Homeland

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Почнувам Homeland маратон s02e06,7,8,9,10. Мора да се надокнаде,вечерва нема излегување! :pipi:

Може некој да ми го објасни овој Дар Адал и дали сега Квин е good или bad guy,ништо не сфатив. :D
Ама без спојлери од 11 епизода која btw зошто ја нема на замунда?Ако има некој линк, пп. :)

Може некој да ми го објасни овој Дар Адал и дали сега Квин е good или bad guy,ништо не сфатив. :D
Ама без спојлери од 11 епизода која btw зошто ја нема на замунда?Ако има некој линк, пп. :)
Дар Адал е некаков си таинствен тип од CIA, чија одговорност е нарачување на убиства кои официјално не се одобрени од надлежните. Адал има сопствени тајни агенти т.е. тајни платени убијци на располагање, а еден од нив е Квин, кој не е аналитичар како што се претставуваше, туку е внесен во екипата со цел да го убие Броди откако ќе го фатат Абу Назир. Убиството е нарачано од страна на Естез и Потпретседателот за нивните валкани алишта (нападот со дрон, кој усмртил десетина деца) да не излезат во јавност. Квин не е лош, туку само прави како што ќе му кажат од горе, односно си ја заработува платата.

Моментот кога ги изгледаш сите епизоди и можеш на раат да ја читаш темата..За се друго постои Мастеркард. :cuc: :D
--- надополнето: 15 декември 2012 во 18:21 ---
:вонзем:

--- надополнето: 15 декември 2012 во 18:21 ---
:вонзем:
Ауууу какво промо, секоја чест :cuc:

Се надевам дека добро ќе го расплетат клопчето во кое се заплеткаа последните неколку епизоди и со нетрпение повторно ќе ја очекуваме 3та сезона

Ќе гледа некој на стрим? Јас да, ако се разбудам. :D
Инаку, прочитав дека Мајк(глумецот) изјавил дека ќе заврши со клифхангер, а Естез дека некој ќе умре во финалето. :vozbud:

Ќе гледа некој на стрим? Јас да, ако се разбудам. :D
Инаку, прочитав дека Мајк(глумецот) изјавил дека ќе заврши со клифхангер, а Естез дека некој ќе умре во финалето. :vozbud:
Ако најдеш стрим прати ми на ПП.

Тежок motherf*cker е Сол :) Ама па би било премногу очигледно сево ова да го има изрежирано баш тој.

Зошто бре Броди ја користи For Christ's Sake, кога е муслиман у серијава?:tapp:
Сценаристиве се ОК или....?
Или можеби на син му мисли?:icon_lol:

Ова финале, 10х боље од она на Декстера.
Ќе биде интересно кога ќе се дознае кој го паркирал Џипот таму с'с таквото во него.
--- надополнето: 17 декември 2012 во 13:59 ---
Тежок motherf*cker е Сол :) Ама па би било премногу очигледно сево ова да го има изрежирано баш тој.

Ништо чудно, ми додје слична идеја баш додека кажуваше еврејската молитва(или што и да е)

Ништо чудно, ми додје слична идеја баш додека кажуваше еврејската молитва(или што и да е)
Мислам дека молитвата беше муслиманска.
Знам дека минатата сезона кажа нешто на арапски, па уште од тогаш имаше сомневање.
Почнав да се сомневам кога го гледаше свештеникот при молитвата за Абу Назир. Очигледно е дека е голем план, жртвување на Абу Назир за остварување поголема цел. Тоа објаснува и зошто Сол беше толку вознемирен со желбата на CIA да го „решат“ Броди. Ќе му го нарушеа планот да го намести Броди за нападот. Освен збогување со „менторот“, водачот, присуството на погребот му беше и оправдување да не биде на местото на злосторот. Сепак, како што кажав, премногу очигледно би било Сол да биде замешан :)

This fucking show! :cuc:

Се надевам дека Сол не е замешан во ова како што мислите. :unsure:

Кој ќе чека сега цела година... :confused:

Да беше Сол вмешан сигурно ќе најдеше начин Кери да ја извлече пред да експлодира бомбата. А и далеку беше да ја помести колата на Броди.

Одлично финале!

Што се однесува до тоа кој стои зад сето ова прочитав на твитер нешто за молитвата која ја кажуваше Соул на крајот и лугето поради тоа претпоставуваат дека е тој.

Мое мислење е дека за ова стои Квин со неговиот шеф (не му го запамтив името). Тоа би го објаснило фактот зошто Квин не беше убиен работилницата, исто така нели тој беше шеф на некаква единица составена од порнешни специјалци баш такви како што упаднаа во работилницата и ја земаа бомбата па и тоа зошто не го уби Борди на молитва претпоставувам дека и тие се муслимани

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom