Источноевропски возила

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дап... Има една во околината на Битола баш како што кажа Бертоне. Инаку имав комшија имаше иста таква. Уствари имаше две. На првата му се преврте (одозгора замислете) камионот за ѓубре (живееме на рид така да возможно е не се чудете). Беше смачкан покривот прилично лошо и никој не можеше да го исправи. Таа отиде за кокошарници ова она, а кога ја сечеа праговите и рам конструкцијата до пола на колата беа полни со олово.
Потоа ја зеде втората. Ја имаше едно 10 години. Колата едноставно не знаеше да не пали. `Рѓа на неа не постоеше, ниту делче кородирано. Единствено крилото назад и беше фарбано бидејки тој ја зафати во дрво. Башка малку ја забатали и се кандисувавме со татко ми ја земам, не ја земам... На крај ја однесе некаде крстоар (да не му смета, пошо имаше уште 2 коли освен неа), за по 3-4 дена да му ја запалат. Којзнае што бидна со неа. А и запалена не вервам дека може да се опраи.

214_174.JPG

Ova ne vi e kubelwagen.....toa vi e ova..:
11.jpg

Pogornoto e dzip na VW na platforma na buba VW Thing , koj pocna da se pravi vo Volksburg

orig.jpg

, a najdolgo se zadrza vo proizvodstvo vo Mexico...

1070VW-Thing-jan7a.jpg

Naslednik na kubelwagenot e VW ILTIS
vw-iltis.jpg

,a za ovoj eden tip vo USA prodava kit komplet elementi od lim za napravi sam...:
Kirsch.JPG

http://www.kooblekar.com/index.htm

Трабант е закон количе, барем според мене.

Пред некој ден едно дете пробно возел со Трабант, двотактен и онака ставале бензин, обичен, па во бензинот и масло :) јака работа.

Интересно што прочитав во една книга , не смеете да кочите со моторот со Трабант или било кое двотакно возило. Може, но во одредени ситуации...значи кумплунг-кочница или лер...

Еве ја Волгата м21 која ја видовме во постот на Bertone, само тјунирана во Jaguar стил:
volga-gaz-m21-tuning-text_1.jpg
volga-gaz-m21-tuning-text_2.jpg

Таква Волга има во Кавадарци, солидно средена, сиво - бела комбинација исфарбана, хромот свети.
Москвичи, освен моделот Алеко (лиценца на Симка 1308), скоро и да нема...

Волгата е одлична! со оригинален мотор и одлична комбинација со бојата. Прво беше само сива ама вака е подобра. Внатре е се оригинално, абе како сега да е од салон излезена, човекот ја возе секој ден и мислам дека нема друга кола

Мислам дека имаше некоја тема за овие возила, и дека беа правени на платформа и мотори од BMW серија 7 (ако памтам доволно добро).

Поточно, на платформата од 8-ката, те 850CSi. И моторот е од тоа BMW:
C_BMW850AlpinaB12.jpg

Еве овде. Инаку, колава ми е како од сон. Воопшто дизајнот (по малку еклектичен и копирачки од американците) на ваквите Волги (мислам и на постарите) ми се допаѓа, не поради некој богзнае каков дизајнерски квалитет, но ради тоа што ми е мил на око. Ваков фејслифтинг и со овој мотор...Рај!

Пред 2 недели видоф една таква волга во сервисот до бензиската кај св,недела , незнам како се викаше спремна за фарбање.А имам слушано дека имало уште една таква мислам ама газдата не ја давал ама била во мн. лоша состојба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom