HIM

Crazy_Rasmus напиша:
SATANISTI???????Ne me zafrkavaj,jas barem studiram poezija i podlabiko navleguvam vo tekstovi,taka da mozebi nekogas spomenuvaat smrt i slicni raboti,ama daleku se od satanisti,zlato:)i zgora na se tie imaat znak koj se vika heartagram,a ne pentagram,sfakas?heart e srce.pozdrav

Dobra e! Se najde nekoj so sfaka nekoi raboti okolu HIM :icon_bigg

Raziel напиша:
Cisto informativno,pentagramot nema vrska so satanizam,toa e glupa crkovna farsa......a HIM se edna pojava koja mozam da ja objasnam samo kako rak na dobrata muzika

Да, тоа заборавив.Пентаграмот е знак на планетата Венера(мислам):raz:,како и да е претставува спојување на мажот и жената и се формира таков знак. А подоцна го презеле некои сатанистички групи или слично,не знам точно.поздрав

Black Rose напиша:
Dobra e! Se najde nekoj so sfaka nekoi raboti okolu HIM :icon_bigg

Колку сфаќам не знам, ама токлу знам за нив и од тоа што го знам можам да увидам дека се далеку од сатанисти:)ама ми требаа години овие работи да ги скопчам, не е заебанција:pos2: поздрав

Crazy_Rasmus напиша:
Да, тоа заборавив.Пентаграмот е знак на планетата Венера(мислам):raz:,како и да е претставува спојување на мажот и жената и се формира таков знак. А подоцна го презеле некои сатанистички групи или слично,не знам точно.поздрав

И добро мислиш. Пентаграмот како симбол... Го означува токму тоа.
Инаку, планетата Венера на секои 8 години остава трага во вид на пентаграм на небото. И не е сатанистички симбол.

Инаку HIM... Мене ми се допаѓа и групата, и музиката. Си ги слушам. :smajl:

Smert напиша:
Ne znam tocno sto pretstavuva pentagramot, a prevrteniot pentagram e satanisticki simbol.

Пентаграм...

him.jpg

И на HIM знакчето...

Така...? А превртен пентаграм? Како изгледа? Најсериозно те прашувам. Зашто HIM не се сатанисти. :)

Не се ваљда HIM сатанисти, не бе само внимание привлекуваат со тоа. Како и други милијарда групи.....

Smert напиша:
Ovaka nekako...

WelcomeToHell.jpg

Najcesto ima vcrtano jarec vnatre.

Jarecot e simbol na Baphomet,koj e bog na prirodata i plodnosta(ili taka nesto),a podocna e pretvoren vo olicetvorenie na gjavolot.Osnovata na pentagramot i jarecot e nesto sosema drugo.....inaku HIM vo nikoj slucaj ne se satanisti,samo obicni pozeri

Raziel напиша:
Jarecot e simbol na Baphomet,koj e bog na prirodata i plodnosta(ili taka nesto),a podocna e pretvoren vo olicetvorenie na gjavolot.Osnovata na pentagramot i jarecot e nesto sosema drugo.....inaku HIM vo nikoj slucaj ne se satanisti,samo obicni pozeri

Toa e sosema jasno.

Зошто бе на не ви се свигаат??
Па имаат прекрасни песни на пример--Wicked Games, Wings on a butterfly.
Super se!!!

pa ima samo nekolku pesni od him 6o mi se svigjaat,i toa...Ne se ne6o special

Eminem напиша:
Зошто бе на не ви се свигаат??
Па имаат прекрасни песни на пример--Wicked Games, Wings on a butterfly.
Super se!!!

Pa dobro, Wings of a Butterfly i ne e taka losa pesna, ama drugo nisto ne im vredi.

Smert напиша:
Pa dobro, Wings of a Butterfly i ne e taka losa pesna, ama drugo nisto ne im vredi.
:nenene: не зборувај напамет.Земи преслушај некој албум па кажи за песните.И напротив,Wings of a butterfly им е најкомерцијалната песна што ја направиле во нивната кариера.Толку потсетува на песните од Razorblade Romance...во секој случај не си во право.Земи преслушај ги In joy and sorrow,Pretending,Lose you tonight,In love and Lonely,Right here in my arms,I love you,Poison Girl...ќе видиш дека и вредат нешто,ако гледаш во аспект на текст и музика.

Razorblade Kiss напиша:
:nenene: не зборувај напамет.Земи преслушај некој албум па кажи за песните.И напротив,Wings of a butterfly им е најкомерцијалната песна што ја направиле во нивната кариера.Толку потсетува на песните од Razorblade Romance...во секој случај не си во право.Земи преслушај ги In joy and sorrow,Pretending,Lose you tonight,In love and Lonely,Right here in my arms,I love you,Poison Girl...ќе видиш дека и вредат нешто,ако гледаш во аспект на текст и музика.
Во право е, ако имате слушнато една песна шо не ви се свиѓала не значит дека не вреди нивната музика. Мене лично ми се свиѓет и си ги слушам
dz.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom