Графички карти

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Jimmy погоре прочитав дека си имал проблем со треперење на мониторот. Јас го имам овој проблем подолго време со geforce 7300 GT. Те молам кажи ми има ли некое решение. Пробав со разни драјвери зголемување на refresh rate ама се за џабе.

Однапред благодарам.
на два монитора односно монитор и телевизор си приклучен или?

Член од
25 ноември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
1
на два монитора односно монитор и телевизор си приклучен или?

Само на мониторот. Кога е вклучен преку интегрираната се си е нормално но кога е преку графичката тогаш се појавуваат проблемите (линиите).

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Само на мониторот. Кога е вклучен преку интегрираната се си е нормално но кога е преку графичката тогаш се појавуваат проблемите (линиите).
Па другар како да си одоговори сам на прашањето нели...
Јас немам таков проблем кога ми е само мониторот укучен, во твојот случај графичката не ти чини нешто, а ресение тешко...:(

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Nvidia driverima izvlaci 110% mogucnosti svojih cipova. Dok AMD driverima sakati mogucnost svojih na 90%. izvadok od tomhardwers

Член од
25 ноември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
1
Па другар како да си одоговори сам на прашањето нели...
Јас немам таков проблем кога ми е само мониторот укучен, во твојот случај графичката не ти чини нешто, а ресение тешко...:(
Очигледно решение е нова графичка :). Благодарам за одговорот

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
абе шо се распраате.... земете си компјутер од нико комјутери да ве виде господ
Што се замарате со Noorotic, дежурен трол е на форумов и сега реши да ни го посети и нашиов подфорум. Обично тролови се банираа али поради некоја причина администрацијата ни го остави, најверојатно за да не смее одвреме навреме :pos:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што се замарате со Noorotic, дежурен трол е на форумов и сега реши да ни го посети и нашиов подфорум. Обично тролови се банираа али поради некоја причина администрацијата ни го остави, најверојатно за да не смее одвреме навреме :pos:
Ако, нека стои, да се насмееме малце, не бива цело време да сме озбилни :)

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Читав постовиве за конкуренцијата од nVidia и ATI... па сега јас нешто да кажам :D Другар ми зеде GTS450 GDDR5 и има процесор AMD Athlon X2 Dual Core Processor 5000+ 2.6 GHz (подобар од мојот), а јас имам 4400+ 2.3 GHz и Radeon HD 6770, и морам да кажам дека имав среќа и GTS450 GDDR5 што не ја зедов... Radeon е гази оваа графичка како ништо... јас имам 30 FPS на Need for Speed Hot Pursuit, а тој има 22 FPS МАХ-OUT графика, исто и Bad Company 2, на мојот PC оди 30-35 FPS (на мали делови ќе падни на 24-25 али одма скока пак на 30+), а тој има 25 FPS, и пак ќе речам фала за советите што ми ги дадовте за HD6770, за 650 мкд. +, се исплати многу :)

Член од
28 декември 2011
Мислења
186
Поени од реакции
344
Читав постовиве за конкуренцијата од nVidia и ATI... па сега јас нешто да кажам :D Другар ми зеде GTS450 GDDR5 и има процесор AMD Athlon X2 Dual Core Processor 5000+ 2.6 GHz (подобар од мојот), а јас имам 4400+ 2.3 GHz и Radeon HD 6770, и морам да кажам дека имав среќа и GTS450 GDDR5 што не ја зедов... Radeon е гази оваа графичка како ништо... јас имам 30 FPS на Need for Speed Hot Pursuit, а тој има 22 FPS МАХ-OUT графика, исто и Bad Company 2, на мојот PC оди 30-35 FPS (на мали делови ќе падни на 24-25 али одма скока пак на 30+), а тој има 25 FPS, и пак ќе речам фала за советите што ми ги дадовте за HD6770, за 650 мкд. +, се исплати многу :)
Со тие процесори тешко дека ке истерате максимум од картичките

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
NVIDIA GPU Boost - Безкорисна работа, колку да кажат дека ставиле нешто ново.

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
дали ова значи дека, nVidia is back? :D
како што гледам... со она што може да го понуди картава...а со оглед на тоа дека цената и е поефтина од hd7970, а е послаба од неа само во crysis, а во сите други, ја кине...
а и го зголемија бројот на стрим процесори за трипати, споредено со gtx580....Иако сега ќе работат на истата фреквенција како јадрото на графичката, сепак графичките ќе бидат за едно 30-50% побрзи од нивните претходници, но за истата цена.
АМД исто за толку ги подобрија нивните нови графички, но... и цената за нив, за исто толку се зголеми.
па во иднина... кога би се двоумел меѓу, хд7870 и gtx660ti ... па не сум баш сигурен дека би одел со АМД.
Бидејќи со цениве забушаваат.... нај јаката амд сингл карта од 6xxx серијата кај нас чинеше околу 19-21к. Но од 7xxx серијата таа ќе чини преку 30к.
And that's not good.
NVIDIA GPU Boost - Безкорисна работа, колку да кажат дека ставиле нешто ново.
Маркетинг, тоа е тоа :)
И зарем постои нешто на графичкиве што е ставено како инвентивно... а што е којзнае колку корисно??? нема такво нешто...
Eyefinity... 3D... PhysX...
Сето тоа е bunch of bullshit, што ќе им е корисно само на оние кои имаат многу пари. :/

Kajgana Shop

На врв Bottom