JimmyHoFFa
NAVIGATOR
LOL, memory clock 6008Господа стигна и кај нас....
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=33745

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
LOL, memory clock 6008Господа стигна и кај нас....
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=33745
MAster ke moes da gi teras novive igri na high ? so taa?
Денсека земав Sapphire 5750 Vapor-X, 4850 пред некој ден отиде (BSOD code 0x116 и артефакти на цел екран) така да морав да најдам ефтина замена. Ја земав од Мебиус за 4120 ден. па ќе видиме како ќе се покаже![]()
Жими се'. Си чепкам нешто во windows (значи ниту играв, ниту гледав видео... ништо) и одеднаш - BSOD. Правам рестарт и гледам артефакти уште од биос. Стига до windows логото и крашира. Го рестартирувам пак и влагам во safe mode - може. Ги бришам видео драјверите - се бутира и во windows (нормално). Снимам постари драјвери (си реков да не е до нив) - пак bsod. Финтата беше, кога имав инсталирано било какви драјвери (дури и тие windows-от што ги инсталирува при прво бутирање) ми крашуваше со BSOD. Можев да работам у windows без драјвери, со резолуција 1680х1050 (или нешто помалку), али сите апликации што бараа видео подршка не можев да ги користам. Видеата - тиња.Озбилно?
Иначе баш исти BSOD ко кај мене, тоа се јавуваше кога имав драјвер било каков инсталирано, кога не, можев да влезам ама само во Safe Mode, али по некое време не само линии, цел екран беше артефакти пун.
ако сакаш да ти го продадам мојата графичка HD 3870 Radeon и ионака ми стои во кутијата ако си заинтересиран пиши на ППЖими се'. Си чепкам нешто во windows (значи ниту играв, ниту гледав видео... ништо) и одеднаш - BSOD. Правам рестарт и гледам артефакти уште од биос. Стига до windows логото и крашира. Го рестартирувам пак и влагам во safe mode - може. Ги бришам видео драјверите - се бутира и во windows (нормално). Снимам постари драјвери (си реков да не е до нив) - пак bsod. Финтата беше, кога имав инсталирано било какви драјвери (дури и тие windows-от што ги инсталирува при прво бутирање) ми крашуваше со BSOD. Можев да работам у windows без драјвери, со резолуција 1680х1050 (или нешто помалку), али сите апликации што бараа видео подршка не можев да ги користам. Видеата - тиња.
Го однесов на сервис и го направија, али за 3 дена пак ми се јави истиот проблем
И едино чаре беше - нова графичка. Ко за беља неам пари за нова, па позајмив од братучед ми таа неговата античка Radeon X550 (fuck me....) и колку за видеа и cs 1.6 добра е.
А ко ќе сум при пари ќе си зеам најверојатно HD6850.
MAster ke moes da gi teras novive igri na high ? so taa?
Денсека земав Sapphire 5750 Vapor-X, 4850 пред некој ден отиде (BSOD code 0x116 и артефакти на цел екран) така да морав да најдам ефтина замена. Ја земав од Мебиус за 4120 ден. па ќе видиме како ќе се покаже![]()
Жими се'. Си чепкам нешто во windows (значи ниту играв, ниту гледав видео... ништо) и одеднаш - BSOD. Правам рестарт и гледам артефакти уште од биос. Стига до windows логото и крашира. Го рестартирувам пак и влагам во safe mode - може. Ги бришам видео драјверите - се бутира и во windows (нормално). Снимам постари драјвери (си реков да не е до нив) - пак bsod. Финтата беше, кога имав инсталирано било какви драјвери (дури и тие windows-от што ги инсталирува при прво бутирање) ми крашуваше со BSOD. Можев да работам у windows без драјвери, со резолуција 1680х1050 (или нешто помалку), али сите апликации што бараа видео подршка не можев да ги користам. Видеата - тиња.
Го однесов на сервис и го направија, али за 3 дена пак ми се јави истиот проблем
И едино чаре беше - нова графичка. Ко за беља неам пари за нова, па позајмив од братучед ми таа неговата античка Radeon X550 (fuck me....) и колку за видеа и cs 1.6 добра е.
А ко ќе сум при пари ќе си зеам најверојатно HD6850.
истиот проблем го имам и јас....
А имаш линии/артефакти при POST? Од кога ти прави вака?
Ако можеш да влезеш во Windows нормално, инсталирај OCCT или играј некоја захтевна игра пол саат-саат минимум за да се увериш дали е картата во ред или почнува да откажува.
првпат ми се напраи пред 3 месеци мислам дека се се сјеба од некои нови драјвери за графичката што ми се симнаа сега најнови се 296.10 изгледа биле 280.XXX небитно зашто имам пробано со секакви драјвери и од цд то од графичката и од виндоус што ги наоѓа .... артефакти или линии мн ретко имам ама како некои точки ситни низ цел екран се а ова блу скринот и тоа дисплеј драјвер стопед воркинг нонстоп ги дава.
Игри неможам воопшто да пуштам одма прават овие на игри освен на кантер не ги дава појма неам зашто ..
на ова OCCT сега ке пробам па ке пишам
Ај пробај па пиши, вака со она ситни линии/точки ми звучи ко да е проблем со самата графичка а не драјверите...