- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.569
- Поени од реакции
- 119.570
Знаете што е разликата помеѓу светот и нас? На пример во Норвешка Сагосен се смета за талент и на 21 година е АЛФА И ОМЕГА во тимот, а кај нас Талески се смета за талент и три пати има допир со топката и тоа од тие три пати два пати му се техничка грешка а еднаш шут во семафорот на салата. Во Шпанија Рики Рубио на 18 години е прв плејмејкер на репрезентацијата, кај нас Бубе од МЗТ на 22 години се молиме да добие 3 минути против Овче Поле во првенство.Талевски иднината на репрезентацијатаПИЧКА ! На негови години кире по 10 голови даваше и беше лидер, а овај кутриов страв му е да шутни.Дури и си мислам дека нема ракометна интелигенција.Ептен ко напамет му е научено сето.Сите потези негови ми се предвидливи и тоа што не сум некој ракометен стручнак.
Неловски,Дрогришки- не ни очекував нешто посебно од овие , така да просек жив.Барем претнуваат малце од малце пробуваат да шутнат и да покажат заби, не како пичкана од погоре.
За Стоилов и Кире некој лош збор да кажи треб апла појма да си нема од спорт.Ја шитнале утакмицата.ДУШАТА ИМ ИЗЛЕЗЕ !
Па и кога ке размислам малце, не се толку криви ''талентиве'' , криви се новинариве што ги возвишуваат и преувеличуваат.
Јас искрено од се срце им ја посакувам сета среќа на нашиве момци утре, како знаат и умеат нека извадат барем бод за да се избегне Франција, оти ако играме против нив ја искрено не гледам како ќе изгубиме испод 30 разлика. (ова фигуративно кажано, секако мислам на преубедлив пораз) Не знам што кур ќе играме против нив, ГОЛОТ нема да го видиме, ќе не пореметат па макар играле со кадети.
Лев бек немаме, голмани немаме, Георгиевски е во ОЧАЈНА форма, Манасков ништо не е поарен, камен е и милион зицери утиња, едино Кире и Стоилов се на висина на задачата. Искрено не гледам голем оптимизам за утре против Исланд, никогаш не ни лежеле екипи што преферираат брз ракомет, како што игра Лино со седум во поле нема да ме чуди 10 гола од гол на гол да примиме. Плус Исланд имаше ден повеќе одмор од нас, мислам ќе си изгубиме утре и ќе идеме на стрелање против Франција.