Губење на машкоста

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
А тоа за исфеминизирани машки дека ниедна не би идела со такви немој да се залажуваш познавам многу такви што не имаат проблем женска да си фатат,имавме едно во средно во клас ги смува пола девојчиња типот испадна вечи фраер од правине мажишта кои редовно дробеа за него
Тоа дека потсвесно другарките ти се лезбејки.

dosta se vadite na sredinata, da ste bile sposobni ke ste se izdignale kako mazot covek na vrvot na evolucijata.
Drugo imas drugi podelbi ne samo po pol
nego po rasa, nacija itn
sto pokazuva deka nema generalizacija i stereotip
tuku deka poveke uslovi da se nametne i otkrie ima onoj koj e predstavnik na golemite narodi koi Vladeat so svetot.
A zenite sakat da se muski ama koga gi onadis sakaat pravo musko sto znaci isti balkanki kaj nas posto oni se cekat da gi baraat i ako im baras ke ti daat a vaka demek ne se pustaat ko na zapad na pri mer.

значи според некое чудо мојот клас е далеку над просекот на светските статистики zna;i 50% се лезбејки ау ептен ова е чудно
Затоа женските ко тебе и твоите другарки го водат светот во пропаст.

Исто како мене што не ми треба некоја што ќе ми соли памет непотребно(како оваа погоре), исто и на женско не и треба некој што ќе плаче и нон стоп ќе се жали како го боли стомак, како наставничката го мрази, како му е уништен денот затоа што маичката му е мала итн.

еве една од мене понуда:pos:
Сакам да ве изввестам дека сеуште е отворен конкурсот, и се бира кандидатка за да и направам дете. Им пожелувам на сите среќа и најдобрата кандидатка да победи :duel: :).

Карактеристиките кои се припишуваат на „машкоста“ како агресивност, желба за доминација, компетитивност, потреба од докажување, територијалност.. едноставно не се добрите карактеристики на човековиот род. Овие карактеристики биле потребни вчера, кога сме се бореле за гола егзистенција, денес се употребуваат за доаѓање до повисок општествен/социјален статус, а утре ќе бидат излишни и непотребни. Барем во иднината која што јас ја посакувам за човековиот род: иднина без војни, без агресија, каде што луѓето ќе научат да делат наместо безумно да грабаат, каде што емпатијата ќе биде поважна од директната материјалната корист. Ако за постигнување на ова треба да се откажеме од социјалната структура каква што ја знаеме и каква што сме навикнале - тогаш тоа е мала цена.

И не се согласувам дека девојките сакаат балканци. Можеби сите имаат период кога сакаат да изебат некој таков тип, ама повеќето за животен партнер сакаат нежен, внимателен и доверлив човек.

A швеѓаните (поздрав до Sweden) се дефинитивно се бар една светлосна година пред нас. Непродуктвино е да продолжиме девојчињата уште ги предодредуваме да бидат тушли кои ги интересира само изглед и фризура, машките да бидат тепачи, адренализирани возачи или евентуално криминалци, а потоа да се прашуваме каде сме погрешиле и зошто општеството не ни фукционира.

Ова воедно е прилика јавно да им се заблагодарам на моите родители што не ми попуштија и не ми купија Барбика иако пола година очите ми истекоа од плачење :back:

грешка правите пола од оваа тема. или бар како што приметив, сите женски. сакате да кажете дека издепилиран, исчупан, напудрен маж може да биде најдобриот пример за едно дете? ако е така значи јас цел живот сум грешел. може ќе биде јак пример за женско дете, ама првите примери и идоли во животот се родителите. па после тој ќе стане маж, и приоритетите во животот ќе му бидат да биде среден пред луѓето. сигурно не треба да биде тепач и криминалец, ама треба да се знае кој е послиниот пол во една врска.

феминизмот е сосема друга работа овдека се трудат да се зсозбијат стреотипите на мажи и жени,а не да ве направат робови
Btw:подржувам индивиуализам
Што значи дека секој треба да си бира не со самото раѓање да му се наметнуваат улоги кои може утре може да предизвикаат расцеп кај личноста и проблеми со себереализирање

Точно е дека децата се раѓаат без полова индентификација, за себе си, а ниту пак за тие околу нив. Ете гледам како ќерка ми и нејзините другарчиња “стануваат“ женски/машки. Им наметнуваме, ние, возрасните: Не се шминкаат мажите, се шминкаат девојчињата. Мажите не носат фустани, девојчињата носат... итн.

А ако ги пуштиш сами на себе, многу е лесно да се забележи дека на слична возраст имаат слични интереси, без разлика на полот: сакат да метат со метла, и машки и женски. Но веднаш на машките им се забранува: Не!! Ти си машко, машките не метат!

Точно е дека децата се раѓаат без полова индентификација, за себе си, а ниту пак за тие околу нив. Ете гледам како ќерка ми и нејзините другарчиња “стануваат“ женски/машки. Им наметнуваме, ние, возрасните: Не се шминкаат мажите, се шминкаат девојчињата. Мажите не носат фустани, девојчињата носат... итн.

А ако ги пуштиш сами на себе, многу е лесно да се забележи дека на слична возраст имаат слични интереси, без разлика на полот: сакат да метат со метла, и машки и женски. Но веднаш на машките им се забранува: Не!! Ти си машко, машките не метат!

точно тука се сложувам, но има една работа, некогаш децата се тврдоглави па си го тераат својот филм, т.е сами си одбираат да се однесуваат ко женско, без разлика на тоа што е погрешно и родителите сосема друго им зборат, тие мислат дека така се подобри личности или слично и неможеш да им докажеш дека тоа не чини, но сепак од страна гледано тоа асоцира на луге со проблеми.

чудно некои персони од форумов не пишале овде, ваљда се пронашле па се срамат.

точно тука се сложувам, но има една работа, некогаш децата се тврдоглави па си го тераат својот филм, т.е сами си одбираат да се однесуваат ко женско, без разлика на тоа што е погрешно и родителите сосема друго им зборат, тие мислат дека така се подобри личности или слично и неможеш да им докажеш дека тоа не чини, но сепак од страна гледано тоа асоцира на луге со проблеми.

чудно некои персони од форумов не пишале овде, ваљда се пронашле па се срамат.

Нема “погрешно“. Зборувам за тоа дека не се идентификуваат полово додека се мали. Се им е својствено, тие само имитираат што прават возрасните, не ги делат луѓето на машки и женски. Половата идентификација им е наметната од околината.

Ако ги пуштиш слободно да се изразат, без да ги ограничуваш со машко-женски свет, ќе израстат еднакво. Зборувам за деца до 3 години, после тоа веќе имаат свој став. Во случајов тој став е длабоко втемелен на машко-женски односи и поимања.

Although Trödje children say they are just like anyone else, their teachers over the years have noted a difference. The boys were said to be unusually calm, with well-developed language skills and social competence, while the girls were more secure and could make themselves heard.
Мислам дека забораваш едно нешто има позитивно од сето тоа
Што е, чмарот ти се стега од фактот дека помина времето кога жените седеа дома и се тресеа пред мажот?
И дека можеби типично,традиционалнотото машко однесување ќе се етикетира како непожелно?Уф веќе нема доминација /quote]

Има доминација,не е веќе машката туку женската.А тоа дека се мирни децата.Ебате машко дете шо не праи бељи и седи мирно у место.Ебате швеѓаните,затоа таква лигушка нација имаат.Еднаквост да,да нема полова дискриминаци на работа,во образование итн,ама ова што го прават швеѓаниве е дебилизам.

Затоа дека машкиот и женскиот мозок не се исти гледав емисија на дискавери.Баш за оваа тема беше.Правеа експерименти и тестови на еден транссексуалец од жена во маж за моторика,брзина , снага, препознавање емоции, речник.... и додека беше жена правеше едни резултати, а како стануваше маж комплетно други.Истито им го направија на мажи и жени и имааа различни резултати.Друг експеримент оставаа дечиња во лавиринт и тоа во различни лавиринти,еден во кој е комплетно ист нема посебни детаљи,а друг каде има некои разлики.Во тој без детаљи машките беа подобри бидејки другачји се ориентираат, а женските во другиот по детаљите.

Иначе и јас имам другар што е феминизиран а ги мува пола од женските.Типот го гледа татко му 3-4 пати годишно, а од мал е одгледуван од тетка му и мајка му кои го носеле на балет, изложби, по мода......
И друго тие децата во градинката какви воспитувачки имаат?Нејверојатно жени.А агресивноста е понекогаш генетска,а е и поврзана со тестостеронот.Затоа и машките се поагресивни, а не ради општеството.

Поинаку мислев дека ќе тече темава, но не ви замерувам.
Сепак Македонија е далеку од она кое се случува по западот и се надевам дека така и ќе остане.
Да сме среќни што сме во држава во која феминистичкото лудило сеуште нема завземено реална и правна форма.
Кој го знае или недај боже почуствувал на сопствена кожа напиша.

Екс машин, креативноста е кај машките, кај тестостеронот.
Не е тоа надминато нешто, а и нема да биде.
Без машката цврста рака, одлука и памет, светот нема никаде да оди.
Да се потсетиме повторно иако има истово сигурен сум тенденција да стане досадно.
Да се потсетиме кои се врвните истражувачи низ периодот позади нас и денес.
Каде се тука жените со нивните вештачки добиени титули и заслуги?
Креативноста, иновациите, пронајдоците, технологијата, паметот, секогаш ќе биде кај машките.
Со различни декрети може што сака да постои, но едноставно, жените не се скроени за наука.
Може да копираат, да лажат, да негодуваат, но ниеден закон нема да ја промени биолошката реалност...
Машките се и физички и интелектуално супериорни.
Не сите де, има секакви, но двиигателите на човештвото се мажи.
И денес жените се најдоа како повикани, да плукаат врз мажите и она кое е создадено од нив.
Забораваат ли дека се она околу нив е смислено и направено од мажи, компјутерот на кој пишуваат, прозорецот низ кој гледаат.
Кучки.. да ги ебете и одебувате и да не жалите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom