Indian Wells 2015 BNP Paribas Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои првиот мастерс годинава

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Марди :pos::pos:
Баш како Fish се улови во мрежата.:ROFLMAO:

Подлогата е многу спора, ова делува поспоро и од Монте Карло.
Впрочем и по резултатите се приметува тоа, а и по брејковите кои си ги прават тенисерите. Рамос и Делбонис издоминираа претходно, ликови кои 1-2 пати годишно победуваат на хард.[DOUBLEPOST=1426248484][/DOUBLEPOST]Борна Чорич со својата прва АТП Мастерс победа. :vozbud::vozbud:
Ноќеска беше преслушан Андреас Хаидер Маер со 6-4 6-4 во еден перфектно одигран меч од страна на Борна, а според мене најдобар до сега сезонава. Страшен беше од сите крила, и сервисот и бекендот кој е секогаш стандарден, но и форхендот кој беше изненадувачки одличен! Сега во второто коло игра со Томич, кој на ултра спориот бетон во пустината и не е непобедлив.

Последно уредено:
Го има некој ова постирано ?

Федерер од деца губи титули ќе освојувал...а бе ајде :D

Него овој Кокинакис..

Сите за Чориќ сме се фатиле а овој игра сасвим добро за 18 годишник.

#Djokovic: “I've a minor problem with my left foot that I hope will fade away as the tournament goes”.

Чорич загуби од Томич вчера и не успеа да се пласира во третото коло. Но, тука беше Кокинакис за да го поправи учинокот на младите играчи и он успеа да се пласира понатака, победувајќи го Гарсија Лопез со 2-1 во сетови.

Денес доста интересни мечеви, а својот прв меч ќе го одиграат и Рафа и Роџер. Најинтересен меч секако е дуелот меѓу Киргиос и Димитров. Очекувам победа на Киргиос.

Не знам дали Федерер го гледам или Надал. Ти еам портокaловото. :D

Добри и Федерер и Рафа ноќеска, прилично солидно изиграа.

Andy Murray is now just two wins from surpassing Tim Henman’s haul of 496 career match victories, which will make him Britain’s most successful player in the Open Era in terms of matches won. He also needs just five more triumphs to join the 500 wins club.

Колку за инфо.

Фред Пери го брише подот со Енди Мареј во секоја можна категорија, али нема везе, овие зборат само за Опен ерата така да точен е податокот.

Дури сме кај бришење на под, вчера Томич го светна подот со Ферер.

Ноле го гледав денес, дефинитивно има проблеми со повреда и од прв посериозен противник ке изгуби гарант, таа игра на спонзори си го прави своето и не се повлекува, ама нема шанса да иде во финале и да му парира на Федерер па и Надал, ќе биде нешто ко пред слемот во Њујорк лани, али овде титула не освојува, само да не се избрука ко Федекс и да не искочи пример при евентуално финале или полуфинале, нека излезе нека го рашљака некој, нема да е прв пат, и тоа е тоа.
Неам ништо против да ме демантира ама после ова денес што го видов тешко до сам крај да иде а и сам некако ми делува свесен за тоа, бар според бади ленгвиџот, да потенцирам, ова е мое мислење и сеедно дали на крај ке се испостави како точно или не зашто у моментов пости еден единствен приоритет а тоа РГ, све остало е секундарно.

Аууууууу каков тенис помеѓу Надал и Јанг. Вакво нешто досега немам видено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom