Градско дерби: Рома 1-0 Лацио

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на дербито

• Рома

Гласови: 49 72,1%
  • нерешено

Гласови: 7 10,3%
  • Лацио

Гласови: 12 17,6%

• Вкупно гласачи
    68
Статус
Затворена за нови мислења.
П

Паган-др

Гостин
340x.jpg

Градското дерби во Рим! Рома - Лацио. Ден кога цел Рим е во боите на овие два клуба. Ова дерби не е само за бодови, за место на табелата. Во ова дерби се гледа владетелот на Олимпико. Затоа се друго се заборава, и останува фокусот на ова дерби.
360px-calcioromalazio.jpg

Можните формации:
untitled-8.jpg

Очекувам чиста победа на Рома, со одлична игра.

Многу касно е отворена темава :)

Победа на Рома реално имаат многу подобар тим но сепак ова е градско дерби не се знае се може да биде,очекувам интересен меч со многу голови :)

лесна победа на рома! лацио нема никаков капацитет да се спротистави на Рома или пак на Тоти!

Очекувам лесна победа на Рома но сепак ништо не се знае градско дерби е

малце касно е али добро... со оглед дека сме у пун состав би требало да се победи...
нема капацитет сезонава Лацио, лошо котира на табела, но и Рома не е нешто за фалење...

Мој тип - 3:1

Roma:smir:

Рома тепа:smir:

Победа на Рома, отказ за Балардини и по можност обид за убиство деновиве врз Лолипоп, Лотито де, писма со закани и куршуми веќе станаа клише :).

Тоа е сценариото кое ке бидне според мене.

Рома ќе тепа..слаби се Лацио..

2:0:smir:

Mislam Roma treba da tepa...ako se zeme predvid deka i dvete ekipi imaat losi rezultati sezonava pobedata od ovoj mec ke im go podigne moralot taka da ocekuvam mnogu borba!

Иако сите типуваат на Рома, јас мислам дека вечерва Лацио ќе направат некој подвиг, а ни малку не сакам така да биде. Гледам и во кладилница сите ја играат кец, ама мислам дека баш сега кога никој ни малку не очекува Лацио да победи, тие ќе победат. Дерби е, никогаш ништо не се знае. Мој тип, 1 - 2.

Иако сите типуваат на Рома, јас мислам дека вечерва Лацио ќе направат некој подвиг, а ни малку не сакам така да биде. Гледам и во кладилница сите ја играат кец, ама мислам дека баш сега кога никој ни малку не очекува Лацио да победи, тие ќе победат. Дерби е, никогаш ништо не се знае. Мој тип, 1 - 2.

Да, да. Лани истово дерби, Лацио имаа многу слаби резултати, па на дербито покажаа добра игра и победија. Затоа викам, се се заборава, денес е нешто ново. :)

и јас најмногу од тоа се плашам... дека е можно Лацијаливе да блеснат кога се скрос даун...
да видиме сепак што стварно ќе се случува :romaa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom