Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Било како само дај програма ако може итно ми е
Симни го sn0wbreeze од тука.

Симни го фирмверот за 6.1.3 од тука.

Имаш тука добар туторијал како да го користиш sn0wbreeze, aко заглавиш некаде пиши.

п.с ако ти е џеилбрејкот само за некои апликации, има преку едно кинеско програмче да се инсталираат кракувани апликации без џеилбрејк. Ако сакаш така пиши, има за тоа туторијал на гсм.мк форумот.

Mалку претерав со прашањата но стварно не ми се јасни некој работи. На iphone 4s ios 6.0.1 кога одав во cellular ја нема опцијата Enable 3G. Како што приметив телефонот нон стоп е на 3G мрежа и батеријата ми се троши како алва, башка што секаге немам добар сигнал со него. Некое чааре ?

Mалку претерав со прашањата но стварно не ми се јасни некој работи. На iphone 4s ios 6.0.1 кога одав во cellular ја нема опцијата Enable 3G. Како што приметив телефонот нон стоп е на 3G мрежа и батеријата ми се троши како алва, башка што секаге немам добар сигнал со него. Некое чааре ?

Имаш Jailbreak?
SBSettings симни си, само swipe to the right on the status bar и ти искача прозорче, таму можеш да изгасиш 3г, да пуштиш блутут, вифи итн :)

Здраво јас сум нов на форумот и би сакал да ве прашам нешто па ако можете да ми помогнете. Вујкоми беше на еден период во франција и од таму ми донесе iphone 4s кодиран на француската мрежа SFR 13.0 и јас овде го користам со x-sim адаптер. Кога пробувам да направам personal hotspot ми излегува дека треба да извадам некоја дозвола од оперераторот на кој што е кодиран телефонот.
IMG_0754.PNG
IOS 6.0.1 е верзијата на софтверот и од мобиларата од каде го зедов x-sim адаптерот ми рекоа да не мѕ давам update бидејќи нема да работи адаптерот.

однапред благодарам

Даунлоадирај akauto3g од cydia. Кога е заклучен телефонот ти го става на Edge.

Некој да ми препораче страна за декодирање iphone-i каде може да се плаќа со картичка а не преку paypal

На iPhone 4S со iOS 6.1.3 oткако го апдејтирав последен пат од време на време не можам да спуштам после разговор. Ќе притиснам "End call" ама не спушта, после едно десетина пати стискање ќе спушти. Ви се појавил овој проблем? Телефонот e neverlock или како и да се вика тоа, не беше кодиран на ниедна мрежа, ако има тоа некаква врска.

ми падна iphonot и му се скрши екранот му падна цел изгледа и екранот му е заебан дека само бело покажува и на моменти линии црни.Се поправа некако или нов е мајката? :tapp:

Не знаев каде па ај тука. Колку би ме коштало декодирање на Ајфон 5 донесен од Америка.?

Не знаев каде па ај тука. Колку би ме коштало декодирање на Ајфон 5 донесен од Америка.?

Телефонот се декодирува само кај операторот ! односно ни постои ниеден софвер што ќе ти го декодира телефонот ! ако си моментално во Америка оди кај операторт и прашај си колку ќе те кошта мислам дека сумата е смешна само што не сум сигурен колку време треба да ти помине одкако ти е земен телефонот односно договорот ако ти е нов и мора да знаеш на која мрежа ти е заклучен телефонот

Здраво, дали некој знае колку би ме коштало менење на Home копчето на iPhone 3G не функционира воопшто?

Вчера ми се укочи копчето за заклучување на 4с-от, односно неможе да се стисне воопшто и мора да чекам да помине време за да се заклучи, има некој да препорача добро место каде да го однесам да го средат?

да се смени екранот na iphone 3 gs колку ќе ме кошта?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom