Grand Theft Auto V

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
^^
Не. Првобитниот датум за излегување на играта беше Март, но играта беше одложена за во Мај, кога и си излезе. Играта си беше планирана со порано излегување за конзоли, а покасно за ПЦ.
ПЦ верзијата излезе на почеток на Јуни, поради проблем со испраќање на играта до продажните места. Бар мислам дека беше ова причината, но мање битно е тоа.
МП3 е една од игрите со најмалку простор помеѓу конзолашка и ПЦ дата на излегување.

Исти курац и овоа.
Во право си дека е послична со Max Payne 3 отколку со четворката, но сепак не се три месеци, туку 16 месеци ако не се лажам (во споредба со претходната генерација), но сепак е многу голем период, доволно да ја свртиш десетина пати и да поминеш се живо и диво. Единствено ако некој ја зема за пц би било за графиката, која нема да биде којзнае колку подобра од таа на сегашната генерација на конзоли, која исто така е искочена пред верзијата за пц доволно долго за да ја свртиш неколку пати, и главниот адут на пц модовите. Мене лично преку тасета ми дојде додека ја чекам да искочи. Затоа на вакви педери како Рокстар веќе не им давам од моите тешко заслужени пари, туку ќе одат кај други девелопери кои се грижат повеќе за пц играчите во целина. Џаст мај ту сентс.

Добро, мош грешам за тоа. Ама се шекнав кога видов 30 GB за симнување. На 4 цедиња за конзолите.
Ама добро беше оптимизирана за PC.
но сепак не се три месеци, туку 16 месеци ако не се лажам (во споредба со претходната генерација)
Генерално да, али нема многу да смени дали ќе ја пиратираме сега или пред 1 година :).
Они добија многу пари од Microsoft и Sony и договорот беше Р* да не ја пуштаат играта одма за компјутер туку да се концентрираат на конзолските верзии (да прават bundle-ови, да даваат попусти и така натаму) се со цел да се продадат останатите залихи на x360 и ps3 бидејки после некоја недела искачаа next-gen конзолите.
Бидејќи знаеа каков бум ќе направи ако играта искочи одма за РС (mod support, поддршка на повеќе онлајн играчи во сесија, отклучено фпс за разлика од конзолите, подобри визуелни ефекти итн итн итн) и ретко кој немаше да ја купи за РС.
Они и вака и така знаеа дека играта ќе биде мега-успешна и на old-gen конзолите благодарение на нивниот маркетинг и име (не нагласувам дека играта е лоша, туку едноставно јас ваљда очекував повеќе, особено од online моудот).
Затоа сега ќе си кркаат дополнителни пари од next-gen и PC верзиите, бидејки, наводно, тие се далеку подобрени со нови фичри и дополнителен content.
Искрено, на ниту еден човек од Р* не го боли ташак дали РС гејмерите ќе чекаат 1 месец, 6 месеци или 2 години. :) Се е за парите, затоа и јас тука изгубив малце почит за Rockstar(повторно, не дека на некој му е гајле:)).
[DOUBLEPOST=1421117124][/DOUBLEPOST]Цар.

Последно уредено:
Ни глас од рокстар што значи гта да ја очекуваме во период од март до мај

Не знам дали е до 4к сликите, ама изгледаат ептен боље.
Минимумот е доста мал, според тоа каде сме. Ништо чудно играва да има OldGen mode.

Минималните се фантастични, и верувам доста ќе можат да ја играат.
Ако играта иде солидно на следнава конфигурација, ќе биде новата МП3 според оптимизација. А тоа е ептен добра работа. Датумот е ужас, ама ако е добро оптимизирана, јбг, Take your time Rockstar.

edit:
Рид Керфли: Over time, downloadable content and programming changes will change the system requirements for this game. Please refer to your hardware manufacturer and www.rockstargames.com/support for current compatibility information.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Minimum specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB
DVD Drive

Recommended specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
Memory: 8GB
Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
DVD Drive

Седете, уживајте. Поарно да ја одложат 1 година него да испадне поебана па да коче. А со овие system requrements растур ќе праеме.

Goddamn, od site raboti ispagja edino HDD treba novo da si zeam. Hahaha.

HDD: 65 GB

giphy.gif

Pa pred 3 godini koga najgolemata igra bese 10 giga, iskoci Max Payne so 35... site mislevme ke bide neoptimizirano gubre radi goleminata.
Epa 3 godini ponova igra, plus open world kojznae kolku pogolem od MP... uste 30 giga ne e bas mnogu. :D

Ајде едно мислење дали гт 630 2гб може да ја врти или малце појако нешто да се земе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom