Голф 6

• Креатор на темата Креатор на темата krembil0tina
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам пак се тресат истите глупости како и предходно.....

Глупости од типот...термо течки, софистицирана фиат технологија, без душа фолксвагени, преценети возила, скапо било евтино било....

Меѓудругото....

Еве денес пред 7ца видов голф 6ка со дипломатски регистрации и не сум баш нешо воодушевен со 2 врати ТСИ беше еве ви и слики

Да, овој е на гејска амбасада, мамичето нивно... Таму каде што треба да стои МК они го имаат покриено со црн селотејп!

Според мене: предница подобра од петката, задница земена од Таурег. Внатрешноста има некои мали измени, но висок квалитет и добра завршна обработка.

Да, овој е на гејска амбасада, мамичето нивно... Таму каде што треба да стои МК они го имаат покриено со црн селотејп!

Според мене: предница подобра од петката, задница земена од Таурег. Внатрешноста има некои мали измени, но висок квалитет и добра завршна обработка.

Дефинитивно.

Баталете Голф бе денес додека стоев на семафори кај Соборна до мене застана едно volkswagen scirocco..........останав без зборови......леле какво беше прекрасно а не голфов срање од кола:wink:...ми изглеаше малку непрегледно наназад ама сепак какво беше.БАРАМ НА ПОДАРОК:)

Прв мој коментар кога го видов хехе

Петката беше подобра (ако не и најдобра од сите генерации), барем што се однесува до надворешниот дизајн.

Бај д веј, кога сме веќе кај тоа, ме интересира колку пари земаат тие, претпоставувам, "врвни" дизајнерски фаци, за да упропастат нешто што веќе е сосем добро (друг пример што ми паѓа сега на памет, иако многумина веројатно нема да се сложат, е предниот дел на новата БМВ 7, или новиот, ако сте го виделе, БМВ Z4)?

Гледам пак се тресат истите глупости како и предходно.....

Глупости од типот...термо течки, софистицирана фиат технологија, без душа фолксвагени, преценети возила, скапо било евтино било....

Меѓудругото....

Никој рече дека фолксваген нема душа, туку дека голфот нема душа, барем новиве голфови, ама џабе се збори за да го почуствувате тоа треба да отидете во гермниај и да видите дека е така.

Вчера на емисијата за автомобили на Скај Нет, даваа прилог за новитетите во Порше Скопје, и меѓудругите беше и Голфот. Имаше снимка од салонот и имаше изложено црна верзија, а во Јануари почнуваат со продажба.:vozbud:

Ќе бидат поефтини по муабетот од постоечките модели (Шкода, Опел)!

Шкода рекоа дека 800 евра ќе биде поефтина новата Шкода Октавија. 13000 евра основната. Заради кризата. Ама Голф 6 како што ми кажаа во БИС Ауто ќе има многу повеќе сериска опрема.

Нема шанси да биде поефтин од Шкода. Ако петката беше <=15 000е шеската ке биде
-15 500 :smir:

Вчера бев во Порше Македонија и се распрашав за 6-ката.... Најверојатно ке почне да се продава од март. Вака грубо како што ми кажаа таму, цената за моделот 1.4 тси со 80 кс ќе биде околу 18.500 евра а додека пак моделот со 2.0 тди со 110 кс ќе биде некаде околу 24.000.... Цената е максимално висока, нема тука што. Е сеа наводно се вадат на акциза или нешто не знам што објаснуваше таму тој али јбг. Фан сум на Волксваген ама морам да кажам дека таа цена баш и не одговара за нашево поднебје..

24.000 за дизел варијантата????? И кога ке речеме дека Голф е преценет, се бунат и викаат дека не е така. Епа бунете се...

Колку за споредба Октавиа 2.0 ТДИ со фул опрема е 22.000 евра.
Мондео со Ghia опрема е 23.000 евра.

Скапо е ептен, нема тука муабет. За + 3000 евра се зима Акорд опремен до заби (кожа, ксенон, седишта со меморија...), што е класа погоре од голфот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom