Губење на машкоста

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
WoW другар мислиш ли дека ако си одел на преживување и слично дека си мажиште и пол и без тоа многу машки има начин да научат дека се шо лета не се јаде и без тоа може да се стане издржлив да се искрши карактер на секакви ситуации и периоди ама за тоа треба малку повеке интелегенција нели.BTW војската не е начин да се стане маж туку да се стекне одговорност и дисциплина а ако за тебе е маж оној што знае да нокаутира чоек за пола минута или ако седе пред дукан у маалото и расправа како го малтретирале таму(бидејки бил волци,војска и сл.) тогај ти завидувам на ниските критериуми.
Испаѓаме како снаа и свекрва. Читај ги малку мојте постови и кажи каде сум напишал дека се сметам за мажиште ипол или сл. Или па дека ако нокаутираш некој си маж? Колку години имаш уствари? Карактерот се јача со решавање на проблеми, а не со лежење во кладилница и на компјутерски игри.

Ај објасни како баш ме интересира како се губи машкост пред влез....цццц

Па од кај да знам јас.Ја изгуби и застана наеднаш и почна да плаче се разочара и после нз одма си отиде ништо ни траг ни глас од пред некој ден ќе дознаеме.:toe::toe::toe::toe:

Ај објасни како баш ме интересира како се губи машкост пред влез....цццц

Дошол рекетар и му рекол машкоста или ќе те кастрирам и овој му рекол земи и бегај!

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Испаѓаме како снаа и свекрва. Читај ги малку мојте постови и кажи каде сум напишал дека се сметам за мажиште ипол или сл. Или па дека ако нокаутираш некој си маж? Колку години имаш уствари? Карактерот се јача со решавање на проблеми, а не со лежење во кладилница и на компјутерски игри.

Сега и ти правиш исто нит сум лежел у кладилница и слично имам 19 години и НЕМАМ ОДЕНО ВОЈСКА и знам како се станува маж у тоа биди сигурен и зивини што така испадна ама по постовите твој ми звучеше као ти си маж а ние сме ..... ама грешка сум разбрал еве јавно се извинувам мош со мој 19 години уште сум некомпетентен да пишам на оваа тема ама :toe:
и знам дека со годините идат и проблемите и дека маж не се станува преку нок кога ке носис на грб 3 деца жена и ке бидеш беспрекорен у тоа тогај се прае маабет .....
А и офф топик почнаме да одеме ке не испокарат

Прочитав интересен коментар од Isu на една тема па да направам тема од него.

-------
Дали некогаш ви се случило да разговарате со вашите родители околу оваа тема?За партнерите,за сексот...не
она што денеска го немаат машките е знаењето како да се вклучат копчињата кај девојката -денеска машките се делумно асимилирани од страна на женските-плачат пред другите,ги кажуваат чувствата...не дека тоа не е добро,но едноставно не е природно. жените во мажот бараат сигурност,цврстина-заштитник -тоа е целате филозофија-точно како во старите времиња,точно како кај животните.Исто така бараат посебност оригиналност-затоа убавиците изгледаат недостапни.На нив дневно им се пушта барем по еден маж.И сите работи што ке и ги кажете се веќе видени,здодевни-затоа се бара оригиналност..........и така натаму..... А знаењето за тоа не е вродено...значи мора да се научи, а постојат луѓе кои го научиле-и сега ги учат другите.
-------

Кога нема да се води машкото од инстинкти и од добронамерни совети на постари, туку од нешта кои останатите му ги кажуваат (длабоко водени од кич постфеминизам), кога ќе прочита и спроведува нешто кое најчесто некоја го смета за правилно...
Тогаш престанува да биде машко

На запад го викаат пусификација , феномен добиен од наметнатиот феминизам, педерските права и ред други нешта кои ја уништуваат традиционалната улога на машкото.
Се разбира реперкурсиите од тоа ги чувствуваат најмногу жените денес. Срам му е да ми пријде (нормално, некоја кучка да му каже не и да му нападне его), не ме сака (што ќе те сака ако си курвештија), нема свој став (се разбира, откога уништивте и најмал дел од него).
Хетеро машките се во многу незавидна позиција во западниот свет.
Сведени се буквално на амебни индивидуи без свое јас, без права и насоки, иако се двигател на економијата и општеството.
Недај боже да посакаат права за сопствените деца, право да е невин при оптужба за силување, било какво и најмаргинално нешто, огромни се шансите да наебе.
И така мажите на запад се построени послушно и не смеат да зуцнат.
Како дошле до ситуација во која се денес?

Она што е интересно е тенденцијата да се преслика истото и во нашето општество. Не барајте многу далеку, видете ги размислувањата на куп копињаци тука на форумот и нивните прашања за жените, за тоа како да постапат, дали да пријде, дали мисли на него и цел куп други глупости, кои право машко со самодоверба никогаш не би ги поставило.
Не јас не ги обвинувам нив. Перењето на мозоците и во Македонија е дојдено до степен на машкото да се почуствува несигурно за својот полов идентитет и улогата која треба да ја има.

CItajte tema

temata e pusifikacija retardosi ne koa prv put si ebel

Прочитав интересен коментар од Isu на една тема па да направам тема од него.

-------
Дали некогаш ви се случило да разговарате со вашите родители околу оваа тема?За партнерите,за сексот...не
она што денеска го немаат машките е знаењето како да се вклучат копчињата кај девојката -денеска машките се делумно асимилирани од страна на женските-плачат пред другите,ги кажуваат чувствата...не дека тоа не е добро,но едноставно не е природно. жените во мажот бараат сигурност,цврстина-заштитник -тоа е целате филозофија-точно како во старите времиња,точно како кај животните.Исто така бараат посебност оригиналност-затоа убавиците изгледаат недостапни.На нив дневно им се пушта барем по еден маж.И сите работи што ке и ги кажете се веќе видени,здодевни-затоа се бара оригиналност..........и така натаму..... А знаењето за тоа не е вродено...значи мора да се научи, а постојат луѓе кои го научиле-и сега ги учат другите.
-------

Кога нема да се води машкото од инстинкти и од добронамерни совети на постари, туку од нешта кои останатите му ги кажуваат (длабоко водени од кич постфеминизам), кога ќе прочита и спроведува нешто кое најчесто некоја го смета за правилно...
Тогаш престанува да биде машко

На запад го викаат пусификација , феномен добиен од наметнатиот феминизам, педерските права и ред други нешта кои ја уништуваат традиционалната улога на машкото.
Се разбира реперкурсиите од тоа ги чувствуваат најмногу жените денес. Срам му е да ми пријде (нормално, некоја кучка да му каже не и да му нападне его), не ме сака (што ќе те сака ако си курвештија), нема свој став (се разбира, откога уништивте и најмал дел од него).
Хетеро машките се во многу незавидна позиција во западниот свет.
Сведени се буквално на амебни индивидуи без свое јас, без права и насоки, иако се двигател на економијата и општеството.
Недај боже да посакаат права за сопствените деца, право да е невин при оптужба за силување, било какво и најмаргинално нешто, огромни се шансите да наебе.
И така мажите на запад се построени послушно и не смеат да зуцнат.
Како дошле до ситуација во која се денес?

Она што е интересно е тенденцијата да се преслика истото и во нашето општество. Не барајте многу далеку, видете ги размислувањата на куп копињаци тука на форумот и нивните прашања за жените, за тоа како да постапат, дали да пријде, дали мисли на него и цел куп други глупости, кои право машко со самодоверба никогаш не би ги поставило.
Не јас не ги обвинувам нив. Перењето на мозоците и во Македонија е дојдено до степен на машкото да се почуствува несигурно за својот полов идентитет и улогата која треба да ја има.

Добра тема.. Само без шовинизам ќе ве молам,дипломатски само.
Али се се сведува на едноставни одговори..
Не постои освојување на жените,впрочем тие се оние кои бираат..
Е сега не сме сите лепотани..Ама сепак за секој има по некого.
Баталете тоа советите за почитување.Ако на некој му дадеш прст ти отиде главата:helou:Секому според заслуга!
Мажи,жени сите си ја поместуваат границата кога ќе видат послаб карактер од нив..Тоа се вика политика.Борба меѓу половите.Ако го убедиш партнерот/партнерката дека си поспособен и поцврст карактер тогаш ти ќе си мажот..Е сега како тоа ќе го изведеш..со политика пак.(Sensitivity approach)
Се зависи колку си интересен како машко.Најбитни се според мене интелегенцијата,шармот покрај изгледот..Ако си и убав на фаца и паметен некад е доволно.Ако имаш пари све имаш.Ама не сме сите рокфелери.:toe:
Интелегенцијата е способност да се снаогаш во секакви ситуации.Епа богами треба да се снајдеме.
Жените,ко што кажа Никола премногу внимаваат на физичкиот изглед.Си ја знаат работата бе..
Значи треба и ние.Не да се "шмикаме и депилираме" туку да изгледаме помашки.Не да бидеме зверови и билдери со ќелави глави(стероиди) туку да сме привлечни.Е сега не мрзи.Кој ќе се замара сега.Да не се лажеме,секоја жена погледнува дискретно накај згодно машко, и после коментираат меѓу нив.Плус,ако си симпатичен одма си на мета..
Знаци биди мета,не ловец:vozbud:
Плус ако си амбициозен,способен,авторитетен и на функција,башка чуствителен и полн со подршка и разбирање,нема таква жена што ќе ја оспори твојата машкост.

PS. Ви текнува на песната Its raining men?
Еее.. :toe:

Ми се случи еднаш да изгубам машкост.
Навечер у кафиќ си стоев со друштво и една пријателка доведе некои девојки од друг град колешки од факултет беа изгледа. Едната застана до мене... јас сум дечко од 195см и 95кг.... она беше повисока од мене, и над 110 кг, огромна!
првпат се почустував мал од женско, ја изгубив машкоста за момент. Таа вечер си заминав порано дома.

Навечер у кафиќ си стоев со друштво и една пријателка доведе некои девојки од друг град колешки од факултет беа изгледа. Едната застана до мене... јас сум дечко од 195см и 95кг.... она беше повисока од мене, и над 110 кг, огромна!
првпат се почустував мал од женско, ја изгубив машкоста за момент. Таа вечер си заминав порано дома.
Е богами ако те по(т)фатела ќе си ја загубел и целосно некаде помеѓу малиот и средниот прст. шашав:

Тоа е веќе за паралелната реалност на губењето на женственоста. Јети женски (ако може да бидат наречени жени) , фрик шоу експонати, се се почести. Не е само психичка трансформацијата, од субјекти за обожување и вреднување, до нешто за презирање и потсмевање.

„Здраво. Јас сум (име и презиме). Има една девојка, на која не знам како да ѝ пријдам, а би сакал. Сакам да ја *ЦЕНЗУРА*, но не знам ништо за тоа. Страв ми е и ново ми е - никогаш не сум го правел. Ми рекоа дека може да дојде до несакана бременост, па и сексуално преносливи заболувања. Дали некој може да ми каже како се користи кондом?“

Дали ова, според вас, е губење на машкоста?

Според мене, ако некој има проблем, каков и да е, и се обидува да го реши, е човек на место, било да е машко или женско. Ако некој се прави дека е алфа мажјак, а по пат прави триста глупости и повредува сè што ќе му се најде на патот, не ја „задржал машкоста“, туку само предизвикал повеќе болка отколку што требало. Во ова време на достапни информации, ако некој промовира „машкост“, со тоа што инхибира распрашување и/или разговор за некои теми, тој промовира глупавост и ограниченост.

Порано, на мажите им било забрането да зборат за своите чувства, а им било дозволено (можеби и сугерирано) да се пијанчат и ги тепаат и силуваат своите жени. Па, ако феминизмот допринел до тоа мажите да „омекнат“, т.е. да зборуваат за своите чувства, наместо да пијат и повредуваат, тогаш феминизмот свршил доста добра работа - зборењето за своите чувства е далеку поевтино отколку трошењето пари на алкохол, а потоа на лечење на физички и психички трауми предизвикани од пијаното тепање/силување/слично.

Значи, прост капитализам е во прашање: ако „бидувањето мек“ ми штеди пари, ќе омекнам. И ќе се радувам на можноста да ги споделам своите чувства со некого.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom