Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да купам iphone 4 кодиран на странска мрежа мислам дека е купен од чешка. Ако му ставам x-sim ќе може ли да го користам на наша мрежа и дали кога ќе му дадам update ќе може да го активирам бидејќе за да се активира телефонот потребна е картичка од мрежата на која е кодиран.
Ви бралодарам однапред

Сакам да купам iphone 4 кодиран на странска мрежа мислам дека е купен од чешка. Ако му ставам x-sim ќе може ли да го користам на наша мрежа и дали кога ќе му дадам update ќе може да го активирам бидејќе за да се активира телефонот потребна е картичка од мрежата на која е кодиран.
Ви бралодарам однапред

Не, не може ајфон 4 со хсим, само ајфон 4с и ајфон 5.

За ајфон 4 може само фактори анлок, а за тоа ќе си платиш малце повеќе. Ако сакаш инфо за точна цена, пиши на кој оператор е заклучан.

Значи се работи за ајфон 3г. После пад на плочки телефонот беше свртен кон земјата кога го завртев телефонот и од тогаш наваму целиот екран ми е сив а се појавуваат и некои линии темно сиви. Решение за ова ?

Значи се работи за ајфон 3г. После пад на плочки телефонот беше свртен кон земјата кога го завртев телефонот и од тогаш наваму целиот екран ми е сив а се појавуваат и некои линии темно сиви. Решение за ова ?

Нов дисплеј кој ќе биде иста цена колку твојот iPhone 3G.

В канта друже џабе ти е . А и башка 3г е. Не вреди,земиси нов.

Moze da se smeni display, ne e preskapo, taka da se uste se ispalti poveke otkolku da se frli.

Kontakt po PP.

Значи вака :) Пред 2 месеца земав iPhone 5 од Т-Мобиле и имам уште 10 месеци гаранција, па сакам да му направам Jailbreak. Некои ми кажаа дека може да ми направат проблем заради нарушување на авторските права или сл. Па барам совет од вас дали да му направам или не, а плус замолувам некој подетално да ми објасни за Jailbreak-от.
Дали откако ќе му направам Jailbreak ќе можам да правам апдејт на софтверот или не, исто така ми кажаа дека ќе го наполнам вируси и ќе почне да кочи од Jailbreak-от. Па ако има некој поискусен да ми објасни, благодарам однапред :icon_lol:

Значи вака :) Пред 2 месеца земав iPhone 5 од Т-Мобиле и имам уште 10 месеци гаранција, па сакам да му направам Jailbreak. Некои ми кажаа дека може да ми направат проблем заради нарушување на авторските права или сл. Па барам совет од вас дали да му направам или не, а плус замолувам некој подетално да ми објасни за Jailbreak-от.
Дали откако ќе му направам Jailbreak ќе можам да правам апдејт на софтверот или не, исто така ми кажаа дека ќе го наполнам вируси и ќе почне да кочи од Jailbreak-от. Па ако има некој поискусен да ми објасни, благодарам однапред :icon_lol:

Не постојат вируси
Не може да ти кочи
Можеш апдејт, само треба повеќе знаење од стандардно

Џејлбрејк на 6.1.3 нема, односно има tethered

Чим прашуваш, не.
Ама убаво го срочи ова, браво.
Сега да му направам Џеилбрејк или? што мислите.
Во право е Корунот, штом прашуваш и се мислиш/не знаеш за последици/подобности, уживај си во телефонот.

Јас мојот Н4 прво вадење од кутија му отклучив бутлоудер и го рутнав. Ама знам за што ми треба, и затоа го правам.

Чим прашуваш, не.

Ама убаво го срочи ова, браво.

Во право е Корунот, штом прашуваш и се мислиш/не знаеш за последици/подобности, уживај си во телефонот.

Јас мојот Н4 прво вадење од кутија му отклучив бутлоудер и го рутнав. Ама знам за што ми треба, и затоа го правам.
Во ред, сакав да му направам само заради добрите измени што ги има, како live wallpapers и слично, но во секој случај благодарам :)

Кака што го купи така остави го,не го чепкај.

Имам проблем со мојот iPod 3G. Секогаш кога пробам да го вклучам Сафари (или било која друга апликација која користи интернет како пример Youtube, iTunes...) програмот паѓа и автоматски се гаси, притоа не јавувајќи ништо само се исклучува. Инаку пдокажува дека е повржан со wireless мрежата без проблем. Пробав да го исклучам и вклучам но повторно истото го прави. Некој совет? :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom