100 пати ме цитираше, од жал што ми падна за тебе ќе ти одговорам: во ред е Русија што ја нападна Украина? Нели Украина никогаш не ја нападнала Русија? Имам пропуштено нешто?
Eве за што си критикуван како модератор: Не затоа што имаш свое мислење, туку затоа што не промовираш нормална дискусија. Се караш со соговорниците како да си тинејџер... Чекај, не си тинејџер така? Пошто ќе ти се извинам ако си... Инаку бегаш од дискусија затоа што немаш аргументи, не за друго.
Назад на твојот ват-абоутизам со прашањето за легалноста на руската воена интервенција во Украина според меѓународното право.
Споредено со американско-израелскиот напад на Иран:
- Русија се повика на бранење на безбедноста на етнички Руси и руски граѓани во областите на Доњетск и Луганск од каде имаше бројни примери (десетици илјади и повеќе) за систематски убиства, и секакво насилство врз етничките Руси таму. Топтан со стотици и илјадници видеа. Забранет беше Руски јазик, најбуквално не само на државно ниво туку дури и во домашни услови. Потоа, беа прекршени претходни договори со Украина за нејзина неутралност преку барањето за приклучување во воени сојузи. Итн, имаше и други наведени причини кои се премногу за сите да ги наведувам.
- САД и Израел еднострано го нападнаа Иран во сред преговори, и тоа во момент кога самиот медијатор изјави дека Иранците ги прифатиле малтене сите поважни остапки кои се барале од нив. Ова покажува дека преговорите не биле водени со намера да се постигне мир туку само како дефокусирање на Иран од претстојниот напад кој го планирале без разлика на исходот на преговорите. Понатаму, ниту САД ниту Израел немаат свои граѓани или сонародници кои треба да ги заштитат во Иран (напротив, ги убиваат без обзир на цивилните загуби, за разлика од Русија). Војната ја почнаа со директен удар во училиште за девојчиња при што масакрираа 170+ од нив, по првиот удар следел втор 15 минути подоцна за да се убијат и спасувачите и ранетите девојчиња (израелската double tap пракса). Во меѓувреме има илјадиници цивилни жртви и за релативно кратко време бројот ќе го надмине бројот на жртвите во Украина за 4+ години. Итн.
Ако ти Ио овде не правиш разлика - тоа не е затоа што нема разлика. Тоа или затоа што појма немаш за што зборуваш, или злонамерно избегнуваш да ги признаеш разликите. Кое е од двете?
(во твој стил прашање).
Мислам еј, како не ти е срам да спомнуваш меѓународно право? Па зарем не знаеш каков претседан направија тие што ги браниш - кога како мафија киднапираа претседател на суверена држава и сега бесправно го држат во заложништво. Се закануваат на нато сојузник за окупирање на Гренланд. Се закануваат на Куба, Панама, Никарагва, и други. Тоа е меѓународно право?
Вакви муабети ти направија барем 10-тина луѓе, и редовно ја игнорираш суштината на критиките. Исто како што сега ќе ме игнорираш и мене, или ќе се фатиш за одбрана реченица која ќе ја извадиш од контекст. :-/