Песимист
Добро информиран оптимист
- Член од
- 11 ноември 2008
- Мислења
- 1.676
- Поени од реакции
- 181
Еден другар изгуби машкост пред некој ден пред влез.![]()
Ај објасни како баш ме интересира како се губи машкост пред влез....цццц
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еден другар изгуби машкост пред некој ден пред влез.![]()
Испаѓаме како снаа и свекрва. Читај ги малку мојте постови и кажи каде сум напишал дека се сметам за мажиште ипол или сл. Или па дека ако нокаутираш некој си маж? Колку години имаш уствари? Карактерот се јача со решавање на проблеми, а не со лежење во кладилница и на компјутерски игри.WoW другар мислиш ли дека ако си одел на преживување и слично дека си мажиште и пол и без тоа многу машки има начин да научат дека се шо лета не се јаде и без тоа може да се стане издржлив да се искрши карактер на секакви ситуации и периоди ама за тоа треба малку повеке интелегенција нели.BTW војската не е начин да се стане маж туку да се стекне одговорност и дисциплина а ако за тебе е маж оној што знае да нокаутира чоек за пола минута или ако седе пред дукан у маалото и расправа како го малтретирале таму(бидејки бил волци,војска и сл.) тогај ти завидувам на ниските критериуми.
Испаѓаме како снаа и свекрва. Читај ги малку мојте постови и кажи каде сум напишал дека се сметам за мажиште ипол или сл. Или па дека ако нокаутираш некој си маж? Колку години имаш уствари? Карактерот се јача со решавање на проблеми, а не со лежење во кладилница и на компјутерски игри.
Јас мислев коа се ебеш за прв пат ти добиваш машкост![]()
Мислеш кога е.... ане кога се еб...... или па ти мош на друго си мислил:smir:
Прочитав интересен коментар од Isu на една тема па да направам тема од него.
-------
Дали некогаш ви се случило да разговарате со вашите родители околу оваа тема?За партнерите,за сексот...не
она што денеска го немаат машките е знаењето како да се вклучат копчињата кај девојката -денеска машките се делумно асимилирани од страна на женските-плачат пред другите,ги кажуваат чувствата...не дека тоа не е добро,но едноставно не е природно. жените во мажот бараат сигурност,цврстина-заштитник -тоа е целате филозофија-точно како во старите времиња,точно како кај животните.Исто така бараат посебност оригиналност-затоа убавиците изгледаат недостапни.На нив дневно им се пушта барем по еден маж.И сите работи што ке и ги кажете се веќе видени,здодевни-затоа се бара оригиналност..........и така натаму..... А знаењето за тоа не е вродено...значи мора да се научи, а постојат луѓе кои го научиле-и сега ги учат другите.
-------
Кога нема да се води машкото од инстинкти и од добронамерни совети на постари, туку од нешта кои останатите му ги кажуваат (длабоко водени од кич постфеминизам), кога ќе прочита и спроведува нешто кое најчесто некоја го смета за правилно...
Тогаш престанува да биде машко
На запад го викаат пусификација , феномен добиен од наметнатиот феминизам, педерските права и ред други нешта кои ја уништуваат традиционалната улога на машкото.
Се разбира реперкурсиите од тоа ги чувствуваат најмногу жените денес. Срам му е да ми пријде (нормално, некоја кучка да му каже не и да му нападне его), не ме сака (што ќе те сака ако си курвештија), нема свој став (се разбира, откога уништивте и најмал дел од него).
Хетеро машките се во многу незавидна позиција во западниот свет.
Сведени се буквално на амебни индивидуи без свое јас, без права и насоки, иако се двигател на економијата и општеството.
Недај боже да посакаат права за сопствените деца, право да е невин при оптужба за силување, било какво и најмаргинално нешто, огромни се шансите да наебе.
И така мажите на запад се построени послушно и не смеат да зуцнат.
Како дошле до ситуација во која се денес?
Она што е интересно е тенденцијата да се преслика истото и во нашето општество. Не барајте многу далеку, видете ги размислувањата на куп копињаци тука на форумот и нивните прашања за жените, за тоа како да постапат, дали да пријде, дали мисли на него и цел куп други глупости, кои право машко со самодоверба никогаш не би ги поставило.
Не јас не ги обвинувам нив. Перењето на мозоците и во Македонија е дојдено до степен на машкото да се почуствува несигурно за својот полов идентитет и улогата која треба да ја има.
а ја мислам дека имаш право...Јас мислев коа се ебеш за прв пат ти добиваш машкост![]()
Прочитав интересен коментар од Isu на една тема па да направам тема од него.
-------
Дали некогаш ви се случило да разговарате со вашите родители околу оваа тема?За партнерите,за сексот...не
она што денеска го немаат машките е знаењето како да се вклучат копчињата кај девојката -денеска машките се делумно асимилирани од страна на женските-плачат пред другите,ги кажуваат чувствата...не дека тоа не е добро,но едноставно не е природно. жените во мажот бараат сигурност,цврстина-заштитник -тоа е целате филозофија-точно како во старите времиња,точно како кај животните.Исто така бараат посебност оригиналност-затоа убавиците изгледаат недостапни.На нив дневно им се пушта барем по еден маж.И сите работи што ке и ги кажете се веќе видени,здодевни-затоа се бара оригиналност..........и така натаму..... А знаењето за тоа не е вродено...значи мора да се научи, а постојат луѓе кои го научиле-и сега ги учат другите.
-------
Кога нема да се води машкото од инстинкти и од добронамерни совети на постари, туку од нешта кои останатите му ги кажуваат (длабоко водени од кич постфеминизам), кога ќе прочита и спроведува нешто кое најчесто некоја го смета за правилно...
Тогаш престанува да биде машко
На запад го викаат пусификација , феномен добиен од наметнатиот феминизам, педерските права и ред други нешта кои ја уништуваат традиционалната улога на машкото.
Се разбира реперкурсиите од тоа ги чувствуваат најмногу жените денес. Срам му е да ми пријде (нормално, некоја кучка да му каже не и да му нападне его), не ме сака (што ќе те сака ако си курвештија), нема свој став (се разбира, откога уништивте и најмал дел од него).
Хетеро машките се во многу незавидна позиција во западниот свет.
Сведени се буквално на амебни индивидуи без свое јас, без права и насоки, иако се двигател на економијата и општеството.
Недај боже да посакаат права за сопствените деца, право да е невин при оптужба за силување, било какво и најмаргинално нешто, огромни се шансите да наебе.
И така мажите на запад се построени послушно и не смеат да зуцнат.
Како дошле до ситуација во која се денес?
Она што е интересно е тенденцијата да се преслика истото и во нашето општество. Не барајте многу далеку, видете ги размислувањата на куп копињаци тука на форумот и нивните прашања за жените, за тоа како да постапат, дали да пријде, дали мисли на него и цел куп други глупости, кои право машко со самодоверба никогаш не би ги поставило.
Не јас не ги обвинувам нив. Перењето на мозоците и во Македонија е дојдено до степен на машкото да се почуствува несигурно за својот полов идентитет и улогата која треба да ја има.
Е богами ако те по(т)фатела ќе си ја загубел и целосно некаде помеѓу малиот и средниот прст. шашав:Ми се случи еднаш да изгубам машкост.
Навечер у кафиќ си стоев со друштво и една пријателка доведе некои девојки од друг град колешки од факултет беа изгледа. Едната застана до мене... јас сум дечко од 195см и 95кг.... она беше повисока од мене, и над 110 кг, огромна!
првпат се почустував мал од женско, ја изгубив машкоста за момент. Таа вечер си заминав порано дома.
Ми се случи еднаш да изгубам машкост.
Навечер у кафиќ си стоев со друштво и една пријателка доведе некои девојки од друг град колешки од факултет беа изгледа. Едната застана до мене... јас сум дечко од 195см и 95кг.... она беше повисока од мене, и над 110 кг, огромна!
првпат се почустував мал од женско, ја изгубив машкоста за момент. Таа вечер си заминав порано дома.