iPhone 4S наскоро во T-Mobile

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ultra Boy

Не сум ни јас хејтер, ама се трудам да размислувам правилно :)
--- надополнето: Nov 25, 2011 1:34 PM ---

Значи, софтеврот, маркетингот, доставата не се плаќа за еден посебно. Туку за МИЛИОНИ заедно.

Така да нема што да се објаснува, не за џабе Ејпл е најбогатата фирма.
Пошто спомна 200 долари, мислев имаш пресметка, ама нема што да се објаснува па на памет ќе си збориме. Сири има поддршка за СЕКОЈ ПОЕДИНЕЧНО од тие "милион" телефони. Како само еден пример.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Пошто спомна 200 долари, мислев имаш пресметка, ама нема што да се објаснува па на памет ќе си збориме. Сири има поддршка за СЕКОЈ ПОЕДИНЕЧНО од тие "милион" телефони. Како само еден пример.
Па што ако има?

Тие не го прават посебно за секој ТУКУ ЗА СИТЕ ЗАЕДНО.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Siri вреди 10000 долари бе шо ви е.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Па што ако има?

Тие не го прават посебно за секој ТУКУ ЗА СИТЕ ЗАЕДНО.
Проблемот е што не можеш од ракав да дадеш бројка, за хардверот да, ама за телефонот како целина не. А хардверски без софтвер и без негово одржување не ти вреди за ништо.

V

Vollstandig

Гостин
Зборни и на СИРИ со наш ваков македонско англиски акцент мислам оти ќе прегори и телефонот:D
Не ја глеам како многу корисна од наша страна, додека за америчка е апла добра работа.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Го праша? :pos:
--- надополнето: Nov 25, 2011 1:48 PM ---
Зборни и на СИРИ со наш ваков македонско англиски акцент мислам оти ќе прегори и телефонот:D
Не ја глеам како многу корисна од наша страна, додека за америчка е апла добра работа.
Надвор од USA е безкорисно. Нема навигација и такви работи. Секако ќе можеш аларм да си наместиш :) Ако те мрзи да го кликниш икончето.

Интересно е тоа што такви опции на андроид и виндос постојат веќе 1 година, но епл го прави маркетингот поголем :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Све е маркетинг и елитизам кај епл, телефонот е добар али не вреди толку пари. Исто како и мекбук и остали срања.

V

Vollstandig

Гостин
Цените официјално се излезени од Т-мобиле:

iPhone 8GB - во припејд -31.990 денари

iPhone 16gb - во припејд - 36.990 денари

iPhone 32 gb - во припејд - 43.990 денари

Шо е многу, многу е, кога излезе BlackBerry torch,му направија голема реклама ама го имаше и за 0 денари. Најевтино во припејд да земите било кој од овие телефони ќе ви биди 16,990 денари + вo Relax total мислам оти 3600 денари беше.

За 0 денари незнам дали ќе го има, најевтината претплата на Т-мобиле ќе ве кошта 7 денари минута кон сите мрежи и 5,5 денари смс.

Т-мобиле, една од најскапите фирми што сум ги видел во македонија.
За сите што планираат да земат iPhone, земете си го на припејд. Претплатата во превод значи , “сакам да го платам дупло или тридупло телефонот“.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
A колку е на припејд телефонот,100 илјади ?

V

Vollstandig

Гостин
Го праша? :pos:
--- надополнето: Nov 25, 2011 1:48 PM ---

Надвор од USA е безкорисно. Нема навигација и такви работи. Секако ќе можеш аларм да си наместиш :) Ако те мрзи да го кликниш икончето.

Интересно е тоа што такви опции на андроид и виндос постојат веќе 1 година, но епл го прави маркетингот поголем :)
Па како и повеќето телефони се правени локални наместо глобални. За да бидат глобални треба фирмата да е интернационална и да има оддел за произведување на телефони на повеќе јазици, европски на пример (со англиски,германски и француски) па овде балкански со македонски јазик (другите ќе се снајдат на македонски се разбира) па за секоја земја да биди попристапен.Вака ние прајме, кај американците е славно, ајде и ние ќе се прајме светски луѓе, ама шо кога едно 40 % од работите нема да ги користиме кај нас. Исто како што блекбери го изрекламираја со навигациите и триста глупости, кои многу нормално, македонија ја вчитуваа како една точка, и само имињата на градовите, блекбери користам и знам колку е наменет за македонски услови, едино ако не си некој бизнисмен и сите вработени во бизнисот ти се на блекбери, тогаш да, имаш добар потенцијал:)

P

PewDiePie

Гостин
Ај ако го купил некој или ако е информиран,да ми каже дали е среден телефонов за македонски пазар ? Пример дали на Сири можеш да и се обратиш на македонски,дали ќе може да ти каже информации за места во македонија пример како да стигнеш до Битола(лупам),најблиска ќебапчилница,фризерница(лупам пак),дали ќе може да ти каже какво ќе биде локалното време во целзиусови степени..................мислам ме разбирате.

V

Vollstandig

Гостин
Ај ако го купил некој или ако е информиран,да ми каже дали е среден телефонов за македонски пазар ? Пример дали на Сири можеш да и се обратиш на македонски,дали ќе може да ти каже информации за места во македонија пример како да стигнеш до Битола(лупам),најблиска ќебапчилница,фризерница(лупам пак),дали ќе може да ти каже какво ќе биде локалното време во целзиусови степени..................мислам ме разбирате.
Валјда користи некој онлајн пребарувач (гугл пример) и према информациите ги чита. Ако имат внесено информации валјда ќе ти најде некоја кебапчилница..

Kajgana Shop

На врв Bottom