Homeland

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Пак почна да се врти во круг серијата, многу рано почнавме да ги гледаме нервните испади на Кери

А шо е финтата со Квин и Кери? Не разбрав, му наредија и неа да ја убие или што? Некако многу ми се исфорисирани толку многу настани шо не се ич поврзани со приказна. Квин настрана тепа терористи, Сол се заебава со жената која сакаше да го шутнат од работа, а Кери...е Кери. Пак.

А во меѓувреме, на никој не му текнува за чоекот кој лани нападна амбасада. Изгледа со русите ќе праат нешто, ама џабе, радо би гледал The Americans. Штета, каква почна Хоумленд а сега е серија за да го пуштиш мозокот на пасење. Не барам ништо појќе, сакав да е барем на ниво со минатата сезона, ама тешко некако.

Серијава е една од подобрите во последниве неколку години. И добро е што го кикнаа Броди затоа што храбро одеа кон шпанска серија.
Мене па во секоја нова епизода без Броди ме фаќа носталгија за епизодите со него... Може да се умеша неговата ќерка или жена му во понатамошните епизоди... ќерка му баш ми личи на таков лик , која може да го прифати муслиманството итн итн, и да се врати со бомба во ЦИА да го освети татко и :roker: да ги дигне сите у ваздух на чело со Сол .

Ама скроз нова приказна е моментално, од нигде никаде Кери не е во ЦИА повеќе и работи како обезбедување, не може се да ви се објасни у првите три епизоди.
И јас мислам дека Сол знае за наредбава за убиство на Кери, кое копиле е станат, она буквално не се грижи за ништо, како Дал Адал (ако се викаше така) 2 е станат. И плус нешто пак плеткаат со убивање на типот во Сирија, има надеж во сезонава да се склопат сите приказни само, а реално и сами три епизоди поминаа досега.

Проблемот на Хоумленд е што не се решија да завршат со сите ликови како што направија со Броди. Премногу сезони се а се се врти во круг, Кери, Квин, Соул. Мислам дека серијата како тема треба да опстои но со целосно нови ликови.

Се измешаја скроз работите,како шо ми изгледа ќе биди интересно понатаму :)

Само мене ми е досадна изглеа 5тава сезона :D
Дајте поише акција :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom