Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
На Gmail имаш опција Google Drive до кај 15gb да прикачуваш фајлови.
Џабе............а чепнам нешто од хардов да прикачам одма се исклучува компјутеров и пишува reboot from device. Имаше некои бед секторс шо ги скенирав, ама изгледа оди лека полека у курац.........

Фала на одговорот во секој случај.

Зошто кога ќе се поврзам на интернет преку LAN кабел брзината на симнување преку торент ми е очајна, 5-6 килобајти, а кога ќе се поврзам преку wireless adapter брзината си е нормална ? Иначе брзината е таква само кога симнувам преку торент, кога симнувам од други страни се си е во ред. Ги преинсталирав драјверите за мрежната, сменив битторент со уторент и пак е се исто... Чаре?

Користам Chrome и до пред 2 дена се беше океј додека не му стана нешто и одеднаш не сака да се вклучи на youtube и други видеа тешко пушта, чудно ми е зашто до пред 2 дена се беше океј вчера го оставив викам ај може нешто рчкаат од таму па зеза ама и денеска иста песна .. помош ?

Погледнете горе на Десктопот кај ми се отидени работите што треба да бидат долу на дното..како да направам повторно да се долу некој нека ми помогне.ed.png

Погледнете горе на Десктопот кај ми се отидени работите што треба да бидат долу на дното..како да направам повторно да се долу некој нека ми помогне.Прегледај го приврзокот 120634

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/unlock-move-taskbar#1TC=windows-7

Click an empty space on the taskbar, and then hold down the mouse button as you drag the taskbar to one of the four edges of the desktop. When the taskbar is where you want it, release the mouse button.
To lock the taskbar into place, right-click an empty space on the taskbar, and then click Lock the taskbar so that the check mark appears. Locking the taskbar helps prevent it being moved or resized accidentally.

Ал ти је ружан десктоп дете :D

Lap topot mi e povrzan so kabel so ruterot i sinoka go izvadiv ( ne mi bese prv pat i prethodno sum go vadel). E sabajle koga go prikluciv mi se konektira se okej ama nekese da prebaruva stranici nitu edna ni na chrome ni opera, a i na steam na market nekese, a internet ima, mozam da igram dota na primer. Go restartirav i lap topot i modemot, nema care. Na drugiot lap top otvara se.

Еден совет ако може: За замена на Хард Диск на лаптопот, дома да го правам тоа или подобро да го однесам на соодветно место :D. Фала однапред. :)

Побарај го моделот на јутјуб, пиши replace hdd, remove hdd, change hdd, сигурно ќе најдеш некое видео, лесно е, еден капак се вади од 2-3 штрафчиња и се откачува кабел, прикачуваш друг хдд, затвораш капак и тоа е тоа.

Побарај го моделот на јутјуб, пиши replace hdd, remove hdd, change hdd, сигурно ќе најдеш некое видео, лесно е, еден капак се вади од 2-3 штрафчиња и се откачува кабел, прикачуваш друг хдд, затвораш капак и тоа е тоа.
Да да ѕирнав тоа веќе. Е сега колку што слушам WD најдобри се, а? :) Ти благодарам за одговорот :)

ајде помош кој може..
брзината ми е од 10 мега бити, торенти ми симнува со 1.1МБ (значи се океј), ама јутуб клипче неможе да ми отвори на 480 или 720! :mad:
ставив и последна верзија од флеш плеер ама ништо..

ајде помош кој може..
брзината ми е од 10 мега бити, торенти ми симнува со 1.1МБ (значи се океј), ама јутуб клипче неможе да ми отвори на 480 или 720! :mad:
ставив и последна верзија од флеш плеер ама ништо..
Абе оди со HTML-5, батали го флешот. :)

Здраво дечки имам интернет од Телекабел може некој да ми објасни како да го поврзам Моторола модемот со USB кабел , симнав драјвери од страната на телекабел и коа ке го ставам кабелот ништо не се случува ..

Да не имал некој ваков проблем,90 посто од страниците не ми ги лоадира а има интернет. Сеа и на мобилен нејке преку ваерлес ништо да уклучи.

Да не имал некој ваков проблем,90 посто од страниците не ми ги лоадира а има интернет. Сеа и на мобилен нејке преку ваерлес ништо да уклучи.
Истово се случува и кај мене и @Samurai Jack

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom