Ѓоковиќ против Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас да сум како тенисерската федерација би им го одземал турнирот, па нека се сликат после. Ти ебам то сељаците.

pa teniskata federacija e protiv nego. 99 od 100 se vakcinirani. atp jasno kazuva deka saka vakcinirani teniseri na turneata.

cekaj sega ti probuvas da me vregas so zivotni u aus, a ovoj drugiot so azijatki? daj dogovorete se...

ti na sto drkas posto poslednive postovi aludiraat deka matematika slabo ti ide, ne znaes sto e monopol, ne razbiras pravo taka da ili si dete ili apla tesko ti odi u zivot pa ne veruvam picka deka si videl....
Автоматски споено мислење:

pa koj nema? kapitalizam e tokmu toa. ti mislis stranskive kompanii u mkd se tamu da ti pomognat i da te zaposlat?

zaebi aj u pvt ako ti e do gluposti.... apla ja usravme veke i temata, mislev da vi pisam update za sto i kako moze ama otidovme daleku so gluposti.
математиката ми е супер. Што викаш ти...тн гигант, значи да да поседува значителна фракција од пазарот во неговата свера(и други свери)...10-20 ---35%
o Tinto Group is an Anglo-Australian multinational and the world's second-largest metals and mining corporation
Што значи дека има моќ и гравитација да го врти пазарот како што сака, а не обратно.. и тоа ја прави монопол( и удри му есап наивно е ако мислиш дека не е под некој де факто бекрум договор со другите топ 3-4)
Саса е експоненцијано неколку редови под тоа, и не се ни споредува.
Ама ај тоа...само првиот параграф сере контроверзија
In May 2020, to expand the Brockman 4 mine, Rio Tinto demolished a sacred cave in Juukan Gorge, Western Australia, which had evidence of 46,000 years of continual human occupation, and was considered the only inland site in Australia to show signs of continual human occupation through the la
што ги прави твоите дрндањеа за Џоко пичкин дим. Не само тоа туку и несакајќи ми го одговори моето прашање оти не копале кај нив дома.
Капитализам е стагнација друже. Комунизам е стагнација. Што снегулките пропевадаат дури е и регресија. Затоа сум против и едните и другите

imase miljon anketi po vesnicite ovde... na tv se gleda sto luge izjavuvaa. vide i samite prezentatori sto kazaa. sfati u melburn osven srbive i cat pat nekoj balkanec nikoj ne saka da ostane.
Немој молим те со вакви муабети. Анкети у весници, изјави на луѓе на ТВ, презентерите. И да е така како што викаш, ако заклучокот го носиш по тоа што ти го презентира најголемата машина за ширење пропагани, медиумите, не е ни чудо што веруваш дека луѓето ги поддржувале мерките, дека цариникот брзал пошто смената му завршувала, па направил таква грешка и слично. Типичен пример за испран мозок.

математиката ми е супер. Што викаш ти...тн гигант, значи да да поседува значителна фракција од пазарот во неговата свера(и други свери)...10-20 ---35%
o Tinto Group is an Anglo-Australian multinational and the world's second-largest metals and mining corporation
Што значи дека има моќ и гравитација да го врти пазарот како што сака, а не обратно.. и тоа ја прави монопол( и удри му есап наивно е ако мислиш дека не е под некој де факто бекрум договор со другите топ 3-4)
Саса е експоненцијано неколку редови под тоа, и не се ни споредува.
Ама ај тоа...само првиот параграф сере контроверзија
In May 2020, to expand the Brockman 4 mine, Rio Tinto demolished a sacred cave in Juukan Gorge, Western Australia, which had evidence of 46,000 years of continual human occupation, and was considered the only inland site in Australia to show signs of continual human occupation through the la
што ги прави твоите дрндањеа за Џоко пичкин дим. Не само тоа туку и несакајќи ми го одговори моето прашање оти не копале кај нив дома.
Капитализам е стагнација друже. Комунизам е стагнација. Што снегулките пропевадаат дури е и регресија. Затоа сум против и едните и другите

u redu e znam koj se i rio tinto i bhp i red drugi... pravat sto pravat i imaat takva mok da e smesno da se zamaraat so nole. srbija e samo eden mal segment vo niviot biznis, toa probuvam da ti kazam...

batalete, nema politika u ova, bar ne kako sto si zamisluvate. ne e napraveno za politicki poeni, nema nikoj da go dade svojot glas radi situcijata so nole. imalo mal miljon incidenti godinive pogolemi od ova.

drzavata sakase da pokaze deka zakonite vazat za site posebno ova so vakcinite ama se posraa so istragata na aerodromot. nole se spasi togas radi losiot proces na granicarite. nikakva razlika nemase da napravi da go ispostuvaa dogovorenoto ama ete od iks pricini ne go ispostuvaa pa vleze vo aus. sega ke ima sudska razvrska za toa dali ispolnuva uslovi da ostane ili ne. ke bide brzo. bi trebalo vo nedela sve da se zavrsi.
Автоматски споено мислење:

Немој молим те со вакви муабети. Анкети у весници, изјави на луѓе на ТВ, презентерите. И да е така како што викаш, ако заклучокот го носиш по тоа што ти го презентира најголемата машина за ширење пропагани, медиумите, не е ни чудо што веруваш дека луѓето ги поддржувале мерките, дека цариникот брзал пошто смената му завршувала, па направил таква грешка и слично. Типичен пример за испран мозок.

abe ostaj, jas mozam da ti kazam deka i site komsii, jebacici, vraboteni, klienti i koj ti sve ne e protiv nole... i togas sto? ke mi kazes nema vrska se druzis so takvi luge... na mediumi ne veruvas....

daj vidi gatackata ili onoj od bosna so piramidite sto vika? valjda oni bolje znaat od nekoj sto zivee u melburn kakvo e raspolozenieto na narodot tamu

tipicen balkanski glupak si... neznam sto drugo da ti kazam, branis gomnar sto zarazuva deca, seta bez maska u ek na pandemija.

Скроз небитно што како ми е целава ситуација, али се пресмеав на цигосиве. :D

Австралијата пуста да остане,
Корона вирус цјала да ја хване
Не давате на Џокович да влиза
И го затвориха в хотел... :pos:

drzavata sakase da pokaze deka zakonite vazat za site posebno ova so
Ако сварно важат за сите, зошто тогаш твојата држава што ти дава...кенгурско месо.....и убаво те плаќа...зошто има потреба ова да го прави? Ако е сварно се тип топ како што тврдиш дека така?

т.е. зошто флекса моќ преку јавен линч на жртвено јагне како северна кореа?

Ако сварно важат за сите, зошто тогаш твојата држава што ти дава...кенгурско месо.....и убаво те плаќа...зошто има потреба ова да го прави? Ако е сварно се тип топ како што тврдиш дека така?

т.е. зошто флекса моќ преку јавен линч на жртвено јагне како северна кореа?

zatoa sto ne gi ispolnuva uslovite za VLEZ vo drzavata.

da se razbereme... NOLE e VIP faca. Sekoj toa treba da go znae. Za nego ne vazat obicni zakoni. Za nego ne vazese prijavuvanje do 10ti nego do 30. Za nego bese OK da ima poziviten test na 16ti a za site drugi ke bese prekasno.... Nole ne isto so mene ili tebe. Objasni veke @Inglourious Basterd sve toa....

e sega e cancelled... nema poveke vip vo AUS a najverojatno i sekade vo anglo sferata. od sega ke bide tretiran ko sekoj drug. kurchot na familijata deka pobedile protiv AUS na sud, deka nebeski narod e vakov takov ne proaga ovde. da si bea pribrani i da imaa asalen PR moze i ke ostanese ama vaka im stapna za zulj i sega seksot e neminoven....

zivi bili ke vidime vo nedela. ima stvarno dobar advokatski tim, samo sto sega mesto napad ke treba odbrana da spremat.

pa teniskata federacija e protiv nego. 99 od 100 se vakcinirani. atp jasno kazuva deka saka vakcinirani teniseri na turneata.
Имаше негде дека тенисерката федерација го поддржува и сакаат да игра. А ако ја поддржуваат другата страна, тоа значи дека и тие се обични послушници кои ја спроведуваат пропагандата што е срамно и понизно.
Ќе одам малце надвор од темата, но актуелно е Европското во ракомет. Исто и тие имаа како услов ставено да настапуваат само вакцинирани. После неколку дена гледаме на што личи првенството, секој ден тестови, по 20 позитивни на ден и ставени во карантин. Е сега, да ги праша некој трупците кои го ставија условот која е логиката во тоа, што и каква штета ќе направи некој невакциниран?

Правна држава. :pos:
Едно поголемо село од нас, ништо повеке.
Најголеми криминалци што немало што да им прават на времето ги доселиле у тој змијарник и сега ќе продаваат муда за бубрези, остај.....ние сме заостанати и прости, тоа е повеќе од јасно, ама западниов свет лежи на темели у крв, две светски војни како и 10000 год. историја се доволни. Право е синоним за хипокризија у цел западен свет.

abe ostaj, jas mozam da ti kazam deka i site komsii, jebacici, vraboteni, klienti i koj ti sve ne e protiv nole... i togas sto? ke mi kazes nema vrska se druzis so takvi luge... na mediumi ne veruvas....

daj vidi gatackata ili onoj od bosna so piramidite sto vika? valjda oni bolje znaat od nekoj sto zivee u melburn kakvo e raspolozenieto na narodot tamu

tipicen balkanski glupak si... neznam sto drugo da ti kazam, branis gomnar sto zarazuva deca, seta bez maska u ek na pandemija.
Кај виде дека го бранам? Уште у старт кажав дека нема никакво оправдување што иако знаел дека е заразен шетал. Исто и дека ите како има сега основ Австралија да го врати затоа што бил во друга земја, а кажал дека не бил.
Глупак ми вика човек кој у 2022 гидина, верува во тоа што му го сервира најголемото зло на денешницава(политичарите не ги рачунам), новинарите и медиумите. 90% од луѓето не го сакале, а баш у тој Мелбурн ги имаш најмасовните протести во Австралија против задолжителна вакцинација, карантини и други мерки. Каде ни маска ни дистанца постои.

Ситуацијата почна да се влошува со појавата на сојот омикрон, па се чинеше дека ќе дојде до ново затвторање. Но, на крајот на декември, премиерот Скот Морисон рече дека Австралија нема да се врати на старо и дека ќе треба да се живее со короната.

Властите веројатно проценија дека е можно нов локдаун да доведе до масовен револт и бунт, бидејќи на Австралијците им е доста од сè. Држабвата секако нема проблем со одзивот на населението на вакцинацијата - над 90% од луѓето над 16 години се вакцинирани. Оние кои не се, и немаат медицинско оопрвадување за тоа, се соочуваат со „катанец за невакцинираните“. Таквите можат да ја напуштат изолацијата само за на лекар и во дуќан.

Отвореното првенство на Австралија ќе биде организирано со намалено присуство на публика и задолжително носење заштитни маски. По сите пресврти во пандемијата, не е изненадувачки што Австралијците се лути што Новак Ѓоковиќ, онака невакциниран, сака да учествува на турнирот, што е поттикнато од интензивното медиумско покривање на сомнежите околу неговото медицинско изземање.

Оценувајќи дека Австралија сама се изрезили со случајот Ѓоковиќ, Брендан О' Нил од Спајкд ќе напише:

„Проблемот не е во митологизираното избегнување на правилата од страна на Ѓоковиќ. Проблемот се самите правила. Некои дури сега се огорчени што дозволија да бидат затворени две години, и сега таа горчина ја истураат на тенисерот. Малку помалку омраза за Ѓоковиќ и малку повеќе саморефлексија и себепреиспитување е рецептот што ѝ треба на Австралија во моментов“.

Имаше негде дека тенисерката федерација го поддржува и сакаат да игра. А ако ја поддржуваат другата страна, тоа значи дека и тие се обични послушници кои ја спроведуваат пропагандата што е срамно и понизно.
Ќе одам малце надвор од темата, но актуелно е Европското во ракомет. Исто и тие имаа како услов ставено да настапуваат само вакцинирани. После неколку дена гледаме на што личи првенството, секој ден тестови, по 20 позитивни на ден и ставени во карантин. Е сега, да ги праша некој трупците кои го ставија условот која е логиката во тоа, што и каква штета ќе направи некој невакциниран?

malku razlicen primer e toa... rakometnata federacijata (EHF) si donela svoj pravila a ovde DRZAVATA e u prasanje. ATP, TA, AO site sakaat da igra Novak. Pravilata na drzavata sepak se nad tie i vazat za site teniseri i luge.

malku razlicen primer e toa... rakometnata federacijata (EHF) si donela svoj pravila a ovde DRZAVATA e u prasanje. ATP, TA, AO site sakaat da igra Novak. Pravilata na drzavata sepak se nad tie i vazat za site teniseri i luge.
Епа затоа ти велам, АТП сега фино може да им каже бидејќи немате услов да го организирате нормално турнирот и имате ригорозни правила, така што одредени играчи се попречени да учествуваат, турнирот ќе се премести во Х држава каде што може непречено да се одигра. Следна година ако е истото, повторно нема турнир.
Па Австралјаните можат да си седат со нивните правила уште 5-6 години, никој не го интересира тоа, што би рекле соседите далеко им лепа куча.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom