Имер Селмани - се што знаете за него

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mi verglaj sega.... jasno i cistko kaza: "mi se dopadna mnogu.... ne e ona... tipicen albanec ".......... e posle toa konstatira deka bi bilo ubavo da ima sto poveke takvi vo politickata scena.... znaci spored tebe netipicni albanci.:toe:
Bidi muz, idi do kraj so ist stav.
Eve ke ti go citiram uste ednas postot, za da ne manipuliras.

Drugo, kakov sum toa jas? Me poznavas, me znaes, si piel kafe so mene, si brkal picinja zaedno so mene?

друже за кафе кога сакаш :) секој ден после пладне сум фри :) за постот, јас кажав ми се допадна многу ДА и пак ќе кажам, не ме потсеќа на некои Албанци кои што преку ноќ станале она што се, не ме потсеќа на Албанци на кои што коа нешто не им се допаѓа одма викаат планина и калашников, не ме потсеќа на Албанци кои некој ги бутка цело време. Човекот тоа шо го постигнал го постигнал со тоа шо си го испотил шупакот. и пак ќе ти повторам зборам за Албанците од политичкава сцена:)

Џабе везете бе ,јасно е дека Имер Селамни не им одговара на повеќето Албанци баш поради неговите ставови кои се контра од ДУИ и ДПА и поради тоа што Македонците почнаа да препознават човек кој мисли на економијата а не на рејтингот на партијата,не за џабе реков дека кај Албанското гласачко тело сеуште палат филмовите на ДУИ и ДПА.
Да почекаме некој период ако Руфи Османи остане на своите ставови од интервјуата кој ги има давано до сега, ќе видите дека и он нема да им одговара:smir:

друже за кафе кога сакаш :) секој ден после пладне сум фри :) за постот, јас кажав ми се допадна многу ДА и пак ќе кажам, не ме потсеќа на некои Албанци кои што преку ноќ станале она што се, не ме потсеќа на Албанци на кои што коа нешто не им се допаѓа одма викаат планина и калашников, не ме потсеќа на Албанци кои некој ги бутка цело време. Човекот тоа шо го постигнал го постигнал со тоа шо си го испотил шупакот. и пак ќе ти повторам зборам за Албанците од политичкава сцена:)
E pa taka kazi be bate, preciziraj, konkretiziraj.... a ne tipicni, netipicni.....
Vo prviot post ne zborese samo za albancite od politickata scena, ti go dokazav toa. Kako i da e, moze da e pecatna greska, pri brzanje pogresno si gi podredil zborovite.... nema vrska, sega te razbrav.

Za kafe.... svakako :)

Џабе везете бе ,јасно е дека Имер Селамни не им одговара на повеќето Албанци баш поради неговите ставови кои се контра од ДУИ и ДПА и поради тоа што Македонците почнаа да препознават човек кој мисли на економијата а не на рејтингот на партијата,не за џабе реков дека кај Албанското гласачко тело сеуште палат филмовите на ДУИ и ДПА.
Да почекаме некој период ако Руфи Османи остане на своите ставови од интервјуата кој ги има давано до сега, ќе видите дека и он нема да им одговара:smir:
Zgreska.
Na albancite ocajno im treba nekoj so jasna, koncizna i konkretna ekonomska programa. So nacin kako ke se realizira, rokovi, realni ocekuvanja, pridobivki, konsekvencii... i tako dalje.
Takov seuste ne se pojavil. Selmani pa ni blisku ne e do toa. Seuste se na nivoto: ke se zalagame za ekonomija, za socijala, drn drn..... ama kako? Eeee tuka zbrc, tisina, ne znaat kako, da serat samo znaat, babini prikazni da verglaat, prazna retorika ...:toe::toe:

Јас мислам како што и бешеш некаде погоре спомнато, главната причини зошто ИС им е „симпатичен“ на етничките македонци е бидејќи тој бар до сега е единствениот што го познавам албански политичар кој за разлика од другите потполно го почитува системот без разлика дали системот е добар или лош и се обидува преку механизмите на системот по мирен пат да ги промени одликите на системот кои тој смета дека се лоши дали за него или за некој друг. За разлика од него и Тачи преку неговиот некогаш ппретерано агресивен говор и повици за насилно изнудување промени во системот преку уцена со неговите криминални структури, и Ахмети кој секогаш кога не се остваруваат неговите желби за проемни во системот (а имам чувство дека тие промени се само за негов личен интерес) тој се заканува со нова 2001 односно слично ко тачи со сила само овој пат отворено, изгледаат како политички неспособни за денешните стандарди.
Селмани за разлика од нив многу посуптилно и модерно се обидува по мирен пат без закани да ги решава проблемите, со што ги прави да изгледаат во очите на етничките македонци и ахмети и тачи и сите нивни подржувачи да изгледаат како недоделкани кромањонци кои не знаат политички користејќи ги механизмите без заплашување да се обидат да ги постигнат своите цели. А овој начин на остварување на своите или идеолошките цели на политичките субјекти како што ги прави селмани по мирен пат е прифтлив за народот бидејќи етничките македонци јасно им е дека од насилства и со сила остварување цели само се прави не само на другиот туку и себе си штета и дека во тој случај сите се губитници ефективно.

Ретки се ваквите албанци. Ех да беа сите како него, државава ќе цветаше!

Богами така е смајли.
Ако случајно се одлучам да излезам на гласање...ништо чудно да му дадам поддршка на Имер...не дека многу ќе сменам во главниот епилог, туку чисто за мене, од респекат за Селмани

Богами така е смајли.
Ако случајно се одлучам да излезам на гласање...ништо чудно да му дадам поддршка на Имер...не дека многу ќе сменам во главниот епилог, туку чисто за мене, од респекат за Селмани
Да но "браќата" албанци не го делат истото мислење со нас! За нив само подржувачите на квази идеите на ДУИ и ДПА за голема албанија се во ред. Сите останати се предавници, кукавици и сл. Тие не ја сакаат Македонија! Тоа е факт! Не се борат за државата, туку за гзот нивни. ПРЕМНОГУ ИМ ДОЗВОЛИВМЕ!

Да но "браќата" албанци не го делат истото мислење со нас! За нив само подржувачите на квази идеите на ДУИ и ДПА за голема албанија се во ред. Сите останати се предавници, кукавици и сл. Тие не ја сакаат Македонија! Тоа е факт! Не се борат за државата, туку за гзот нивни. ПРЕМНОГУ ИМ ДОЗВОЛИВМЕ!

Ако делевме исто мислење со вашето, ке треба вие да бевте Бугарија. :)

Кој ти кажа дека за нас само ДУИ и ДПА се вистинските партии? Зошто со газот зборуваш? Зошто не го користиш паметот малце? Не дека не ја сакам македонија, туку не ги сакам повеќето што живеат во неа. И на крај, како мислиш дека многу ни дозволивте? Што ни дозволивте?

Зошто БИ? Зарем нема да го гласаш? Ах дволични бе... Сакате вакви да сме и пак нема да не гласате.
Излези и гласај го на денот на изборите и не ми мрчи многу.

Не знам многу, ама доволно ми е за да не гласам за националност туку за личност. Така да, ќе го добие мојот глас на изборите.

ај олади малку.
во уставот на Република Македонија пишува дека сите сме исти.
Такви приказни дека ти како антички Македонец, темелот на белата раса си нешто повреден од другите народности во земјата, можеш да одиш кај твојот пастир во штабот и таму да свршувате на такви муабети.

според уставот

од слободно изразената волја на граѓаните на Република Македонија на референдумот од 8 септември 1991 година, како и од историскиот факт дека Македонија е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија

ај олади малку.
Такви приказни дека ти како антички Македонец, темелот на белата раса си нешто повреден од другите народности во земјата, можеш да одиш кај твојот пастир во штабот и таму да свршувате на такви муабети.

според уставот

од слободно изразената волја на граѓаните на Република Македонија на референдумот од 8 септември 1991 година, како и од историскиот факт дека Македонија е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија

Не бе баче, ни дозволивте, затоа ние сме лошите, зашто ги бараме баш тие истите права според устав, целосна граѓанска рамноправност :). Ама ете, ни дозволивте, фала чорбаџи за парчето леб што ми го даваш, сакаш да ти го испу*ам еднаш за пред спиење?

Е да му ебам мајката!
Мора ли секоја тема да оди во овој правец????
Аман!

ММЕ кој прв почна. :) Јас само со малиот си се поздравив онака на нашки. Чорбаџи-Слуга релација.

Ако делевме исто мислење со вашето, ке треба вие да бевте Бугарија. :)

Кој ти кажа дека за нас само ДУИ и ДПА се вистинските партии? Зошто со газот зборуваш? Зошто не го користиш паметот малце? Не дека не ја сакам македонија, туку не ги сакам повеќето што живеат во неа. И на крај, како мислиш дека многу ни дозволивте? Што ни дозволивте?
ФАЛА ЗА ПОТТИКОТ НА НАЦИЗМОТ. КАКО ДА НЕ ГИ "САКАШ" ПОСЛЕ. :wink:

ај олади малку.

според уставот

кој пастир кој штаб бе изгубен еден!

Ednostavno covekot si vredi, zatoa i se izdigna gore na listata.

Како што рече СТРУМИКС сите теми одат во исти ПРАВЕЦ...
МИСЛАМ дека премногу се генерализира и затоа темите одат таму каде што нетреба...
Јасно ми е дека некој Албанци многу и наштетиле на оваа држава но исто така и многу Македонци и наштетеиле...
Дајте барем на оние луге што сакат да водат дискусија што се залагат за соживот да им дадеме шанса...
Муабетот сите Албанци се лоши и сите Македонци се добри не не води никаде...
А и многу се чудам кога коментарите се вадат од контекст , соодветно на тоа и многу реплики немат врска со кажаното...
Незнам каде таквите луге ја гледат Македонија и која им е целта, мегутоа ако со овие Албанци овде на формот не најдеме заеднички јазик или ако ништо друго не успееме да комуницираме на човечки начин , што останало за оние од планините кои никогаш не ни виделе компјутер...
Лично не се согласувам со тоа што не се почитува државата од страна на многу Албанци, мегутоа ако не им се даде можност и на малкуте што ја почитуват тогаш ке биде многу тешко , готово и невозможно да опстанеме едни поред други...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom