Интер - Милан, “Дерби Дела Мадонина“ 24.02 2013

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    176
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ne mu e lesno i na drugarot sto se smee mnogu pogresni apcina zel utroto taka da oprosteno mu e.

Мене стварно не ми е јасно што е смешно,дали тоа што играат најголемите ривали у италија,или затоа што ова е едно од најголемите дерби средби у италија:eek:?
Отиде човекот full retard.

Мада го сфаќам до негде,као демек Милан и Интер ќе се покољат тој како фан на Јуве сеир ќе пука.
Тоа му беше ваљда целта,прилично дебилна ама тоа е.

Отиде човекот full retard.

Мада го сфаќам до негде,као демек Милан и Интер ќе се покољат тој како фан на Јуве сеир ќе пука.
Тоа му беше ваљда целта,прилично дебилна ама тоа е.
Може за него најголемо фудбалско дерби у италија е јувентус-торино од кај да знаеш:pos:.

Каков кретен е овој човече:pos::pos::pos:
Тоа ТВ екипата пред стадион да ги прашаше сите 40 000 души еден по еден, подебилен одговор од овој немаше да добие :pos:

Тоа ТВ екипата пред стадион да ги прашаше сите 40 000 души еден по еден, подебилен одговор од овој немаше да добие :pos:
Ама како го кажува озбилно, онака мртов сериозен:pos::pos:

Јуве 1
Таљавенто 3

:pos::pos::pos::pos::pos:

Што праел за првиот гол бе? Мижел?

И сега сите го цитирате типот што се смее за дербито наместо да го игнорирате и да дискутирате за натпреварот.

Инаку за натпреварот мое мислење е дека Милан ќе победи.

Би било многу подобро да не прочитав дека ми се скинала некоја жичка, сум се побркал или сум зел погрешни апчиња.
Овде некои работи изгледа треба да се објаснат до збор за да бидат сфатени :).
Значи не мислев да ми е смешно од негативен аспект или од што е глупаво или од не знам на што помисливте. Не сакав да кажам дека ми е смешно заради тоа што во моментот не се во најдобар момент тимовите или дека е неквалитетно.

Значи пред се мислев на големиот ривалитет кој го имаат со долги години и јас како неутрален во тој дуел уживам на секој натпревар кој го играат, без да се замарам како ќе заврши или кој ќе победи. Единствен кој малку разбра е дечкото со Ван Перси на аватар. Значи мене ми е интересно кога на трибините ќе ги видам од едната страна Галијани и Берлускони, а од другата Морати. Ми беше интересно кога Интер со 9 играчи го согази Милан, а исто така и кога Ибра како играч на Милан ги реши од пенал во 2010 и после му даде кунг фу на Матераци :D. Лани дефинитивно многу се смеев кога Цезар се обиде на Ибра да го збуни за пеналот, а овој како и секогаш ладнокрвно го реши и почна да се заебава со публиката зад голот. Да не се навраќам на дуелите од порано во кои имаше и многу поквалитетен фудбал, но исто така и многу интересни ситуации.

Ајде прифаќам ве збунил зборот смешно, бидејќи со тој збор некогаш се мисли на нешто глупаво или безвредно. Епа јас овде го употребив повеќе како интересно, занимливо, возбудливо и така натаму.

Истото е и со Ел Класико. Кога и да играат јас ќе си пуштам и без да ме интересира како ќе заврши ќе ја гледам големата борба на теренот, желбата да се победи, потоа ликовите како Мурињо, Пепе, Валдес, па како Роналдо се обидува да ги реши, па како Меси успева во тоа со помал замор итн... :).

Се надевам дека сфаќате оти не се исмевам или го правам овој дуел безвреден, туку баш напротив ова според мене е најдобриот натпревар во Италија. Не постои поинтересен натпревар од овој на Апенинскиот Полуостров. Па можеби и пошироко...

П.С: Замислете како ќе се смеам ако Балотели даде гол и тоа од пенал:pos:...

Според мене иако фан на Интер сепак дерби како Рома-Лацио не постои...таму барем има вистинска омраза и кинење внатре на теренот

Според мене иако фан на Интер сепак дерби како Рома-Лацио не постои...таму барем има вистинска омраза и кинење внатре на теренот
Можеби си во право, но на овој дуел секогаш навивам за Лацио, така да дерби на кое сум најнеутрален е Интер-Милан. Се разбира и Лацио-Рома има незаборавни натпревари :)

Ќе се одигра Дербито на дедовците..да ги соберите годините на двата тима два и кусир векој ќе соберите
kој ти пишал двојка математика арам да му се парите

Изборот на Мацолени за судија е одличен затоа што тој е наш човек па нема да се замара многу кој ќе победи, кој не :D. Сакам Балотели да им даде гол на Интер, бидејќи после тоа ќе има провокации и може по некоја мала тепачка..:pos:

А кој судија не е ваш човек ??

Мауро Икарди е играч на Интер , се е договорено, останува само официјална потврда

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom