- Член од
- 5 август 2007
- Мислења
- 3.589
- Поени од реакции
- 2.617
Ете од 2007 сум член, не ми текнало да отворам ваква тема. Видов едно детенце што сака дџ да стани, отворило тема, па ми даде инспирација... 
Значи, како што е самиот наслов на темава, има ли DJ-и? Колку време пуштате? Што музика пуштате? На каква опрема пуштате?.....
Иначе, јас еве, пуштам музика од 2003. Морам да кажам, по заслуга на Scofield(од форумов, хехех
) Почнав да пуштам, на обична TELE миксета, со 2 канали, без бас, средни, високи на секој канал :kesa: (тогаш свршувавме на миксети што имаат одделно бас, средни, високи на секој канал), 2 цедеплеери Technichs (од оние најобичните), па понекое време и DVD плеери почнаа да купуваат, демек помодерно
, и знам, многу кеф ми беше, на HOUSE песните, ко че седнев да му ги бројам битовите во минута...па изброј 3 пати, еднаш 126, другио пат 127, третиот пат 128 bpm ти излегло, па нервирај се...(значи немаше pitch контроли на CD-плеерите нормално, а и немаше ко сега софтвери што го борјат битот).
После со тек на време, се почна и на миксети од оние погоре што свршувавме, за да на крајот, се почни и на профи плеери. Памтам првите што сум пуштал беа Gemini....Никогаш нема да заборавам, брат ми прв пат ко ги донесе дома Geminite од VIP клубот во Прилеп, станував во 7 на сабаље, и по цел ден на нив. 2 недели од дома не бев излезен...и така се менуваја кафичи, дискотеки...Прилеп имам сегде пуштано, имам малку и настрана, ама малку
Моментално сум резидент во Tabu Ultra Lounge во Прилеп. Пуштам од четврток во недела, и слободно можам да кажам е дека нема потешко да се биди резидент на едно место.(Зошто, како, накнадно ако се развија темава)
Инаку од опрема во локалов има два Pioneer CDJ800 (од кој еднио ми е на мајстор, и туку ме бајбутка, ај сега че биди ај после
)
, и два Numark axis 2(многу се основни, ама си ја бркаат работата, единствено што многу ми фали е што нема опција да го задржува пичот)
Mиксета имам Behringer DJM 700, многу грда миксета, еве му плачам сега да ја смениме
И така...ако заборајв нешто после ќе дополнам
Ај сега, ако има други, нека си кажат и тие нешто...па да си размениме искуства, да се покараме малку
(уште одсега ги замолувам модераторите да бида малку попусливи на темава, оти сигурен сум дека ќе има контрање
)
И за крај...

Значи, како што е самиот наслов на темава, има ли DJ-и? Колку време пуштате? Што музика пуштате? На каква опрема пуштате?.....
Иначе, јас еве, пуштам музика од 2003. Морам да кажам, по заслуга на Scofield(од форумов, хехех

После со тек на време, се почна и на миксети од оние погоре што свршувавме, за да на крајот, се почни и на профи плеери. Памтам првите што сум пуштал беа Gemini....Никогаш нема да заборавам, брат ми прв пат ко ги донесе дома Geminite од VIP клубот во Прилеп, станував во 7 на сабаље, и по цел ден на нив. 2 недели од дома не бев излезен...и така се менуваја кафичи, дискотеки...Прилеп имам сегде пуштано, имам малку и настрана, ама малку

Моментално сум резидент во Tabu Ultra Lounge во Прилеп. Пуштам од четврток во недела, и слободно можам да кажам е дека нема потешко да се биди резидент на едно место.(Зошто, како, накнадно ако се развија темава)
Инаку од опрема во локалов има два Pioneer CDJ800 (од кој еднио ми е на мајстор, и туку ме бајбутка, ај сега че биди ај после

Mиксета имам Behringer DJM 700, многу грда миксета, еве му плачам сега да ја смениме

И така...ако заборајв нешто после ќе дополнам

Ај сега, ако има други, нека си кажат и тие нешто...па да си размениме искуства, да се покараме малку

И за крај...