Голман на декадата

• Креатор на темата Креатор на темата Nik20
  • Време на започнување Време на започнување

Голман на декадата

• Вкупно гласачи
    85
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е баш нула Кањизарес во однос на другите, но ајде дека е од Валенсија...

Santiago Cañizares

• Zamora Trophy: 1992–93 (shared), 2000–01, 2001–02, 2003–04

Буфон дефинитивно. За разлика од остатаните, Бифон целата своја кариера ја игра во врвна форма. Можеби некоја сезона Касиљас беше подобар од Буфон, минатата и предминатата сезона Цезар беше пред Буфон но каде е сега и каде беше сезоните пред тоа...

Не е баш нула Кањизарес во однос на другите, но ајде дека е од Валенсија...

Santiago Cañizares

• Zamora Trophy: 1992–93 (shared), 2000–01, 2001–02, 2003–04

Toa i jas mislam. Nemora da branis vo golema ekipa za da si dobar golman

Според мене Касиљас дефинитивно го помина Буфон последниве 3-4 сезони...одкако го знам Касиљас брани на ниво...:toe:

Џиџи најдобар на сите времиња , нема тука шо многу да се зборува ...

Касиљас е исто така одличен иако на моменти прави почетники грешки несвојствени за голман со негово реноме...

другиве нијанса испод ...

Буфон на прво место, немора да кажувам зашто едноставно незаменлив. После него мислам дека Кан и Касиљас се тука негде може да кажам на делба на второто место. Кан беше прогласуван за најдобар голман има освоено 6 купа на германија, лига шампиони во 2001, и 8 титули во Бундес лигата, а од друга страна пак Касиљас во 2000 е најмладиот голман кој освоил лига шампиони. Четврт на оваа листа сепак би го Ван дер Сар, кој сепак е поискусен голман од Чех кој стана тоа што е денес од 2004/05 па наваму во Челзи.

Без конкуренција Кан. ЅВЕР! Колку што занм единствениот голман кој бил прогласен за играч на едно СП (2002).

Да, Џиџи е најдобар, само да прашам кај бранеше последните 5 години и против кои клубови.

Против Напредок и јас ќе бидам најдобар голман.

Инаку, Iker Casillas според мене.

1. Џиџи
2. Кан
3. ВДС
4. Икер/Чех

сеуште многу напред пред останатите...

1. Бофон :D
2. Касиљас
3. Кан
4. Ван Дер Сар
5. Чех

од овие наведениве најдобар голман во последниве 10 години е Буфон