Divider
Seraphim
Evangelie, bez gj Shorty!
I na tie koi se supresirani treba da im se veruva, a ne na bible i wikipedia!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Garfield напиша:Evangelie, bez gj Shorty!
Тацит,Плиниј,Јосиф Флавие,,во Мишната се спомнува Исус како историска фигура,еден куп други еврејски записи(во негативна конотација)во која се потврдува историчноста на Исус.short1 напиша:Во кои документи од тоа време е пишувано за Исус? И ја сакам да знам малку повише за него, надвор од Библијата. Нити историчарот Josephus (најголемиот извор за нашите знаења од тоа време доаѓа од неговите историски записи) има зуцнато збор за него уопште, нити па некои од соседните земји или Рим има записи за Исус
Me mzi da repliciram, a te citiram zatoa sto si dosaden so brisenjeto.trilobite напиша:Тацит,Плиниј,Јосиф Флавие,,во Мишната се спомнува Исус како историска фигура,еден куп други еврејски записи(во негативна конотација)во која се потврдува историчноста на Исус.
Marina_21 напиша:Jas mislam, ako ja ostavime Biblijata na strana zasto mnogu luge ne ja smetaat za validna, za Isus voopsto e pisuvano i vo mnogu dokumenti od toa vreme. Sledstveno na toa kolku detalno e opisuvana negovata licnost, neli mislite deka ako imal zena ke bilo evidentirano i toa?Nelogicno e da negovite neprijateli koi sakal da go ocrnat na sekoj mozen nacin da ne zapisale vakvo nesto!