Интеграција или изолација?

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Ги има писмава во архивот на ООН...на сајтот? Знам резолуциите ги има и документите од ГС, али писмава ги барав пред некој месец но залудно.

Greshka si Makedonija ima SUFICIT na glasahci kako tebe.

Ете, гледаш зошто Јас не сакам да се замарам и да трошам време на такви како тебе.
Не дека којзнае какви аргументи си извадил па не може човек да ги побие....туку поради начинот на комуникација кој ти и уште два/троица на форумот го практикувате.

Секоја реплика ви цели на лична пресметка.
Бихачка...комунизам...Србија...Бихачка...комунизам...Србија.....
Бихачка...комунизам...Србија.
Се тоа па тоа.

И после одговори ми реален на ова, одговори ми реален на она.
Епа нема бе.
Или ќе се научите културно да дискутирате и да го цените соговорникот, или барајте си сродни души на форумот, па терајте се у петровац на море ако сакате.

P.S.
Слушам Николче како дел од европските закони, спремал нов закон за општо подигање на комуникативното ниво кај народот....
Па мислете му ја.
Казните ќе бидат ригорозни.

Ете, гледаш зошто Јас не сакам да се замарам и да трошам време на такви како тебе.
Не дека којзнае какви аргументи си извадил па не може човек да ги побие....туку поради начинот на комуникација кој ти и уште два/троица на форумот го практикувате.

Секоја реплика ви цели на лична пресметка.
Бихачка...комунизам...Србија...Бихачка...комунизам...Србија.....
Бихачка...комунизам...Србија.
Се тоа па тоа.

И после одговори ми реален на ова, одговори ми реален на она.
Епа нема бе.
Или ќе се научите културно да дискутирате и да го цените соговорникот, или барајте си сродни души на форумот, па терајте се у петровац на море ако сакате.

P.S.
Слушам Николче како дел од европските закони, спремал нов закон за општо подигање на комуникативното ниво кај народот....
Па мислете му ја.
Казните ќе бидат ригорозни.

Смотани се бре тоа е што да им правиме, глупи се ептем и тоа, затоа викат добар врховист - мртов врховист

... А ДА ! - Киро беше глава на државата , а овој само ПРЕМИЕР ... хе,хе ...
( бај двеу КОЛКУ МИ ТЕ ПЛАЌААТ за да не УБЕДИШ ВО ЦВРСТАТА ПОЛИТИКА НА ИДНИОТ ПРЕЦЕДАТЕЛ НА СДСМ ) хе,хе и за ова ...
... МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА , вие од СДСМ сте обични смртници како и ние МАКЕДОНЦИТЕ ...
... НО ЗА РАЗЛИКА ОД ВАС СВЕСНОСТА ЗА НАШЕТО ПОСТОЕЊЕ И ЗНАЧЕЊЕ ЗАЦРТАНО НИЗ ЦИВИЛИЗАЦИСКИОТ НАПРЕДОК Е ЕНОРМНО ПРИСУТЕН И НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ САМОУБИСТВЕН ГЕНОЦИД
СЕКОЈ ЕДЕН КОЈ ГО ОСПОРУВА ПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ МОЖЕ СЛОБОДНО ДА СИ ЗАМИНЕ ПО СВЕТОТ И ДА НЕ НЕ ТРОМОЗИ СО ГЛУПАВИ ИСПАДИ КАКО ИЗОЛАЦИЈА ИЛИ БЕЗИЗЛЕЗНОСТ
без разлика кој си и што си , ако имаш намера да ме убедиш дека треба да го променам името ТИ СИ НАЈГОЛЕМ НЕПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА
ИСТОТО ГО МИСЛАМ И ЗА БРАНКО !
ако се дереш и викаш тоа и не значи дека си во право.терминот изолација не е измислен во мкд и не е лага дека македонија тоне од ден во ден се повеќе и повеќе...се потешко и потешко е да се заработи прво за државата а потоа и за себе...ногуууу давачки..на кај и да се завртиш пари тражат...епа кој е непријател ,тој што дава или тој што троши без врска од државните пари.а у ствари не ги трошат,ги диплат за лоши времиња.

ако се дереш и викаш тоа и не значи дека си во право.терминот изолација не е измислен во мкд и не е лага дека македонија тоне од ден во ден се повеќе и повеќе...се потешко и потешко е да се заработи прво за државата а потоа и за себе...ногуууу давачки..на кај и да се завртиш пари тражат...епа кој е непријател ,тој што дава или тој што троши без врска од државните пари.а у ствари не ги трошат,ги диплат за лоши времиња.
Толкав текст напиша, а те мрзеше да и го напишеш целото име на МАКЕДОНИЈА, дури и кратенката ја напиша со мало “М“... а пари бараат во било која држава да отидеш да работиш...

Дечко ти појди во странство посебно во америка и ќе видиш што се давачи.Има да работиш по цел ден за да ги платиш давачките и ќе ти останат пари само за да се прехраниш и ништо повеќе.А тие европејците што серат за изолација нека ги тргнат визите и нема да бидеме изолирани.

1.i војводата ти бугаринот Љубчо ,збореше ама само збореше за Независна Македонија ама ништо не направи за неа....
2, и тунгузија може да поднесе било каква апликација ама треба и да ја одработи,,, а ја одработи и кандидаски статус се доби по заслуга на Шекеринска ,тогаш дпмне велеше да не бараме кандидаски статус оти не сме биле спремни....
3,какви се тие говори на грујо(мисли 1948 год ,сме) ке сме опстанеле по било која цена ...или и тоа е светски тренд....
4 факт е дека дпмне само зборат и ништо друго ... а од зборување фајде нема ... сега се сите комуњари и ЕУ И НАТО И СОВЕТОТ НА ЕВРОПА или муабети од типот кои се тие нам да ни зборат што да правиме .. за глупуите закони за ајвар и слични биле европски е па мили мои портокалови решете се еднаш или саката европа или не....
албанските знамиња на шара беа шалови
терористите =планинари
групчин =не ве интересираше
Бугаринот њубчо =беше конструкција на удба .........ИЛИ ТОА НЕ СЕ СЛУЧИЛО
и сега ке е исто вашите лаги за НЕ заинтересираност за ЕУ И НАТО ке се откријат и докажат само што пак ке биде касно за македонскиот народ... и не мисе правете патриоти оти МакедониЈа е на сите македонци
A KOJ JA POTPISHA ASOCIJACIJATA I STABILIZACIJATA A:pos2:BUGARINOT LJUBCOOOOO BEMU STOPANKATA:vozbud:

Rada sefica za evrointegracija prfffffffffffffffffffff :)))smeski demek najblisku bila makedonija togas tokmu poradi rada mizi da te bajam:pos2:abe najblisku bese zasto ja rasturija i ebaja mamata na struga skopje gostivar i dr nova teritorijalna podelba, i ocenka 10 po merka na evropa.KAKO VELSE OLI REN ?PA TOJ SO CASOVNIKOT CELA VEROPA VO HOR PROTIV REFERENDUMOT.Sedite doma gledjate tv nekoj prasanja nemaa odgovor.Abe ovie od sedeseto za 6 meseci ke napravat da ni tece med i mleko i nemoj slucajno dase vikate makedonci vo evropa zasto evropa veke ima makedonci vo grcija :tapp:vie ste juznisloveni neste makedonci smenitego imeto unistitese nepostoite samo taka vo evropa keve primime:)NAROD STE BEZ KOREN IME I PREZIME.

Смотани се бре тоа е што да им правиме, глупи се ептем и тоа, затоа викат добар врховист - мртов врховист
Juzni sloveni ste vie neste vie makedonci slusaj go be drugarti kiroooooo brane is l papazjanija srboslavska .Aj gitla od makedonija sto barate koga neste makedonci vie ste juzi sloveni :pos2:dunav ste go prepliuvale najdobri plivaci :)so cevka go prepliva dunav a ili pod voda :pos2:

... tokmu така терминот е ИЗМИСЛЕН ( НЕ!ПОСТОИ )

А ова мислам дека е директно прашање а не општо.

Па би те замолил да одговориш, дали ти тоа алудираш дека некој мене ме плаќа за да тебе те убедам во нешто ?

... НЕ ТЕ ПЛАЌААТ !? ...
... ти на таков начин самоволно размислуваш !? ...
... Сериозно !? ...
... Реално !? ...
... упс ! - каде згрешила природава !?
нова возможност ми светна :
- плод од мешан брак ?
- различно потекло од Македонското ?
- повеќе даваш значење на финансиите , во однос на сопствените корени ( нормално , ако си МАКЕДОНЕЦ ) ...?

И ЗА ОВА ИМА :) И ХЕ,ХЕ ...

... МАКЕДОНИЈА И НА НЕБО И НА ЗЕМЈАВА БОЖЈА ...
ОСТАЈ БРЕ ЧОВЕКУ ДА СИ БИДАМ МАКЕДОНКА ОД МАКЕДОНИЈА !

... НЕ ТЕ ПЛАЌААТ !? ...
... Сериозно !? ...
... Реално !? ...
- плод од мешан брак ?
- повеќе даваш значење на финансиите , во однос на сопствените корени ( нормално , ако си МАКЕДОНЕЦ ) ...?

Треба да го почитуваш неговото мислење бе Гоца, тој е дојден за цивилизирана интелигентна дискусија под превезот на врвната социјал-демократска опција.

:pos2:

Треба да го почитуваш неговото мислење бе Гоца, тој е дојден за цивилизирана интелигентна дискусија под превезот на врвната социјал-демократска опција.

:pos2:

... па го читав бре ...
Виножито се отепа да го докаже МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ , половина свет не признава под УСТАВНО ИМЕ МАКЕДОНИЈА , а он се залага за спротивно и згора на се ` ме плаши со измислени поими како што е ИЗОЛАЦИЈА ...
... што замислува неговата реална опција бре :
дека не постојам !? ...
... неговата реалност е совршена кога МАКЕДОНЦИТЕ НЕМА ДА ПОСТОЈАТ ...
и не му е срам да го навредува МАКЕДОНСКИОТ НАРОД !

... НЕ ТЕ ПЛАЌААТ !? ...
... Сериозно !? ...
... Реално !? ...
- плод од мешан брак ?

vo nikoj slucaj nemoze da ima makedonski geni:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom