Има ли DJ-и на форумов? :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Уф...
Каде сум гледал јас цел живот...
Гитари, клавир и други инструменти...

Диско дискоо !
:)

Фул супорт он јоур карииирс мејтс !

Монгу респекат ќе мавнам за оние Ди Џеји кои имаат така, по олд скул сет.
Да кажеме диско или рок ен рол, твист, свинг нумери.

По денсачки онака.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
А ова што му го препорача Dee_Jay на Slash се поврзува на лаптоп..? Оти гледам 200 евра е... што и не е мн. скапо...
Скап спорт е. Ако сакаш нависитина да станиш Дј,последно на памет што треба да ти падне е лап топ. За старт ќе ти препорачам некои low-end CDJ плеери кои што ќе ти бркаат работа и миксер од истиве фирми. Кај нас најдостапни:

Gemini
Numark
US Blaster - ЕПТЕН ТИЊА
JB Systems
Denon

Можеш да ги набавиш и половни,а за нови најпрепорачливо според мене во гтц: Аудио центар и Zec electronics и во стариот трговски капиштец горе на спрат имаш музички продавници. Исто и ова ти е тоБ продавница,нема што нема! http://www.artist-macedonia.com/mex/pocetna_strana.php

И ред други.... значи ова ти се фирми кои што произведуваат пониска класа на Дј опрема. Иначе врвот го владеат Pioneer.

Долг и широк е муабетов,ова се само некои основни работи што ти ги пишав. Прашај се што не ти е јасно! ;)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
А ова што му го препорача Dee_Jay на Slash се поврзува на лаптоп..? Оти гледам 200 евра е... што и не е мн. скапо...
Се поврзува да,треба да имаш инсталирано виртуал дј или трактор. Го има мој другар,компактно е и нафатно. Има доста могучности но во никој случај не е мерило за Dj skills :) Се прави сам,сам рамни битови,сам микса,на тебе е оставено само да ги креваш и спушташ каналите :)))

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Според ова како што го опиша, изгледа едноставно се работи на ова. Добро е за почетник, а? :)
Се поврзува да,треба да имаш инсталирано виртуал дј или трактор. Го има мој другар,компактно е и нафатно. Има доста могучности но во никој случај не е мерило за Dj skills :) Се прави сам,сам рамни битови,сам микса,на тебе е оставено само да ги креваш и спушташ каналите :)))

D

Dr.Freakadelic

Гостин
за диск-џеите на форумов :)

поздрави , копчиња и прсти !

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
DJ Risk. Правам ремиксови, но и свои песни. Најчесто хип хоп, техно и футуристичка музика.
На најдобар другар татко му е газда на YORK и има местено климатизери во Midnight. Отидовме и имам пуштано онака пробно само

Член од
8 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Еден совет од мене до сите DJи што се почетници не дека ја сум некој про ... и ја сум почетник али ипак од искуство знам дека советот си е на право место ... Успех тука во Македонија многу тешко ке најдат ... мој совет за подобро пробивање е да почнете некој DAW да работите (Digital Audio Workstation) пробајте напрајте некој свој Mix или mashup да може да го издадете а со тоа ке пуштите и некој надежен крик и тука и во странство ...

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
Здраво до сите Dj. ми треба некоја страна за да ѓи објавам моите миксови.Користев долго време www.soundcloud.com и www.official.fm но сега гледам се смениле работите се плаќа и на едната страна не можам никаков да влезам на профилот.поздрав

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Здраво до сите Dj. ми треба некоја страна за да ѓи објавам моите миксови.Користев долго време www.soundcloud.com и www.official.fm но сега гледам се смениле работите се плаќа и на едната страна не можам никаков да влезам на профилот.поздрав
www.mixcloud.com до пред некое време знам не се плаќаше мислам не се плаќа и сеа. Исто и www.house-mixes.com

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
DJ Risk. Правам ремиксови, но и свои песни. Најчесто хип хоп, техно и музика.
На најдобар другар татко му е газда на YORK и има местено климатизери во Midnight. Отидовме и имам пуштано онака пробно само
Dj ти? o_O Не сум знаел :pipi: дај по пп на фб нешто твое да слушнам :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Немој не ме радуј :pos: Се глупирав како помал, немам ништо на јутуб, камо ли на саундклауд :)
А и ти ли? :D Ако ако некогаш и од тоа може да излезе нешто добро :D Нормално за свои уши...

Член од
13 мај 2013
Мислења
201
Поени од реакции
32
Здраво , дали има некој што е регистриран на www.soundcloud.com и си плаќа редовно за да може да објавува свои миксови дали може да се направи истите да се купуваат..? поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom