Интеграција или изолација?

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемите кои некој ги решаваше интензивно 15 години? Колку ли добро ги реши? Све пораз до пораз. Нема дел од општеството да не е усрана работата.

Е ај Молим те наведи еден политичар, наш кој како што вика ЗЗ е голем и го водел Македонскиот народ.

Нема. :toe:
Македонија има дефицит од ваков тип на политичари.
Ама ако го има и се крие некаде, крајно време е да излезе.
Оти вака веќе не оит.

Чим нема, зошто даваш изјави од ,,непостоечки,, политичар?

Од кај да знае тој што не е таков, какви се големите полтичари, а какви малите?

Чим нема, зошто даваш изјави од ,,непостоечки,, политичар?

Од кај да знае тој што не е таков, какви се големите полтичари, а какви малите?

Ај сеа па ти, се увреди оти во изјавата алудираше на Николче.

Мене само ми се допадна мислата.

Инаку и Заев и Никола се мали политичари....барем по растот :)

а за името ич гајле немај. Во наредните 4 години освен Никола, нема друг кој ќе може да го смени.

In medias res.

Токму затоа сега се во оптек сценаријата “сега, или никогаш“, “смени име, или ќе бидеш изолиран“, “потурчи се, оти друга алтернатива нема“.

concrete многу јасно го посочи лукавото користење на поговорката "Бриго моја преџи на другога" од страна на СДСМ. Би сакале да седат на првите места и да водат држава. А ќе згусти, кога ќе треба да се одработи платеното, остави му го местото на некој поситен по раст, почни од страна да дупчиш и да сееш страв, кавга и раздор ....и готово. Будалиот и недораснат “патриот“, ако е доволно наивен да ја голтне јадицата, ќе ја одработи гнасната задача, а “елитата“ потоа ќе се врати со чисти раце на местото кое Господ Бог им го одредил. Мудро замислено. Многу лесно би било тоа - кога сиот народ би пиел бензин.

Големите политичари го водат народот, а малите го заведуваат. Немој само да ни го продаваш Заев за голем, за да не помислиме дека страдаш од сериозен комплекс на инфериорност (што е многу веројатно ако едно такво животинче од класата на invertebrata ти се причинува како да е нешто големо). Смени ја парадигмата (бенчмаркот) за големина.

... А ДА ! - Киро беше глава на државата , а овој само ПРЕМИЕР ... хе,хе ...
( бај двеу КОЛКУ МИ ТЕ ПЛАЌААТ за да не УБЕДИШ ВО ЦВРСТАТА ПОЛИТИКА НА ИДНИОТ ПРЕЦЕДАТЕЛ НА СДСМ ) хе,хе и за ова ...
... МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА , вие од СДСМ сте обични смртници како и ние МАКЕДОНЦИТЕ ...
... НО ЗА РАЗЛИКА ОД ВАС СВЕСНОСТА ЗА НАШЕТО ПОСТОЕЊЕ И ЗНАЧЕЊЕ ЗАЦРТАНО НИЗ ЦИВИЛИЗАЦИСКИОТ НАПРЕДОК Е ЕНОРМНО ПРИСУТЕН И НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ САМОУБИСТВЕН ГЕНОЦИД
СЕКОЈ ЕДЕН КОЈ ГО ОСПОРУВА ПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ МОЖЕ СЛОБОДНО ДА СИ ЗАМИНЕ ПО СВЕТОТ И ДА НЕ НЕ ТРОМОЗИ СО ГЛУПАВИ ИСПАДИ КАКО ИЗОЛАЦИЈА ИЛИ БЕЗИЗЛЕЗНОСТ
без разлика кој си и што си , ако имаш намера да ме убедиш дека треба да го променам името ТИ СИ НАЈГОЛЕМ НЕПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА
ИСТОТО ГО МИСЛАМ И ЗА БРАНКО !

In medias res.

Токму затоа сега се во оптек сценаријата “сега, или никогаш“, “смени име, или ќе бидеш изолиран“, “потурчи се, оти друга алтернатива нема“.

concrete многу јасно го посочи лукавото користење на поговорката "Бриго моја преџи на другога" од страна на СДСМ. Би сакале да седат на првите места и да водат држава. А ќе згусти, кога ќе треба да се одработи платеното, остави му го местото на некој поситен по раст, почни од страна да дупчиш и да сееш страв, кавга и раздор ....и готово. Будалиот и недораснат “патриот“, ако е доволно наивен да ја голтне јадицата, ќе ја одработи гнасната задача, а “елитата“ потоа ќе се врати со чисти раце на местото кое Господ Бог им го одредил. Мудро замислено. Многу лесно би било тоа - кога сиот народ би пиел бензин.
За воља на вистината токму СДСМ денес страда поради тие непопуларни одлуки.
Сети се само.
Промена на знаме - влегување во меѓународните институции.
Коалиција со ДУИ - смирување на пост-конфликтниот период.
Децентрализација - признавање како Република Македонија од страна на САД.

Големите политичари го водат народот, а малите го заведуваат. Немој само да ни го продаваш Заев за голем, за да не помислиме дека страдаш од сериозен комплекс на инфериорност (што е многу веројатно ако едно такво животинче од класата на invertebrata ти се причинува како да е нешто големо). Смени ја парадигмата (бенчмаркот) за големина.
Аман Павел.
Јас напоменав само дека изјавата е на место.
А и авторот на истата не е Заев.

( бај двеу КОЛКУ МИ ТЕ ПЛАЌААТ за да не УБЕДИШ ВО ЦВРСТАТА ПОЛИТИКА НА ИДНИОТ ПРЕЦЕДАТЕЛ НА СДСМ ) хе,хе и за ова ...
... МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА , вие од СДСМ сте обични смртници како и ние МАКЕДОНЦИТЕ ...
... НО ЗА РАЗЛИКА ОД ВАС СВЕСНОСТА ЗА НАШЕТО ПОСТОЕЊЕ И ЗНАЧЕЊЕ ЗАЦРТАНО НИЗ ЦИВИЛИЗАЦИСКИОТ НАПРЕДОК Е ЕНОРМНО ПРИСУТЕН И НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ САМОУБИСТВЕН ГЕНОЦИД
СЕКОЈ ЕДЕН КОЈ ГО ОСПОРУВА ПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ МОЖЕ СЛОБОДНО ДА СИ ЗАМИНЕ ПО СВЕТОТ И ДА НЕ НЕ ТРОМОЗИ СО ГЛУПАВИ ИСПАДИ КАКО ИЗОЛАЦИЈА ИЛИ БЕЗИЗЛЕЗНОСТ
без разлика кој си и што си , ако имаш намера да ме убедиш дека треба да го променам името ТИ СИ НАЈГОЛЕМ НЕПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Aj прецизирај прво кому се обраќаш.

... А ШТО МИСЛИШ ТИ ? ...
... ОПШТО ...НА СИТЕ КОИ МИСЛАТ И РАЗМИСЛУВААТ СПРОТИ ЗАКОНОТ НА ПРИРОДАТА !

вие Македонци, па вие сте сите со бугарски пасоши бре човече тоа значи дека сте едни обични татарчиња, ние сме МАКЕДОНЦИ, ние ја сакаме Македонија, ние се бориме за Македонија, ние немаме резервна држава

Изолациjaта не е начин за врвене напреш.Треба конструктивни решениja.Еве и какво вели советника на македонската влада-Соломон Паси:
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=16878

Македонија целосно расчисти со реформите и единствено што остана е да се реши спорот со името, рече владиниот советник за НАТО-инте
Спорот за употребата на уставното име на Република Македонија со Грција е нерационален, но е пречка за членството во Алијансата, оцени Соломон Паси, владин советник за НАТО-интеграциите, на форумот „Едукација за мир и безбедност“ што го организираа неколку невладини асоцијации од областа на НАТО- интегрирањето.

- Како што беше речено и на Самитот на НАТО во Букурешт, Македонија целосно расчисти со реформите и единствено што остана е да се реши спорот со името - рече Паси.

Поранешниот шеф на бугарската диполоматија и актуелниот претседавач на комисијата за надворешни работи во парламентот на Бугарија кажа дека бугарската поддршка за приемот на Македонија во Алијансата во последните денови оди дотаму што на сите официјални разговори и средби во НАТО бугарските претставници нагласуваат дека интеграцијата на Бугарија во НАТО нема да биде целосна се додека во Алијансата не влезе и Македонија.

Македонскиот министер за одбрана Зоран Коњановски, кој во рамките на Форумот се сретна Паси, нагласи дека над 85 проценти од граѓаните го поддржуваат членството на Македонија во НАТО, но не по цена на уставното име.

... А ШТО МИСЛИШ ТИ ? ...
... ОПШТО ...НА СИТЕ КОИ МИСЛАТ И РАЗМИСЛУВААТ СПРОТИЗАКОНОТ НА ПРИРОДАТА !
А ова мислам дека е директно прашање а не општо.
( бај двеу КОЛКУ МИ ТЕ ПЛАЌААТ за да не УБЕДИШ ВО ЦВРСТАТА ПОЛИТИКА НА ИДНИОТ ПРЕЦЕДАТЕЛ НА СДСМ )
Па би те замолил да одговориш, дали ти тоа алудираш дека некој мене ме плаќа за да тебе те убедам во нешто ?

вие Македонци, па вие сте сите со бугарски пасоши бре човече тоа значи дека сте едни обични татарчиња, ние сме МАКЕДОНЦИ, ние ја сакаме Македонија, ние се бориме за Македонија, ние немаме резервна држава

... само надевај се на позитивна реакција од истото прашање БУГАРОФИЛи едни ...
... ќе ве прашам кога ќе се прави ЕВИДЕНЦИЈА НА МАКЕДОНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ВО БУГАРИЈА :) ...

In medias res.

Павел причините се очигледни зошто е џа или бу,зошто јас барем досега не прочитав или слушнав изјава од влада,министер,претседател што ако не влезиме во НАТО кој е планот Б,дали ќе преживееме и како.

Значи да излезе некој со некаква визија,план,чекор и да не убеди дека нема место за паника ако не влеземе во НАТО И ЕУ, ќе опстанеме на овој или оној начин,не само со парадигми од стилот на Кипар и Малта дека можеме во ЕУ без НАТО.Со таква флоскула не знам кој не би бил вознемирен,друга работа е колку не сака ЕУ вакви какви што сме сега ако за некој земји прогледа низ прсти за нас треба да ги прекрија очите.

Abe nie da staneme ko Kipar super ke bide ... no dal sme kadarni toa da staneme ili igrata e maalce pogolema ? :toe:

со извинување... а дали некој од вас навистина мисли дека ако Македонија влезе во нато или еу, ќе се подобри нешто за обичниот НАРОД... не ми е јасно што се подобри за простиот бугарски народ на пример... зарем вие навистина мислите дека еу не сака... па ЕУ е таа што не сака да не види во европа, се опамети старата курва, не сака сиромаштија во своите пазуви... а НИЕ, МАКЕДОНЦИТЕ, треба прво сами да запнеме, ако треба стаповите да фатиме и да тепаме по тоа пљачкашките грбови на “нашите“ политичари, е дури тогаш ќе не биде, дури тогаш ке мрднеме нанапред...

Нема. :toe:
Македонија има дефицит од ваков тип на политичари.
Ама ако го има и се крие некаде, крајно време е да излезе.
Оти вака веќе не оит.

Greshka si Makedonija ima SUFICIT na glasahci kako tebe.

За воља на вистината токму СДСМ денес страда поради тие непопуларни одлуки.
Сети се само.
Промена на знаме - влегување во меѓународните институции.
Коалиција со ДУИ - смирување на пост-конфликтниот период.
Децентрализација - признавање како Република Македонија од страна на САД.

Priemot vo ON ne stana po promenata na znameto tuku po PROMENATA NA IMETO ili po vashe "REFERENCA" ama koja ke trae,trae,trae .....samo tri meseci :pos2::pos2::pos2:
Malku koj shto potpishal i shto promenil:
Kon rezolucijata 817 ima pridruzni pisma so arhivski broevi-zaebana rabota.

Prvoto-S/25147 pod koe e zavedeno oficijalnoto baranje na R.Makedonija za priem vo OON-potpishano od B.Crvenkovski.
Vtororo-S/25542 ja sodrzi SOGLASNOSTA NA MAKEDONIJA DA BIDE OSLOVUVANA SO "referencata" BJRM-potpishano od B.CRVENKOVSKI.
Tretoto-S/25542 soglasnosta na Grcija-potpishano od K.Micotakis.
Chetvrtoto-C/25543 e na K.Gligorov vo svojstvo na Presedatel,vo koe toj go izvestuva Butros Gali deka NE SE SOGLASUVA Makedonija da bide primena pod "REFERENCATA" -Bivsha Jugoslovenska Republika Makedonija.
ps.naravouchenie za propagandistite od Bihakjka :Starit "Lisec" chist kako "solza" :pos2::pos2:ke se zaboravat mnogu raboti no pismata ke ostanat ......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom