Srcee
Unforgettable
- Член од
- 29 април 2008
- Мислења
- 5.275
- Поени од реакции
- 3.496
И ја упропастиле фризурата. Мене малце ме нервира Лили со тоа зборење на нос.Лили ми станува омилен лик
И ја упропастиле фризурата. Мене малце ме нервира Лили со тоа зборење на нос.Лили ми станува омилен лик
You gotta love herИ ја упропастиле фризурата. Мене малце ме нервира Лили со тоа зборење на нос.
Ted: I never said I was gonna get back together with her. But I was thinking, she's new in town, would it be the worst thing in the world if I gave her a call?You gotta love her
секој пат кога Маршал ќе каже "ајде да одиме во кинескиот ресторан" Барни кивнува и после подолго време така кога Барни ќе кивне Маршал реактивно прашува да одат во ресторанотШо уствари беше фората со кивањето на Барни и кинескиот ресторан? Не сфатив...
Kласично условувањеШо уствари беше фората со кивањето на Барни и кинескиот ресторан? Не сфатив...
GTFO. Научни tl;dr објаснувања не сакам(е) во оваа темаKласично условување
Има еден стимул кој се нарекува неутрален стимул и уште еден кој има некои значење. Ако двете стимули се често употребувани заедно, (односно последователно) организмот учи дека тие одат заедно. Како резултат на тоа, доволно е да се покаже неутралниот стимул за да се добие одговор/реакција.
Во случајов, Барни кивал секогаш кога Маршал ќе го спомнел ресторанот и на тој начин организмот/мозокот/свеста на Маршал реагираат кога Барни ќе кивне со тоа што му дава асоцијација за ресторанот.