Имер Селмани - се што знаете за него

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
Која вина? Погоре рече дека овој е добар Албанец и јас реков дека не ми чуе оваквото каков Албанец е туку ме интересира како човек. И сега ми бараш некаква вина? Зарем и тоа е лошо? :tapp:
Зборам за тоа што има многу малце вакви албанци. Каде е вината? Зашто нема повеќе? Не се прави наивен и да неречам нешто друго, зашто ќе пијам бан.

јас го читав интервјуто и искрено ми се допадна премногу. остава одличен впечаток во јавноста, секогаш културен, насмеан . . . не е она, типичен Албанец. да има повеќе вакви Албанци, како Селмани во оваа наша политичка сцена, далеку ќе дотуркаме :)
A kakvi se tipicnite albanci?
Krapinci, kromanjonci...? Na sto licat, na majmuni, mamuti, na sto? A?

Abre kazete otvoreno be majku mu stara: go sakame Selmani oti znae ubavo da go pusi i dudla i ajt caos... sto se mucite so verglanje?

Зборам за тоа што има многу малце вакви албанци. Каде е вината? Зашто нема повеќе? Не се прави наивен и да неречам нешто друго.
Глуп? :pipi:
Тоа е сосема друга тема која не сакам и тука да ја расправам.
Ама еве има еден, дај да го изгласаме. Кај-кај е многу подобар од Црвенковски, Тито, Фрчковски, анонимусот Иванов, и кои беа оние другине.... Ајде бе да го изгласаме. На петнајсти септември излезете во вашето избирачко место и гласајте за Имер Селмани за претседател на Република Македонија.

Глуп? :pipi:
Тоа е сосема друга тема која не сакам и тука да ја расправам.
Ама еве има еден, дај да го изгласаме. Кај-кај е многу подобар од Црвенковски, Тито, Фрчковски, анонимусот Иванов, и кои беа оние другине.... Ајде бе да го изгласаме. На петнајсти септември излезете во вашето избирачко место и гласајте за Имер Селмани за претседател на Република Македонија.
За разлика од вас ние сме многу самокритични. А вие лукави, па макар и тоа да е многу проѕирно! Јас би гласал за човеков се имам изјаснето и предходно. Само работата е нешто друго. Зашто сите да не се како него? (како Селмани)

За разлика од вас ние сме многу самокритични. А вие лукави, па макар и тоа да е многу проѕирно! Јас би гласал за човеков се имам изјаснето и предходно. Само работата е нешто друго. Зашто сите да не се како него? (како Селмани)
Зошто БИ? Зарем нема да го гласаш? Ах дволични бе... Сакате вакви да сме и пак нема да не гласате.
Излези и гласај го на денот на изборите и не ми мрчи многу.

Abre kazete otvoreno be majku mu stara: go sakame Selmani oti znae ubavo da go pusi i dudla i ajt caos... sto se mucite so verglanje?
Преодот од племенско уредување до цивилизирано општество е многу тежок и трнлив. Некои луѓе се разбираат со збор, некои говеда со стап!

Зошто БИ? Зарем нема да го гласаш? Ах дволични бе... Сакате вакви да сме и пак нема да не гласате.
Тоа за кого ќе гласам е моја работа. А ова БИ значи дека тој е еден од потенцијалните! За никој од останатите не сум рекол дека ми се допаѓаат барем малце.

Сум рекол и пак ќе кажам дека ќе гласам за него.
Има муда да излезе пред електоратот на својата етничка заедница без национал-шовинистички пораки, за разлика од ДУИ и ДПА кои се менуваат како камелеони во зависност од тоа дали се на власт или во опозиција. Тие копчето за антимакедонизам (кое ве пали повеќето вас Албанци) го стискаат по потреба. И затоа ми е јасна одбојноста кон него кај некои Албанци.
Сега за сега за него гласам. Можеби и тој има некаква скриена агенда, но досега, јас не ја гледам.

типичните Албанци се вакви исти како тебе баш скрос, ама не е тоа темата. значи читај прво убаво пред да ми реплицираш. значи реков типичен Албанец од нашата политичката сцена. не може ти да ги споредуваш Селмани со Ахмети или со Тачи. сите знаеме како дојде Ахмети тука кај што е сеа, а како дојде Селмани тука кај што е сеа. така да на тоа мислев, на Албанците од нашата политичка сцена, не се влажни одма :)

Е така. Сите коишто гледате добар и лојален граѓанин во Селмани излезете и гласајте го. Со тоа ќе ми дадете причина и јас да бидам како него бидејќи доброчинителството и лојалноста навистина се цени, дури и од Македонците. Ама се додека не дојде тој ден, кучињата можат да лаат, ама караванот ќе си изврви.

Е така. Сите коишто гледате добар и лојален граѓанин во Селмани излезете и гласајте го. Со тоа ќе ми дадете причина и јас да бидам како него бидејќи доброчинителството и лојалноста навистина се цени, дури и од Македонците. Ама се додека не дојде тој ден, кучињата можат да лаат, ама караванот ќе си изврви.

Јас ќе гласам за него исклучиво заради тоа што сметам дека е способен. А не "за да и другите Албанци станеле како него", што е дефектен став (според мене), кој ги навредува Албанците.

а 97ма немирите во Гостивар колку што имам информации еден од организаторите бил

Незнам дали Селмани ќе биде изгласан за претседател, но знам дека ќе има многу гласови од Македонци дури мислам дека моментално од тоа што читам по форуми (вклучувајки го и овој) Македонците имат многу подобро мислење за Селмани одколку Албанците...
Инаку да во право си многу е подобар од сегашниот претседател...
И воопшто не би ми пречело ако Селмани биде претседател...

типичните Албанци се вакви исти како тебе баш скрос, ама не е тоа темата. значи читај прво убаво пред да ми реплицираш. значи реков типичен Албанец од нашата политичката сцена. не може ти да ги споредуваш Селмани со Ахмети или со Тачи. сите знаеме како дојде Ахмети тука кај што е сеа, а како дојде Селмани тука кај што е сеа. така да на тоа мислев, на Албанците од нашата политичка сцена, не се влажни одма :)
Ne mi verglaj sega.... jasno i cistko kaza: "mi se dopadna mnogu.... ne e ona... tipicen albanec ".......... e posle toa konstatira deka bi bilo ubavo da ima sto poveke takvi vo politickata scena.... znaci spored tebe netipicni albanci.:toe:
Bidi muz, idi do kraj so ist stav.
Eve ke ti go citiram uste ednas postot, za da ne manipuliras.

јас го читав интервјуто и искрено ми се допадна премногу. остава одличен впечаток во јавноста, секогаш културен, насмеан . . . не е она, типичен Албанец. да има повеќе вакви Албанци, како Селмани во оваа наша политичка сцена, далеку ќе дотуркаме :)

Drugo, kakov sum toa jas? Me poznavas, me znaes, si piel kafe so mene, si brkal picinja zaedno so mene?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom