Srcee
Unforgettable
- Член од
- 29 април 2008
- Мислења
- 5.275
- Поени од реакции
- 3.496
И ја упропастиле фризурата. Мене малце ме нервира Лили со тоа зборење на нос.Лили ми станува омилен лик![]()
И ја упропастиле фризурата. Мене малце ме нервира Лили со тоа зборење на нос.Лили ми станува омилен лик![]()
You gotta love herИ ја упропастиле фризурата. Мене малце ме нервира Лили со тоа зборење на нос.
Ted: I never said I was gonna get back together with her. But I was thinking, she's new in town, would it be the worst thing in the world if I gave her a call?You gotta love her
секој пат кога Маршал ќе каже "ајде да одиме во кинескиот ресторан" Барни кивнува и после подолго време така кога Барни ќе кивне Маршал реактивно прашува да одат во ресторанотШо уствари беше фората со кивањето на Барни и кинескиот ресторан? Не сфатив...
Kласично условувањеШо уствари беше фората со кивањето на Барни и кинескиот ресторан? Не сфатив...
GTFO. Научни tl;dr објаснувања не сакам(е) во оваа темаKласично условување
Има еден стимул кој се нарекува неутрален стимул и уште еден кој има некои значење. Ако двете стимули се често употребувани заедно, (односно последователно) организмот учи дека тие одат заедно. Како резултат на тоа, доволно е да се покаже неутралниот стимул за да се добие одговор/реакција.
Во случајов, Барни кивал секогаш кога Маршал ќе го спомнел ресторанот и на тој начин организмот/мозокот/свеста на Маршал реагираат кога Барни ќе кивне со тоа што му дава асоцијација за ресторанот.