Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кога отварам nike.com или nikestore ми дава
you don't have permission to access "http://www.nike.com/gb/en_gb/" on this server.
Reference #18.bb6a7052.1436365389.24587c1

До мене е или кај сите не сака?

Користам Maxthon последна верзија. Нешто што во последно време ме иритира е google custom search engine. Селектирам некоја реченица или збор и одам десен клик Search, не ми се отвара преку нормален
туку преку http://www.google.com/cse?cx=partner-pub .....
Проблемот е тоа што преку нормален гугл добивам повеќе резултати, како и избор горе за web, images, videos и сл., со овој custom search се помалку резултати и никакво мени нема.

Во подесувањето на макстон го избришав овој http://www.google.com/cse?cx, ставив дефаулт да биде обичниот гугл, но после некое време пак ми се додава сам и пак преку него ми пребарува по интернет.
Барав како да го исклучам, скоро и да нема такво нешто. Друг освен макстон не сакам, сега за сега одлично ми работи.

upload_2015-7-29_15-10-15.png

Не ми отваре од сабајле 2-3 страници ја тва го пише,дали е до интернето дали до нивнио сервер ? :)

Јас користам TP-LINK tl wr340g доволен е за моите потреби.

Луѓе ај ве молам некој линк да ми испратите за да го симнам Микрософт Офис 2010?

Lugje, da ve prasham neshto..
Iam pari na paypal i na neteller, ali nemozam nikako da gi povlecham parite, koga idam kaj paypal za preku banka da izvadam mi vika deka Paypal ne ja nudi taa opcija u momentot (deka sme of mk i malce sme zaostanati), a kaj neteller ne mi ni pokazhue withdraw opcija.. Daj pomagajte, kako da povlecham pari, ima li nekoj iskusen vo vrska so ova, nekoj sho vishe povlekuval pari

Лан кабелот ми е 2-3 метра подолг, а веќе е монтиран од техничари на Телеком. Како да го скратам ? Има некаде такви пиштолчиња или мора да викнам некој од Телеком да дојде?

Купи си кабел колкав мислиш дека треба...извади го нивниот, стави го твојот. Сигурен си дека е лан? Ако е, направи така.

Sent from my D2005 using Tapatalk

Купи си кабел колкав мислиш дека треба...извади го нивниот, стави го твојот. Сигурен си дека е лан? Ако е, направи така.

Тоа е проблемот, убаво е наместен низ ѕидови и прицврстен со тие нивните пиштолчиња, вишокот кабел е само кај мене у соба, некои 5-6 метри. Ако го извадам стариов, новиот нема да можам да го протнам низ дупчињата кај рамката на вратата поради пинот. Затоа ми треба такво да го скратам и одново пинот да го ставам

@DanielVogel земи клешта за кримпање (имаш во Анхоч). Пресечи го и само затвори го со клештата.

Дечки пред некое време го префрлив бројот (пакетот) на Оне од Чаир во Хиподром и интернетот за разлика од Чаир е светлосни години НАНАЗАД во Хиподром.Ми дадоа и друг модем/рутер, Sinope 568+ R4. И по 100 пати јавување и проверување од нивна страна тврдат дека ЈАС сум немал проблем, и незнаат каков е проблемот, кај нив се е во ред ама пробај рестартирај,ке се направи ;) . А проблемите се со отварањето на некои страни од ваков тип:

Нема слика бидејки толку многу е гомно интернетот што на Photobucket а и општо на страните го дава ова:

This webpage is not available.
DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG

па ќе го дава ова:

This webpage is not available.
ERR_NAME_NOT_RESOLVED

па у мегувреме го отвара FB-то, или некоја друга страна како со 32кб интернет на времето... :uzi:

Има чаре за овие работи или да си барам одма да ги мењам зашто ич, ама баш ич немам трпение за вакви работи.:uzi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom