Графити ...

• Креатор на темата Креатор на темата DDvl
  • Време на започнување Време на започнување
Сеуште сум аматер и имам со спреј на ѕид нацртано само два графити [trow up], али летово планирам да бидам поактивна :)

Иначе мислам дека грев е човек да умре без да нацрта ниту еден единствен графит [сеедно дали е успешен или не] и мислам дека треба да не биде забрането цртање, бидејќи тоа е уметност според мене...

My ass. Ќе си направам 4 катна куќа. Бела фасада, модерна градба.
Некој да ми мавне графит. Јасно. Straight thinking! You go girl!!

Имам користено спреј, никад немам завршено графит. Big fan, иначе.
Ме мрзи да барам, знам имам постирано на ваква тема. Моите дела само на хартија, стриктно. :)

Ja crtam po listovi, po zidovi seuste ne sum pocnala, ama ce bide..se nadevam naskoro

My ass. Ќе си направам 4 катна куќа. Бела фасада, модерна градба.
Некој да ми мавне графит. Јасно. Straight thinking! You go girl!!

Имам користено спреј, никад немам завршено графит. Big fan, иначе.
Ме мрзи да барам, знам имам постирано на ваква тема. Моите дела само на хартија, стриктно. :)

Па добро јас не мислев на куќи да цртам, али негде на кеј или некој ѕид зашто да не...

jas samo KOMITI pisuvam po zidovi toa e se so znam da nacrtam. Inace praam dobri grafiti ali na hartija:):)

Ај некој ден ако не ме мрзи ќе аплоадирам некој скеч... ги иам 8487487 XDDD

Ех порано си црткав ...тоес си пишев затоа што не ме бива за цртање графити , но иако самиот само пишуев иам другарче кој е многу добар тагер и мн јаки графити прави... со него иам идено на такви работи :pipi:

Еве нешто... ме мрзеше една по една да ги сликам.. Bleehh.. (:

Comment plz. XDD

dscn0834i.jpg

dscn0833.jpg

dscn0832j.jpg

Не цртам на ѕид. Не ми е интересно, а и пари не ми се даваат пошо за некое време ќе ми го искросаат.. bleh..

гледам си учел од туторијали.. ама треба да вежбаш... за мирна рака да имаш.. креативни дела ама нема чисти линии.. се губи многу така.. плус повежбај на проценка на дебелина на линија за да не изгледа само ко шкртаница.. и вежбај на таговите да ги праиш со еден потег не со 60 :)..

гледам си учел од туторијали.. ама треба да вежбаш... за мирна рака да имаш.. креативни дела ама нема чисти линии.. се губи многу така.. плус повежбај на проценка на дебелина на линија за да не изгледа само ко шкртаница.. и вежбај на таговите да ги праиш со еден потег не со 60 :)..
До маркерите е :P :pos:

Сеа ќе зеам Molotow или Posca маркери, и мрси листови па ќе видиме.. овие се цртани со обичби Gioto маркери и дрвени боички :kesa:
Вака неможам убава линија да напраам..

иначе за таговите.. поинтересно ми е вака.. можам и само со еден "потег".. ама шознам вака бољи ми е...

Фала за советот anyway.. ќе се потрудам повеќе и подобри графити очекувајте наскоро... само да стигнат маркерите :P

:smir:

Dobri grafiti crtas, mora da priznaam. Aj pocni i dzidovi da bois pointeresno e:pos2:
Plus ako grafitot e dobar t.e. umetnicki ondak ne gi brisat:):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom