theprince
Fan of Irony
- Член од
- 3 февруари 2008
- Мислења
- 1.256
- Поени од реакции
- 155
- Локација
- Утопија
- Веб-сајт
- www.facebook.com
pa toa de mi bese zborot mislev ke me razberis bogatasi sto kradea
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nema be lazni bogatasi dete, ili si ili ne si bogatas......, a nacin da stanes bogat e samo eden: DA OPLJACKAS na ovoj ili onoj nacin nekogo.....isto kako i ubistvo...nekogas e ubistvo , nekogas heroizam
da se pravea pari so dve race ...pa rudarite ke bea bre najbogati sustestva na svetov....duri i pred zemjodelcite![]()
одлично...за флуоров, читав дека во некој земји одредени производи се обврзани да имаат толку и толку % флуор,нкој може нека прочепка и нека ми даде повеке детали.
томсасо..на домашно воспитание не можеш да влијаеш,а на школство да...супер и досега невидени пари се вложуваат во школите, се градат нови, се даваат копмјутери спортски сали..ко тито на времето..но ако ја нема педагошката димензија..плукни му се..а во школо ни се формираме како личности, во клучните години(ах златно средно)
која порака да ја добијам од моите професори на времето кој ги мрмореа лекциите, не не вадеа од училница, измислуваа закони за сукњиа се пердашеа мегу себе, другата половина имаше бизниси или бркаше партиски книшки...
а за другиов дел со патарините...знаат многу добро како да ги автоматизираат, и нив и шалтерите и паркинзите..ама кој ке работи после, ке треба да се отпушти пола администрација...ете зошто ви викам дека некој проекти нема да поминат или ке заглават и по некоја година..сепак има и други социополитички фактори.
ке биде ставена како точка, во контекст на буџетарите е.
Владата на Република Македонија беше вредна и прочита некои од идеите на овој форум па делуваше "експресно",парактично и молскавично би рекол,иако малку ја претера во сегментот на намалување на давачките за пензиско и здравствено осигурување,па така во следниот период овие давачки драстично ќе се намалат на само 1500 денари,со што би им се дала шанса на повеќе граѓани кој се занимаваат со земјоделие да се стекнат со право на пензија од 4000 денари,колку што моментално е минималната пензија.Браво за ваквиот потег на владата,кој требаше малку порано да го смислат дебелите и неразмрдани газлиња од администрацијата,а не да чекаат некој да им го даде како предлог на некој форум.
Oстанува уште да се почека кога владата ќе се реши да го прифати и останатиот дел од предлогот што им го предложи АБЦ за намалување на давачките за сите вработени од еден основен минимум кој би изнесувал окулу 3 000 денари и би вовел кон нова страна за драстично намалување на невработеноста.Значи сега се на потег и другите глаучи во гломазната Македонска администрација да пресметаат колку треба да изнесуваат минималните давачки во сите индустриски гранки за да се обезбеди некоја прифатлива минимална пензија и партиципација во јавното здравство.Уште еднаш се потврди дека форумиве треба да се читаат подетално и не само површно да се прелистуваат.![]()
Не пратев. Одма да пишиш писмо до Груевски да те стави за Министер за економија, или без ресор - одговорен за напредокот на Македонија. Наведи и дека имаш сопствена канцеларија која ја користиш од 97ма годинаНагласи дека е ИТНО!
Ако сакаш да створиш нација од дебили тогаш додај им флуор во водата и храната. Ова буквално го мислам. Гуглај ако те интересира повеќе.одлично...за флуоров, читав дека во некој земји одредени производи се обврзани да имаат толку и толку % флуор,нкој може нека прочепка и нека ми даде повеке детали.