Има ли DJ-и на форумов? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
job2.gif

Уф...
Каде сум гледал јас цел живот...
Гитари, клавир и други инструменти...

Диско дискоо !
:)

Фул супорт он јоур карииирс мејтс !

Монгу респекат ќе мавнам за оние Ди Џеји кои имаат така, по олд скул сет.
Да кажеме диско или рок ен рол, твист, свинг нумери.

По денсачки онака.

А ова што му го препорача Dee_Jay на Slash се поврзува на лаптоп..? Оти гледам 200 евра е... што и не е мн. скапо...
137449d1253820435-behringer-bcf-2000-1198816_800.jpg
Скап спорт е. Ако сакаш нависитина да станиш Дј,последно на памет што треба да ти падне е лап топ. За старт ќе ти препорачам некои low-end CDJ плеери кои што ќе ти бркаат работа и миксер од истиве фирми. Кај нас најдостапни:

Gemini
Numark
US Blaster - ЕПТЕН ТИЊА
JB Systems
Denon

Можеш да ги набавиш и половни,а за нови најпрепорачливо според мене во гтц: Аудио центар и Zec electronics и во стариот трговски капиштец горе на спрат имаш музички продавници. Исто и ова ти е тоБ продавница,нема што нема! http://www.artist-macedonia.com/mex/pocetna_strana.php

И ред други.... значи ова ти се фирми кои што произведуваат пониска класа на Дј опрема. Иначе врвот го владеат Pioneer.

Долг и широк е муабетов,ова се само некои основни работи што ти ги пишав. Прашај се што не ти е јасно! ;)

А ова што му го препорача Dee_Jay на Slash се поврзува на лаптоп..? Оти гледам 200 евра е... што и не е мн. скапо...
137449d1253820435-behringer-bcf-2000-1198816_800.jpg
Се поврзува да,треба да имаш инсталирано виртуал дј или трактор. Го има мој другар,компактно е и нафатно. Има доста могучности но во никој случај не е мерило за Dj skills :) Се прави сам,сам рамни битови,сам микса,на тебе е оставено само да ги креваш и спушташ каналите :)))

Според ова како што го опиша, изгледа едноставно се работи на ова. Добро е за почетник, а? :)
Се поврзува да,треба да имаш инсталирано виртуал дј или трактор. Го има мој другар,компактно е и нафатно. Има доста могучности но во никој случај не е мерило за Dj skills :) Се прави сам,сам рамни битови,сам микса,на тебе е оставено само да ги креваш и спушташ каналите :)))

за диск-џеите на форумов :)

поздрави , копчиња и прсти !

DJ Risk. Правам ремиксови, но и свои песни. Најчесто хип хоп, техно и футуристичка музика.
На најдобар другар татко му е газда на YORK и има местено климатизери во Midnight. Отидовме и имам пуштано онака пробно само

Да не има случајно Numark DJ2GO у Артист?
NUMARK+DJ2GO-2.JPG

Еден совет од мене до сите DJи што се почетници не дека ја сум некој про ... и ја сум почетник али ипак од искуство знам дека советот си е на право место ... Успех тука во Македонија многу тешко ке најдат ... мој совет за подобро пробивање е да почнете некој DAW да работите (Digital Audio Workstation) пробајте напрајте некој свој Mix или mashup да може да го издадете а со тоа ке пуштите и некој надежен крик и тука и во странство ...

Здраво до сите Dj. ми треба некоја страна за да ѓи објавам моите миксови.Користев долго време www.soundcloud.com и www.official.fm но сега гледам се смениле работите се плаќа и на едната страна не можам никаков да влезам на профилот.поздрав

Здраво до сите Dj. ми треба некоја страна за да ѓи објавам моите миксови.Користев долго време www.soundcloud.com и www.official.fm но сега гледам се смениле работите се плаќа и на едната страна не можам никаков да влезам на профилот.поздрав

www.mixcloud.com до пред некое време знам не се плаќаше мислам не се плаќа и сеа. Исто и www.house-mixes.com

DJ Risk. Правам ремиксови, но и свои песни. Најчесто хип хоп, техно и музика.
На најдобар другар татко му е газда на YORK и има местено климатизери во Midnight. Отидовме и имам пуштано онака пробно само

Dj ти? o_O Не сум знаел :pipi: дај по пп на фб нешто твое да слушнам :)

Dj ти? o_O Не сум знаел :pipi: дај по пп на фб нешто твое да слушнам :)

Немој не ме радуј :pos: Се глупирав како помал, немам ништо на јутуб, камо ли на саундклауд :)

Немој не ме радуј :pos: Се глупирав како помал, немам ништо на јутуб, камо ли на саундклауд :)

А и ти ли? :D Ако ако некогаш и од тоа може да излезе нешто добро :D Нормално за свои уши...

Здраво , дали има некој што е регистриран на www.soundcloud.com и си плаќа редовно за да може да објавува свои миксови дали може да се направи истите да се купуваат..? поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom