Half Life - StoryLine

• Креатор на темата Креатор на темата Complete
  • Време на започнување Време на започнување
Само hl2 имам играно, ништо друго. Затоа ми е интересно и почнав дури од најпочеток.
Значи да скокам. :D Фала.
Како тоа "да скокаш"?
Episode 1 & 2 не смееш да ги скокнеш.

Јас ги имам завршено сите Half-Life продолженија што се излезени до сега... и има толку несватливи работи што дури и неможат да се добројат :P Сеуште се очекува Episode 3, но се слуша румори дека Valve првин ќе ја направат Left 4 Dead 3, па после ќе ја довршат Episode 3 итн.

За G-Man и Гордон, јас мислам дека се исти личности така што G-Man е од иднината. Само забележете, G-Man може да значи Gordon-FreeMan, и доколку не сте забележале, G-Man во Епизодите од Half-Life 2 се појавува на некои места пред тебе (те штити од непријателите) може да се забележи преку прозорец кај мостот (во Half-Life 2: Episode 2 (мислам дека беше)) каде што за прв пат го земаш автомобилот. По мое мислење, со некој си портал од каде што дојдоја чудовиштата (зомбијата како и да се) G-Man е Гордон од иднината, и ти ја прави мисијата полесна (односно сам си ја прави мисијата полесна во минатото). :) Или можеби Valve произведува такви личности за ние гејмерите да дискутираме за нив ;)

Ова е моја логика колку што ја имам сватено играта... можеби сум 100 % во грешка... али тоа е тоа :D

Јас ги имам завршено сите Half-Life продолженија што се излезени до сега... и има толку несватливи работи што дури и неможат да се добројат :P Сеуште се очекува Episode 3, но се слуша румори дека Valve првин ќе ја направат Left 4 Dead 3, па после ќе ја довршат Episode 3 итн.

За G-Man и Гордон, јас мислам дека се исти личности така што G-Man е од иднината. Само забележете, G-Man може да значи Gordon-FreeMan, и доколку не сте забележале, G-Man во Епизодите од Half-Life 2 се појавува на некои места пред тебе (те штити од непријателите) може да се забележи преку прозорец кај мостот (во Half-Life 2: Episode 2 (мислам дека беше)) каде што за прв пат го земаш автомобилот. По мое мислење, со некој си портал од каде што дојдоја чудовиштата (зомбијата како и да се) G-Man е Гордон од иднината, и ти ја прави мисијата полесна (односно сам си ја прави мисијата полесна во минатото). :) Или можеби Valve произведува такви личности за ние гејмерите да дискутираме за нив ;)

Ова е моја логика колку што ја имам сватено играта... можеби сум 100 % во грешка... али тоа е тоа :D

Што не ти е јасно во серијалот?

А G-Man ти го мести патот како што него му одговара за да стигнеш таму каде што тој сака за да го направиш тоа што тој, поточно неговите претпоставени сакаат.

Мене од целиот серијал само уште не ми е јасно што е, кој е и зашто е G-Man, како и на секој што ја играл играва.

Па со G-Man е едно... друго е све 100 % поврзано со Episode 3, што мн. работи ќе ми се разјаснат... како на пример која е тајната на чудовиштата што го убија таткото на Alyx, тајната за бродот што ќе биде објаснет во Episode 3 (сигурно) и уште неколку се :Phttp://en.wikipedia.org/wiki/Characters_of_Half-Life#Alyx_Vance

Па со G-Man е едно... друго е све 100 % поврзано со Episode 3, што мн. работи ќе ми се разјаснат... како на пример која е тајната на чудовиштата што го убија таткото на Alyx, тајната за бродот што ќе биде објаснет во Episode 3 (сигурно) и уште неколку се :P

Тајната за бродот е малку објаснета во Portal 2 (ако ја играш детално како што треба)

Во Портал 2 ќе најдиш спасувачка гума од бродот. eL-O-eL

Покрај другото....

Зборував за објаснувањето од Cave Johnson што ти го дава таму, си кажува убаво што и како.

Не може G-man да e Gordon дека уопште не изгледаат еден со друг. Едноставно G-Маn е сосема различна личност од Гордон.

Mozebi e G-Man Gotdon od idninata koj go predupreduva Gordon od segasnosga...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom