Графички карти

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Денсека земав Sapphire 5750 Vapor-X, 4850 пред некој ден отиде (BSOD code 0x116 и артефакти на цел екран) така да морав да најдам ефтина замена. Ја земав од Мебиус за 4120 ден. па ќе видиме како ќе се покаже :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
MAster ke moes da gi teras novive igri na high ? so taa?
Ни една игра не сум пробал ама веднаш ќе ти кажам, чим со 4850 на 1280x1024 ги терав новите игри на хај, некои како DiRT3 и на максумум, а некои како BF3 на медиум (тоа е во голема мера поради слабиот процесор, скоро исто ми кочи и на лоу и на медиум и на хај) тогаш сигурно ќе биде многу слична ситуацијата и со оваа.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Денсека земав Sapphire 5750 Vapor-X, 4850 пред некој ден отиде (BSOD code 0x116 и артефакти на цел екран) така да морав да најдам ефтина замена. Ја земав од Мебиус за 4120 ден. па ќе видиме како ќе се покаже :)
:eek:

SAME SHIT!!!

Мене пред 1 месец ми цркна... :confused:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
:eek:

SAME SHIT!!!

Мене пред 1 месец ми цркна... :confused:
Озбилно?
Иначе баш исти BSOD ко кај мене, тоа се јавуваше кога имав драјвер било каков инсталирано, кога не, можев да влезам ама само во Safe Mode, али по некое време не само линии, цел екран беше артефакти пун.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Озбилно?
Иначе баш исти BSOD ко кај мене, тоа се јавуваше кога имав драјвер било каков инсталирано, кога не, можев да влезам ама само во Safe Mode, али по некое време не само линии, цел екран беше артефакти пун.
Жими се'. Си чепкам нешто во windows (значи ниту играв, ниту гледав видео... ништо) и одеднаш - BSOD. Правам рестарт и гледам артефакти уште од биос. Стига до windows логото и крашира. Го рестартирувам пак и влагам во safe mode - може. Ги бришам видео драјверите - се бутира и во windows (нормално). Снимам постари драјвери (си реков да не е до нив) - пак bsod. Финтата беше, кога имав инсталирано било какви драјвери (дури и тие windows-от што ги инсталирува при прво бутирање) ми крашуваше со BSOD. Можев да работам у windows без драјвери, со резолуција 1680х1050 (или нешто помалку), али сите апликации што бараа видео подршка не можев да ги користам. Видеата - тиња.
Го однесов на сервис и го направија, али за 3 дена пак ми се јави истиот проблем :oops:
И едино чаре беше - нова графичка. Ко за беља неам пари за нова, па позајмив од братучед ми таа неговата античка Radeon X550 (fuck me....) и колку за видеа и cs 1.6 добра е.
А ко ќе сум при пари ќе си зеам најверојатно HD6850.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ептен чудно, баш исто беше кај мене.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.924
Жими се'. Си чепкам нешто во windows (значи ниту играв, ниту гледав видео... ништо) и одеднаш - BSOD. Правам рестарт и гледам артефакти уште од биос. Стига до windows логото и крашира. Го рестартирувам пак и влагам во safe mode - може. Ги бришам видео драјверите - се бутира и во windows (нормално). Снимам постари драјвери (си реков да не е до нив) - пак bsod. Финтата беше, кога имав инсталирано било какви драјвери (дури и тие windows-от што ги инсталирува при прво бутирање) ми крашуваше со BSOD. Можев да работам у windows без драјвери, со резолуција 1680х1050 (или нешто помалку), али сите апликации што бараа видео подршка не можев да ги користам. Видеата - тиња.
Го однесов на сервис и го направија, али за 3 дена пак ми се јави истиот проблем :oops:
И едино чаре беше - нова графичка. Ко за беља неам пари за нова, па позајмив од братучед ми таа неговата античка Radeon X550 (fuck me....) и колку за видеа и cs 1.6 добра е.
ако сакаш да ти го продадам мојата графичка HD 3870 Radeon и ионака ми стои во кутијата ако си заинтересиран пиши на ПП:)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
MAster ke moes da gi teras novive igri na high ? so taa?
Ај еве ти конкретен одговор :D
Сите игри се тестирани на резолуција 1280x1024 (и да сакам повисока не можам, имам 17 инчен монитор)

Crysis 2: Ultra DX9 околу 30 фрејма
DiRT3: DX11 Ultra/High, 8xMSAA просек 40-50 фрејма минимум 31 фрејм
Crysis 1: Very High DX10 без AA просек 25-27 фрејма
BFBC2: DX11 High, 4xMSAA, HBAO уклучен, 4xAF, 30-50 фрејма

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
истиот проблем го имам и јас....

се извинувам за оф топик морам :)
хардверски е исправна и имам пробано софтверски буквално све од сите драјвери постари понови до формати до мењање од седмица на XP секад бута посебно на некои игри или видеа најмногу,е сега пошто јас имам 8800гт,мислев дека овој проблем се прави само на нвидиа картичките но како што кажавте но ете сум згрешил и на ати се прави ... страв ми е и ако земам друга пак да не ми го дава истиов проблем незнам веке :(

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
истиот проблем го имам и јас....
А имаш линии/артефакти при POST? Од кога ти прави вака?
Ако можеш да влезеш во Windows нормално, инсталирај OCCT или играј некоја захтевна игра пол саат-саат минимум за да се увериш дали е картата во ред или почнува да откажува.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
А имаш линии/артефакти при POST? Од кога ти прави вака?
Ако можеш да влезеш во Windows нормално, инсталирај OCCT или играј некоја захтевна игра пол саат-саат минимум за да се увериш дали е картата во ред или почнува да откажува.
првпат ми се напраи пред 3 месеци мислам дека се се сјеба од некои нови драјвери за графичката што ми се симнаа сега најнови се 296.10 изгледа биле 280.XXX небитно зашто имам пробано со секакви драјвери и од цд то од графичката и од виндоус што ги наоѓа .... артефакти или линии мн ретко имам ама како некои точки ситни низ цел екран се а ова блу скринот и тоа дисплеј драјвер стопед воркинг нонстоп ги дава.
Игри неможам воопшто да пуштам одма прават овие на игри освен на кантер не ги дава појма неам зашто ..
на ова OCCT сега ке пробам па ке пишам

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
првпат ми се напраи пред 3 месеци мислам дека се се сјеба од некои нови драјвери за графичката што ми се симнаа сега најнови се 296.10 изгледа биле 280.XXX небитно зашто имам пробано со секакви драјвери и од цд то од графичката и од виндоус што ги наоѓа .... артефакти или линии мн ретко имам ама како некои точки ситни низ цел екран се а ова блу скринот и тоа дисплеј драјвер стопед воркинг нонстоп ги дава.
Игри неможам воопшто да пуштам одма прават овие на игри освен на кантер не ги дава појма неам зашто ..
на ова OCCT сега ке пробам па ке пишам
Ај пробај па пиши, вака со она ситни линии/точки ми звучи ко да е проблем со самата графичка а не драјверите...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Ај пробај па пиши, вака со она ситни линии/точки ми звучи ко да е проблем со самата графичка а не драјверите...
пробав во 3д тестот одма бута,прво неколку пати иде црно па пораката дисплеј драјвер стопед воркинг така неколку пати и после блу скрин ист од на сликата горе,температурата не поминува 70 степени што значи не е до загревање

Kajgana Shop

На врв Bottom