Indian Wells 2015 BNP Paribas Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои првиот мастерс годинава

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ич не сум го гледал неделава, ама дека повреда? Или ја крена глумата на уште едно ниво повисоко .
Можда има знаци на замор ама со оглед на идните противници мислам ќе се прошета до титула.

Каков замор бе, вчера секоја можна серва му ја врати на Иснер. Апсолутно прв фаворит овде и ќе бидам многу изненаден ако не ја освои титулата. Едноставно нема кој да го тепа...

Да не беше Мареј девојченцето, немаше да се збори за глумење ич кога Ноле е во прашање, муабети кои прекинаа после 2009 или 2010 мислам ама лузеров мораше да ги начне, па баш он, најголемиот глумец од сите ...
Не е битно тоа, први 2 кола бараше медикал тајмаут и левата нога му беше бандажирана ( така стартуваше на вториот меч ), сабајлево заборавив дека игра не пуштив а буден бев, али мечот претходно го изигра ради реда, бараше медикал тајмаут, лошо се движеше, делуваше разочарано и само на крај покажа некаква емоција дека тепаше, ништо посебно, исти ко и пред ју ес оупен кога си истера лаганица со тоа што сега има проблеми со левата нога, зглобот, апла беше евидентно тоа на стратот.

Е сеа со Иснер не гледав ама според она што го читам и по хајлатси одлично се носел, поготово за брејкот у прв сет имаше еден типичен за него поен, со лизгања и слично па може и повредата да е санирана што значи под дифолт може да се смета за еден од фаворитите за мастерсов иако знак прашалник е колку против некој поквалитетен противник би можел да го даде максимумот, да не биде нешто слично ко во Монако со Федерер, тогаш со зглобот на раката имаше фрки па кога дојде на тапет Федекс се виде колку уствари може да парира на еден таков противник.

Последно уредено:
Новак се пласираше веќе во полуфинале. Томиќ се повлече од 1/4 финалниот дуел против него.

Томич резилот предал поради болка во забот. :facepalm: Нешто и кичма се спомнува, ама за забоболка бе... :tapp:
Ти ебам нежното татино синче, боље Кокинакис да играше со Ноле, бар детето има жар во него за разлика од ова муфљузов.

,, gazot mu e tesen , na k...ot mana mu naogja,,-vika edna makedonska mudrost i perfektno ja opishuva situacijata koga Marej placeshe deka Novak glumel povreda vo finaleto na AO. Prvo ,nemashe nikakva gluma,Novak ni gi ima bezbroj pati kinato zivcite so tie negovi nelogichni padovi , malaksanost , nefokusiranost i vrakjanje na protivnikot vo igra . Vtoro, Marej da prigovara za gluma e dokaz za otsutstvoto na intelekt vo negovata glava.Treto , cel svet vide deka Novak imashe mala povreda so Bagdatis , ta bandazi , ta masazi , pa i samiot izjavi deka custvuva bolki no deka ocekuva da projde.Zarem bash so Ramos da glumi povreda. Pa vo sekoja pobeda negova se ceka mala shashma pravo gomna da se jade . Kaj Novak problemot e drug, problem koj shto go pokazuva posle famoznata 2011 i koga samiot toj uvide deka e najdobar vo svetot, pa sega toa prvo mesto treba da go opravduva i brani , nasproti gomnojadcite ala Vilander koi ne veruvaat vo nego i drugi koi shto ne sakaat da go gledat na vrvot pa cekat negov kiks i odma da likuvaat . Plus ima problem so sportskata arogancija koja mu e se pogolema i mu pravi problem , primer koga igra so nekoj poslabo rangiran pa ako se maci do pobedata mnogu retko moze da go vidime da se raduva i slavi na nekoj biten poen , demek nema shto da se raduvam , cela klasa sum podobar ebago. Za razlika od nego gledajte go Nadal , go nema toj problem , naprotiv , se bodri na sekoj poen bezmalku nezavisno dali igra protiv Novak ili Lajovic. Novak nekade poslednite dve godini ja izgubi taa glad za pobeda shto ja imashe porano,ocekuva deka so rutina ke pobeduva i koga malku zashkripuva vo nekoj mech , ima nelogichni padovi , gubi bitni poeni itn. Titulata ,,mister cool,, shto go kraseshe pred dve godini otide vo kurac. Sporedete mu statistika na spaseni brejk topki i osvoeni brejk topki do pred dve godini sprema poslednite dve, nebo i zemja. E sega , ima i dobra strana takvata promena , da ja narecam ravnodushnost, vo realnosta funkcionira i dava rezultat , eve i strucnjacite pocnaa da elaboriraat na taa tema deka i koga ne go igra svojot najdobar tenis pak uspeva da pobeduva. Dodusha stradat nashite nervi ama jebi ga , valjda saka da si go prodolzi rokot na traenje na negovata teniska kariera , ebaligo shto e , who knows.Dosega na AO samo so Bagdatis pokaza dobar tenis , so Ramos i Izner beshe tezok prosek , ne znam shto mu bendisavte so Isner , vo podolgite relayi bea skoro ednakvi. Se nadevam deka najdobroto go cuva za kraj , inaku od videnoto so Ramos i Isner ne vleva mnogu optimizam. Do sega Fed pokaza najdobra forma , dodusha nemashe poseriozen ispit ama voshituva so negovata rutina na bitni poeni , by the book , shto bi rekle englezite . I dvete polufinalinja ke bidat gusti posebno Fed i Berdych , bashka terminot (tochno na pladne , ebate organizatorite) ama sepak bi trebalo posle podolga pauza da gi gledame najposle Rafa i Fed eden proti drug[DOUBLEPOST=1426807152][/DOUBLEPOST]
Томич резилот предал поради болка во забот. :facepalm: Нешто и кичма се спомнува, ама за забоболка бе... :tapp:
Ти ебам нежното татино синче, боље Кокинакис да играше со Ноле, бар детето има жар во него за разлика од ова муфљузов.
ne zabot , grbot

Не бе забот бил сепак во преден план, само изгледа заебано било, џабе го изругав.
Tomic wants 2 play Miami but tough this morning: 'I woke up and I wasn't breathing for some reason. I woke up choking myself. It was tougher me 2 wake up & shower. I had pain all my eye felt like someone stabbed my eye. Couldn't do anything. Couldn't run

Инаку Федерер до сега не изигра ништо специјално, со Шварцман и Сепи просечен, едино со Сок изигра добра партија. Новак со Иснер беше страшен, не ме зезај секоја ебана серва му ја враќаше, а инаку што сакаш од релијата со двометраш, нема тактика тука него само му ја гураш топката на бекенд и чекаш да промаши. Одлично сервираше и би рекол рутински си го доби.
На турниров може да се каже дека ниту еден од топ 10 не е во топ форма, но од сите преостанати мене Ноле ми изгледа како во најдобра форма.

Не бе забот бил сепак во преден план, само изгледа заебано било, џабе го изругав.

Инаку Федерер до сега не изигра ништо специјално, со Шварцман и Сепи просечен, едино со Сок изигра добра партија. Новак со Иснер беше страшен, не ме зезај секоја ебана серва му ја враќаше, а инаку што сакаш од релијата со двометраш, нема тактика тука него само му ја гураш топката на бекенд и чекаш да промаши. Одлично сервираше и би рекол рутински си го доби.
На турниров може да се каже дека ниту еден од топ 10 не е во топ форма, но од сите преостанати мене Ноле ми изгледа како во најдобра форма.
abe site udari osven servisot mu bea so strav , pimplashe celo vreme , cekashe greshka, ednash ne si ja ,,pushti,, rakata. Za riternot vo red , beshe dobar , ama pak toj riter mu e zashtiten znak , kako na Isner servisot. Tochno deka site od top deset se mlitavi na Indian , dodusha osven Novak so Isner drugite do sea ne ni bea na poseriozen test , pa ne moze mnogu da sudime , ama Fed mi e nekako najsiguren . Abe nishto ne komentirash za ,,tvojot,, Nishikori , neshto tenko prede, nema ni traga od potencijalniot grend slem shampion . Dodusha i Cilic si ebal vekot :) , ama ima kaj mene opravduvanje radi povredata.
Inaku , Delpo izgleda ke igra vo Miami so vajld card

abe site udari osven servisot mu bea so strav , pimplashe celo vreme , cekashe greshka, ednash ne si ja ,,pushti,, rakata. Za riternot vo red , beshe dobar , ama pak toj riter mu e zashtiten znak , kako na Isner servisot. Tochno deka site od top deset se mlitavi na Indian , dodusha osven Novak so Isner drugite do sea ne ni bea na poseriozen test , pa ne moze mnogu da sudime , ama Fed mi e nekako najsiguren . Abe nishto ne komentirash za ,,tvojot,, Nishikori , neshto tenko prede, nema ni traga od potencijalniot grend slem shampion . Dodusha i Cilic si ebal vekot :) , ama ima kaj mene opravduvanje radi povredata.
Inaku , Delpo izgleda ke igra vo Miami so vajld card
Повреден е Нишикори, вчера баш прочитав дека имал повреда на зглобот на десната рака, па затоа и изгуби од мртвиот Лопез. Ништо, тој човек додека не се среди физички тешко да се носи со најдобриве, т.е. со ритмот на најдобриве... Нормално ќе има турнири каде што ќе ебава мајки али во континуитет тешко да го прави тоа ако не се оправи на физички план.
Иначе Чилич здрав, нездрав, повреден, неповреден, каков сака нека е тоа му е врв на кариерата и никад више ништо слично нема да направи.

Раонич игра во голема форма, и може да направи изнедаување. Не мислам на мечот со Надал, каде што иако е 5-0 за Надал, нема да биде изненадување да го плесне утре, туку може и да го освои турнирот.

Раонич игра во голема форма, и може да направи изнедаување. Не мислам на мечот со Надал, каде што иако е 5-0 за Надал, нема да биде изненадување да го плесне утре, туку може и да го освои турнирот.
Раонич да го освои турнирот???? а во игра се Федерер, Џокович, Мареј, Бердих, па било кој од овие да одигра на 60% од своите можности ќе го добие без проблеми Раонич, Раонич е солиден играч се до завршниците на турнирите кога ќе налета на некој поасален тенисер и си губи како од шала, скоро секој турнир му е пресликан, лесно стига до осмина или четврт финале и тоа му е максимумот, зборам за овие појаките турнири, на некоја 250ка може и да направи подобар резултат и да освои некоја титула ама на мастерс или гренд слем, треба некои невозможни работи да се поклопат па тој да освои, со Џокович и Мареј тврдам дека нема што да бара, со другите може и би имал некаква шанса

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom