Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Секои неколку години има протести, и овие протести кога започнаа во декември никој не прогнозираше дека Дони ќе ги нападне. Мирни се колку што може да бидат мирни протести во кои те пукаат на улица, те апсат по дома, ти силуваат жени во фамилијата. Не е Холивуд Владееее, имаат нешто што се вика „морална полиција“. Свесен си колку дистописки звучи тоа?
Автоматски споено мислење:

Не е војната поради тоа, сите добро знаеме, човечки права се само изговор. Никој не е од вчера. Јас само се надевам дека како резултат од оваа калакурница народот на Иран ќе го добие тоа што го сака, а инаку дека на САД им чуе за нечии права, тоа не е ни за дискусија.
Narodot toa sto go saka hm..Narodot ili ti? Toa e malce relativno. Vo iran ima razlicni strui na lugje, poliberalni koj sakaat promena i onie koj go donele i podrzuvaat ova teokratsko opstestvo.

Ako prvite dojdat na vlast, ne znaci deka narodot go dobil toa so go saka. Tuku deka taa struja (koja vo nikoj slucaj ne e jasno mnozinstvo) preovladala.

Значи не постои ништо шо можеш да напишеш за да ме убедиш дека не си платен, и ова е твое лично размислување. Слични текстови вртите по социјалните мрежи и по други платформи.
Не кажувај, ке поделиме Фифти Фифти. Ќути, има добра паричка.

Зошто тогаш несвесно ги оправдуваш скоро сите нивни потези? Сфаќам да си против муџите и Ајатолаховците, и јас сум, а верувам и 90% од форумов исто. Ама до толку величење на жидовите воопшто не иде кон добро.
Не сите потези, овој да. Искрено, 20 години и повеќе се надевав да направат нешто во врска со Иран. Знам дека нападот е од погрешни причини, само се надевам дека како side effect народот на Иран ќе се ослободи и ќе се врати на тоа што беше до 79-та. Тоа е каде стојам во врска со ова.

Се плашам дека портокаловиот ќе се разбуди на погрешна нога, ќе ја свитка опашката и ќе остави калакурница зад себе. Многу е непредвидлив и не можат да го контролираат, тоа е очигледно.

Narodot toa sto go saka hm..Narodot ili ti? Toa e malce relativno. Vo iran ima razlicni strui na lugje, poliberalni koj sakaat promena i onie koj go donele i podrzuvaat ova teokratsko opstestvo.

Ako prvite dojdat na vlast, ne znaci deka narodot go dobil toa so go saka. Tuku deka taa struja (koja vo nikoj slucaj ne e jasno mnozinstvo) preovladala.
Не можеш да знаеш бројки во Иран, но има 15 милиони дијаспора што го мразат режимот од дно на душа, луѓе кои бегаат и бараат азил во други држави, луѓе кои буквално гинат за промени... тоа не е струја.

Не сите потези, овој да. Искрено, 20 години и повеќе се надевав да направат нешто во врска со Иран. Знам дека нападот е од погрешни причини, само се надевам дека како side effect народот на Иран ќе се ослободи и ќе се врати на тоа што беше до 79-та. Тоа е каде стојам во врска со ова.

Се плашам дека портокаловиот ќе се разбуди на погрешна нога, ќе ја свитка опашката и ќе остави калакурница зад себе. Многу е непредвидлив и не можат да го контролираат, тоа е очигледно.

Не можеш да знаеш бројки во Иран, но има 15 милиони дијаспора што го мразат режимот од дно на душа, луѓе кои бегаат и бараат азил во други држави, луѓе кои буквално гинат за промени... тоа не е струја.
За да дојде до целосна промена на режимот во Иран како резултат на надворешна интервенција ќе треба најмалку барем 1 милион луѓе да изгинат. Значи правиме муабет за нација со 90 милиони жители.

100 пати ме цитираше, од жал што ми падна за тебе ќе ти одговорам: во ред е Русија што ја нападна Украина? Нели Украина никогаш не ја нападнала Русија? Имам пропуштено нешто?
...имаш,
Украина не е нападната од Русија, инаку нема да постои, туку само Домбас, Украина беше цела руска територија вештачка држава од разни делови, таа беше во состав на СССР, таму каде е „нападната“ живеат Руси кои со години се нацималтретирани! Зеленски сега не е легитимен претседател, па да војува!

Знаеш што знаи нуклеарно оружје во рацете на муслиман, така?
...знаеме,
и напал бомби и нуклеарна бомба, Хирошима и Нагасаки, па и Беломорска Македонја немало муслимани!

нуклеарното им е празна слама млатење да се оправда војната. Иран нема такви постојки за рафинирање на ураниум до 100% со кои може да се направи бомба. A и ставот на управата таму е да не се прави нуклеарна бомба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom