Идеи за Македонија

1. Акција за доброволно предавање на оружјето со амнестија!

2. 15 дена потоа, општа акција за откривање и лишување од слобода на лицата што поседуваат оружје.

3. Итно повлекување на законот за купување имоти од страна на странски физички лица. Прецизирање на законот како на пр. во Германија правно лице да може да купи имот само ако вложи 1 милион евра или отвори 10 работни места.

Законот директно ги повредува Македонските национални интереси и негативно ќе влијае на демографската состојба. Сите лица кои отишле на печалба во кризни региони не ќе можат да си обезбедат кров на главата на своите семејства од вештачки поскапените цени на метар квадратен.

4. Вештачкото поскапување на цените на стамбен простор ќе го сруши и мојот следен предлог:

- Закон за враќање на иселениците.
Воден од идејата за силна и економски јака Македонија во регионални размери мора да им се дадат стимулации на сите Македонци кои ја напуштиле Македонија да се вратат назад. Ова секако е преуранета тема за разговор,бар во наредните 10 години или додека стапката на невработеност се спушти на 5%. Убеден сум дека за помалку од 2 декади на Македонија ќе и бидат потребни работници од странство.
Ваквата состојба мора да се искористи т.е. на сите Македонци кои сакаат да се вратат во татковината да им се овозможи како никаде во светот за мали пари да може веднаш да си го решат своето стамбено прашање(тоа сигурно не може да се постигне со одебрение странски физички лица да купуваат имот). Значи ако цената на метар квадратен се држи да биде ниска-најниска на балканот а може, и ако доселениците бидат ослободени од сите даноци и комуналии во одредден период плус добро работно место, верувајте дека многу луѓе ќе сакаат да се вратат во татковината а со тоа Македонија да стане посилна и побогата.

Цената ја определува понудата и побарувачката,никако не е можна и практична,друга опција,затоа што може да се злоупотреби од неколку домашни моќници,па "повратниците" нема да имаат никаква корист туку само штета.

Закон за враќање на иселениците.

razmisluvame za kampanja...pa so lobiranje zakon..ama ne sega brzo...ama super e sto i drugi razmisluvaat na ovaa tema

dajte idei ke gi zabelezam pa ke im dojde vremeto i niv

razmisluvame za kampanja...pa so lobiranje zakon..ama ne sega brzo...ama super e sto i drugi razmisluvaat na ovaa tema

Идеи се дадени,доволно е да се реализираат само 10% од нив.:toe:

Дали Apartheid-от се смета за идеја?! :)

да се :sekss: и плотиме. и да бидеме :je:и наместо тие телевизии кои што се сите под контрола, повеќе по интернет и ВИКИПЕДИА не ја користете и то. идам да си зеам кафе:kafe:

Да темата е преуранета, очекував и некој да ме исплука.
Ама голем противник сум физички странски лица да купуваат имоти во Македонија бидејќи ќе ги уништат ефектите од овој закон на пр. во 2015.

Американците,Германците и др. влечат потези 50 години однапред......

Ама голем противник сум физички странски лица да купуваат имоти во Македонија бидејќи ќе ги уништат ефектите од овој закон на пр. во 2015.

Американците,Германците и др. влечат потези 50 години однапред......
1000% НЕ МОЖЕ. НИЕ СМЕ ПРОТИВ! НЕка идат да си го продаваат газот нивни на странци:tapp::drk::pusk:

Немам ништо против албанскиот народ ама ова морам да го кажам

Македонија со бугарите нон стоп имала некои недоразбирања , со србите и грците исто а додека албанците било што да направат и речат се толерира и нема околу тоа никакви препирања ..... жалосно за нашата држава е само да имаме добри односи со еден комшија :(
Зошто се дозволува ваква глупава политика ?

Американците,Германците и др. влечат потези 50 години однапред....

не е преуранета веке се работи на неа...прерано е да се отвори..прво што ни е потребно се директни линии до канада и австралија...знаеш колку тешко иде само тоа...

ако имаш други идеи во врска со иселениците сподели ги, ке помогнат...

а за имотот...бидна...мала земја сме ..што ако ни се случи ко во хрватска и бугариа или црна гора... странци буквално да не купат..

-----------------

остај ги албанците, имаат три партии во собрание...тоа е виша политика...а добрососедски односи реално никогаш нема да има и тоа никако по наша вина...даље

znaete ALBANCITE NE RAZBIRAAT EDNA RABOTA....R. MAKEDONIJA=MAKODONSKI NAROD, ALBANSKI NAROD ,SRPSKI...A SITE ZAEDNO SME MAKEDONSKA NACIJA E KOGA BI GO RAZBRALE TOA....dosta stanav melanholicen odam na kafe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom