Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако ти, летото кога шеташе со Еко, седнеше на момент и го свртеше овој муабет, можеби ќе дознаеше дека ги осудува сите луѓе кои прават зло на другите. Во ниту еден момент не рекол убаво направија, сите останати требаше да ги убијат, треба да се врати 2001, еден каур да не остане. Ова ти го кажувам дека јас повеќе го знам од тебе ... тоа што ме интересирало, сум го прашала и сум му кажала. Не општам без врска муабети во живо, за да го корегирам неговото мислење тука.Ти како поединец / индивидуа, не сносиш одговорност за масакрите, ама треба да си прв кој што ќе ги осудиш.
Затоа што припадници на твојот етникум ги предизвикале сите тие страдања.
Зато реков, прво кај своите ум да делите, а после ако не ви е многу тешко, од некоја мајка Македонка прошка да побарате.
И без прошка ви простуваме, ама поубо ке ни е кафето ако си простиме греојте
п.с.
и 2001 не сакаја на почеток да праќаат хеликоптери и тенкови, па ги дереа децата живи.
уште боли крвта, уште ги немаме прежалено роднините, поарно остај такви муабети. сум рекол и пак ке речам, таквите „команданти“ најголем ДУШМАН прво на вас Албанците ви се. Паднаа одамна маските, не ги купва поќе никој филмојте од типот „ми смо жртве“’ , само презир остана кај обичните луѓе низ светов према „вашите“ („вашите“ затоа што јас не генерализирам, иако сум љут на повеќето Албанци во Македонија, сепак презирот го чувам само за оние кои и денес размислуваат на начин „баљи комбетаре бе пичка матер, има све да кољем“ )
На овој речник очекуваш дека нема албанец да ти врати со лошо? Ќе се сложиш со мене дека треба да се едуцираат и двете страни, нали?... И уште нешто за сите шипци шо читаат.
А ако многу рипате ќе биде куку леле до небеса. А и кај нас односите се прилично изменети. Нели ви се чини дека едвај ве чекаме да почнете нешто? Второ полувреме...
Па не си тој што зеде или ќе земеш пушка, затоа не си компетентен да се фрлаш на темава како да ти била убиена цела фамилија во војната, или се грижиш за истата доколку пак нешто слично би се случило. Не мора дополнително да с`скаш луѓе кои секојдневно се соочуваат со ситуации непознати за тебе.Ешкошо мене ми се срдиш, не сум јас тој шо зеде пушка да пука по некого. (сеуште, и не сакам да земам пушка, зато викам треба најмногу ум да делат меѓу „вашите“ луѓето ко тебе, ама ти го свати то ко навреда. а целта е јасна, не сакам пушки, поарно е муабет уз кафе...)
Па што живееш таму де? Нели си контрадикторен малку?Данок плаќам моментално на СРГ (Сојузна Република Германија), знаеш убаво, исто како што знаеш дека пасошот не би го менувал за „стански“ ни за азно.
Јас не ти кажував бајки лани...
2001 беше лош белег, кога Албанци зедоја пушки „држава да градиме“ заеднички... хронологија заебана работа... кој прв започна, Ешко? кој почна да пука? толку права немавте?
Не треба да се срамиш, затоа што јас лично имам гледано емисии со настрадани и од другата страна. Не за џабе ми е криво за сите од двете страни кои недолжни загинале или останале сакати.За дерењето деца , од почит према живите кои уште не ги преболеле своите, нема да ставам слики. побарај на веб страните на УЧКИТЕ, уште се гордеат шо преживеаните од зољите ги мачеа...
Македонци таква работа да прават, не само шо би се срамел, него би ги пикнал во зандана и би го фрлил кључот...
да не се вртиме во круг. ти, за разлика од повеќето албанци кои сум ги сретнал, имаш супер размислувања, ама едно не си разбрал:
иначе, доколку примети, „Албанци“ го користам само ко ќе почнат разни гомнари да се просеруваат...
Од прва рака?:uvo:...KOJ BE ZVEROVI SME NEMA VRSKA .SO MULTI ETNICKI SOSTAV POLICIJA E STVARNO SMESNO ABE DRUZE DENESKA STO DOBIV INFORMACIJA TOES JA SLUSNAV LICNO OD EDEN DZANDAR DEKA POLICAJCITE ALBANCI POCNALE DA ZEMAAT BOLOVANJE OVA TI GO KAZUVAM KAKO INFORMACIIJA OD PRVA RAKA,I NIKOJ NE MOZE DA ME UBEDI TDEKA NEE TAKA.i nemoj nekoj da se usudi da dade glup komentar na ova zatoa sto ke ispadne mnogu smesen,so negoviot komentar.
ок јас потполно те свакам и свакам што сакаш да кажиш, во ред е тоа што го зборуваш дека од двете страни има оштетени и разбирам дека има и Албанци кои не сакаат тоа од 2001 да се повтори, но морам да напоменам дека токму тие селани и токму тие обични луѓе се токму тие терористи и „борци за човекови права„ кои убиваа македонска војска, АРМИЈА која се бори за заштита на македонскиот народ(заедно со оштетените малцинства) од таквите терористички акции.А за дерењето живи луѓе, за хаосот од војната ... ти вака како попаметен, си се заинтересирал некогаш да ги видиш и двете настрадани страни? Или веруваш слепо дека само ние сме оштетени?
Си видел останати деца без родители кои раскажуваат како нашите им убивале сестри и браќа, си видел мајки и татковци кои низ солзи се сеќаваат на загубата на своите деца итн? Или боли само твоето? И после ќе кажеш не генерализираш ... секако дека да.
Јас генерализирам да, и несакам да се повтори ништо од војната ради сите обични луѓе кои на крај го јадат стапот. Не се должни нашите, а ни нивните селани и граѓани да бидат убивани само затоа што едните се македонци, а другите албанци.
Аман расчистете еднаш некои работи!
Vikas neorganizirano?! Od ovaa akcija poorganizirana zdravje. Veruvam deka ne si zapoznaena so logistickiot del od timot. Epa da ti kazam za ovaa akcija toj ima najgolema zasluga i e najvazna karika vo timot. Ovie sto bea vchera vo akcija, ne se obucheni? Abe sto zborish... Aj ke te pustam so noz ili so yugo i ti fakaj teroristi so ak47 i topovi... Makedonskite SWAT aka Volci se najobuceni od vojskata na Armijata, a Lavovite od policijata.. Takva glupost za poobucheni lica ne ti trebase.А на темата конечно ... неможам баш да ја поздравам акцијата од милион причини. Едната - акција по некое лице кое не било во селото ... ако е спремна акција, нели треба да е се организирано и точно? Како може да избега главниот криминалец, башка и отпосле да има коментари дека не биле сигурни дека воопшто бил во селото? Неорганизирано.![]()
Втората причина ... има нашата држава обучени лица за вакви акции, кои со помалку штета би фатиле криминалци или терористи ... треба можеби така да се обиде нареден пат.
Ај така.
Абе ѕверови сме![]()
Tуку никој не кажа колку пари се во игра штом властиве покренаа ваква голема акција за да им помогнат на Красничи да куртулат од нивните поранешни "ортаци",барем засега?
Јас не се сеќавам ниеден Албанец да кажеше јавно ИЗВИНЕТЕ за 2001 ви згрешивме (освен Тачи додуша, иако којзнае колку е искрен).
Јас живеам во прилично хомогена (Македонска) средина, ама како за чудо прв комшија ми е Албанец. Исто така како за чудо Албанец има мал бизнис токму до мене. И ништо не им фали. Море супер им иде! Е, сакам јас да видам Македонец да ги ужива истите ’привилегии’ во хомогена албанска средина. Нема, така?
Дали другар ти Еко некогаш јавно се запрашал зашто е така? Дали се обидел да ги смени работите првенствено со агитирање кај своите? Се сомневам.
Затоа јас сум скептик дека некогаш ние, Македонците иу Албанците ќе живееме во мир. За жал... Пак ќе речам, има сеуште тронка надеж, но топката е кај нив, не кај нас. Они се на потег.
2001 беше лош белег, кога Албанци зедоја пушки „држава да градиме“ заеднички... хронологија заебана работа... кој прв започна, Ешко? кој почна да пука? толку права немавте? какви жртви бевте вие? не чинеше Турскиот хероин, па се напрај пазарот и математиката дека поефтино е да се произведува во МК?
Ако ме прочиташ тро поубаво, и од аспект на ЧОВЕК, а не на Албанец кој што мора да се солидализира со Албанци, можеби ќе видиш дека подобро им мислам на Албанците од повеќето ваши „лидери“.
иначе, доколку примети, „Албанци“ го користам само ко ќе почнат разни гомнари да се просеруваат...
Така е АБЦ, тие две групи имаа вооружена престека, па некои од повредените (братот на Красничи) беа недостапни за полицијата се додека некоја ТВ екипа не ги сними дека се во клиницкиот цнтар пренесени.
Значи на терен има две групи а полицијата сега бркаше само една, се надевам дека набрзо и втората ќе почнат да ја чистат ако не тогаш тоа ќе биде проблематично.
.