Иран - MAKЕДОНИЈА (18.11.2009) во Техеран (1-1)

• Креатор на темата Креатор на темата Vetrence
  • Време на започнување Време на започнување
Каде и како се рангирани Шкотска и Норвешка? И Исланд?

Каде е една Холандија, Данска, Англија, Шпанија, хрватска, Србија....

сите тие ние биле во групи.

Дај ми ги Ирак, Кувајт, Бахреин, Иран, Нов јебен Зеланд и да видиш дали нема да се пласираме.

Каде и како се рангирани Шкотска и Норвешка? И Исланд?

Каде е една Холандија, Данска, Англија, Шпанија, хрватска, Србија....

сите тие ние биле во групи.

Дај ми ги Ирак, Кувајт, Бахреин, Иран, Нов јебен Зеланд и да видиш дали нема да се пласираме.

Верувај дека пак нема ништо да бидне од нас :) Хари ќе си ги пука 1 у 2, 2 у 1 и ќе го боли таквото :)

Не, не, ќе ги мести на светското.
Бољи коефициент ќе вади.

Како иде утакмицата?

И дека загуби од Германија 8:0 :pos2:

Македонија секогаш победувала репрезентации кои се подготвувале за светско: Иран, Јамајка (и тие имаа 5-6 играчи по премиер лига, Христов, два гола, 2-1...) Едноставно Европскиот фудбал е подобар, Јужна Кореја и Јапонија се единствени азиски репрезентации кои нешто играат, а и со нив можеме да се носиме. Другото е се за отстрел.

Инаку и Нов Зеланд се пласираше на Светско ... шо ти е к'смет, да живееш Богу иза леѓа... :pos2:
Саудиска Арабија беа тие, ако добро паметам :)
Инаку не сме ги победувале само Јамајка, туку сме играле нерешено и со Полска, и со Турција која беше трета на СП ги тепавме... али на најбитните мечеви не знаеме да дадиме гол, не дека играме лош фудбал, едноставно не ги бидува да дадат гол. И не мора да бидеме во Океанија за да се пласираме на СП, едноставно доволно е да имаме среќа како Босна. Не успеаја да ги победат нити на Шпанците, нити на Турците, а еве играат во бараж и имаат прилично големи шанси за пласман.

Дај не лупајте глупости, Иран слаби!?!?!? Тимот на Иран што игра денес е сосема нова репрезентација (90%), составен е претежно од млади играчи кои играат во домашното првенство. За разлика од нас, Иран пробува нешто ново на пријателски, прави нов тим, пробува нови играчи, а ние 10 години сме со истите +- 1 или 2 комшии на селекторот. Махдавикиа, Багери, Даеи, Карими не ви значат ништо!?

Читајте малце штампа... само тројца играчи играат надвор од Иран.

Imaat nekolkumina od Osasuna Fulham Bochum itn
Pred nekoe vreme poise bea...
No pocnaa da se vrakaat vo iran i da igraat po nivni klubovi, da jacaat nivna liga i dosta mladi fudbaleri... A kaj nas HadziRistevski e pretsednik jebote :D

Жално сме во европа, да бевме во азија сеа на светско ќе бевме...:)

ууу каква пречка од Иран но и какво промаршување после 30 сек за Македонија
мислам дека беше Стојков и ја имаше победата во нозете

штета

инаку добри сме не изгубивме :smir:

Саудиска Арабија беа тие, ако добро паметам :)
Инаку не сме ги победувале само Јамајка, туку сме играле нерешено и со Полска, и со Турција која беше трета на СП ги тепавме... али на најбитните мечеви не знаеме да дадиме гол, не дека играме лош фудбал, едноставно не ги бидува да дадат гол. И не мора да бидеме во Океанија за да се пласираме на СП, едноставно доволно е да имаме среќа како Босна. Не успеаја да ги победат нити на Шпанците, нити на Турците, а еве играат во бараж и имаат прилично големи шанси за пласман.

Да, во право си. А Иран и во најсилен состав го имаме тепано. Ја ги спомнав само азиските земји, пошто јбг, многу се разликуваат...

каква статива имаше иран на крај ама и ние имавем 100% шанса одма поесле таа статива и не дадовем гол. реално 1-1 заврши утакмицата пак според мене е добар резултат.

Очекуеше нешто повеќе од Стојков? Сум утрнал више, што и да напрае ми е свеедно више. Ивановски како изигра?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom