Голман на декадата

• Креатор на темата Креатор на темата Nik20
  • Време на започнување Време на започнување

Голман на декадата

• Вкупно гласачи
    85
Статус
Затворена за нови мислења.
Оливер Кан е добар ама има и подобри,еве на пример Буфон за Кан е Касиљас :tv:

Za mene Oliver Kahn... :)

No Buffon za ovaa dekada e najdobar...Casillas sepak za minatata dekada e zad Gigi...

Ps: Valdes be kade e !! :)

Касиљас дефинитивно! Безброј топки одбранил што на некој општо би му изгледало смешно дека можно е некој да обрани во таа ситуација. Беспрекорен, едноставно неам зборови. No.1.

Буфон без дилеми
беше еден од најзаслужните за добрите резултати и успесите на јуве пред да ги префрлат у 2ра лига
инзвонреден голман
и Касиљас не е далеку,али у многу променлива форма брани :)

Оливер Кан е мојот избор па веднаш потоа Буфон. :toe:

Добро бе луѓе може ли некој да ми каже зашто толку го форсирате Буфон:nesum:
Човекот на ниедна поважна утакмица немал повеќе од 2 одбрани:toe:Додека Касиљас е ѕвер бе:toe:Погледнете ги малце утакмиците на Реал и Јувентус во последнава декада и после кажите дали бил Буфон подобар од Касиљас :helou:

Буфон без дилеми
беше еден од најзаслужните за добрите резултати и успесите на јуве пред да ги префрлат у 2ра лига
инзвонреден голман
и Касиљас не е далеку,али у многу променлива форма брани :)

Да му ја дадевме одбраната на Реал од изминативе 5-6 години на Буфон, ќе го прашав дали ќе беше најзаслужен :) Со Зебина-Турам-Канаваро-Замброта и Јане Николовски ќе биде број 1 :) (не ги оспорувам неговите квалитети, ама реално гледам на работите).

Човекот на ниедна поважна утакмица немал повеќе од 2 одбрани:toe:Додека Касиљас е ѕвер бе:toe:Погледнете ги малце утакмиците на Реал и Јувентус во последнава декада и после кажите дали бил Буфон подобар од Касиљас :helou:

Ako se sekavas na duelite Juve-Real...Buffon mu odbrani penal na Figo!

Пеналот на Фиго 2003 година?Слободниот на Зидан исто против Реал Мадрид?Пеналот на Муту на Европското 2008?Цела 2003 година?

не можеш пореално да гледаш од мене,фан на реал си ко што гледам
на јуве и реал не сум ама баш никаков фан,се сеќавам на многу утакмици и на 2та тима што сум ги гледал,инзворедни голмани се и Касиљас и Буфон,предност му дадов на вториот пошто многу малце киксови правеше,и беше постојан во формата:helou:

А како го намести живиот ѕид Касиљас против Јуве? :D

Ахх, дај бе регуларно кажувајте цц..
Абе немојте не се глупирајте, дајте хајлајц од сите голмани па споредете кој што фатил и како бранел.

Гласам за Буфон, дефинитинво. Неколкупати беше најдобар голман на светот. Само 2 гола прими на Светското Првенство кога беа групите :). Незнам уште многу впечатоци за него, и да не ставам клипови со кои се докажува ова.

Каков Чех, каков Ван Дер Сар. Можам да речам до некаде тука е Оливер Кан и Касиљас.

А како го намести живиот ѕид Касиљас против Јуве? :D

Тоа му беше, животна грешка. :)

Да му ја дадевме одбраната на Реал од изминативе 5-6 години на Буфон, ќе го прашав дали ќе беше најзаслужен :) Со Зебина-Турам-Канаваро-Замброта и Јане Николовски ќе биде број 1 :) (не ги оспорувам неговите квалитети, ама реално гледам на работите).

Кратко и јасно кажано!
Еве ви одговор на сите коментари!!

И Рингов да не беше,Панчев кур што ќе даваше голови.А,да и Грција да не беше у ЕУ ќе бевме до сеа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom