Ѓоковиќ против Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да излезе некоја нова варијатна и ќе почне во Австралија да им бараат ректален брис, па ние тука ќе им викаме „епа закон си е закон бе друже, си има правила земјата.“

на кано ќе му се погоди тоа, ми лов ју лонг тајм имаат искуство со тоа, ем простатно испитување ем задоволство

5e84ca5c81c3a6896596d42d8a4cf6ac67be0208d665d3256fbfe4d39e2ab100_1.jpg

на кано ќе му се погоди тоа, ми лов ју лонг тајм имаат искуство со тоа, ем простатно испитување ем задоволство

Прилично сигурен сум ќе излезе некој си кенгурски хив или сифилис од коали...

Нит ми го одговори прашањето,пола дел константо игнорираш, пола дел дефлектираш....
И пола дел тресеш глупости...
Одма ќе ти кажам-целта на власта е богатите да се богатат и да останат богати. Прилично сум сигурен дека таа рударската фирма има удел. Ама ај.
Ако за тебе живеење како што треба е да си во затвор нека ти биде така.

koe prasanje?

tri poli se edno i pol....

ti levicar si a?

RIO TINOTO? Da, da mora oni da se... Im smeta Nole. Vodacot na Nebeski narod...Bez rudnikot u srbija lani taa rudarska firma imala profit od skoro 13 miljardi dolari ili duplo poveke od budzetot na MKD. Pazi, ova e u krizna godina... Nole im e turn u oko.... Nebski narod nema da dozvoli nekoj da im go krade litiumot... plus chem trails da im pusta

koe prasanje?

tri poli se edno i pol....

ti levicar si a?

RIO TINOTO? Da, da mora oni da se... Im smeta Nole. Vodacot na Nebeski narod...Bez rudnikot u srbija lani taa rudarska firma imala profit od skoro 13 miljardi dolari ili duplo poveke od budzetot na MKD. Pazi, ova e u krizna godina... Nole im e turn u oko.... Nebski narod nema da dozvoli nekoj da im go krade litiumot... plus chem trails da im pusta
Секое прашање. Или ќе се вадиш на кое специфично?
Не јас сум дарвинист крај до крај.
И пак не објаснува зошто фирма од 13 милијарди да копа тука по балканато, кога може да копа било каде им је ќеф во пустелијата, Преферабилно во некој резерват со кенгури.

@kano најискрено ич уво не ме боли нити за Ноле, нити за Австралија. Смешна ми е целава ситуација. Тоа што луѓето мислат дека правилата и прописите важат за сите подеднакво, тоа не е точно.
Ти можеш до утре да ми кажуваш приказни дека Петре од Српци доселен 1964 и Кајли Миног на пример имаат исти права, процедури и третман, ама реалноста е дека обичниот смртник НИКОГАШ немал исти права, нити некогаш ќе има.
Целава ситуација е само да се замолчи народот во Австралија, ништо повеќе. Разбери веќе еднаш.
Ама те разбирам и тебе. Тешко е да се живее затворен со месеци, со максимални ограничувања во движењето, без право на избор дали сакаш вакцинација, туку строго наложено мораш, бетар од Северна Кореја станавте. Па сега си се тешите, ете Ноле ќе го вратиме дома и ќе завршиме работа.
Тресла се гора, родио се миш.

dobro ebes ti nesto ili samo te ebat? ne ti ja sfakam opsesijata so azijatki i transvestiti neli kafanski bese? suzana spasovska, blagica neznam kazi na koja ti se diga vaka samo postiras raboti a najverjatno nemas videno azijatka u zivo u zivot.

• Хаха
Reactions: A__
obro ebes ti nesto ili samo te ebat? ne ti ja sfakam opsesijata so azijatki i transvestiti neli kafanski bese? suzana spasovska, blagica neznam kazi na koja ti se diga vaka samo postiras raboti a najverjatno nemas videno azijatka u zivo u zivot.
Не ја разбирам ни твојата опсесија со кенгури и коали и динговци и што не ама еве тука си.

Секое прашање. Или ќе се вадиш на кое специфично?
Не јас сум дарвинист крај до крај.
И пак не објаснува зошто фирма од 13 милијарди да копа тука по балканато, кога може да копа било каде им је ќеф во пустелијата, Преферабилно во некој резерват со кенгури.

pa ne gledam prasanja u tvojte postovi...

RIO TINTO i BHP se globalni kompanii i kopaat sekade vklucuvajki ja i AUS. srbija ako im dala dozvola ke kopaat, ako ne nema. eve gi izbrkaa taka? zakoni se zakoni, ocekuvam ako se izbrkani da si odat i da tuzat za miljardi osteta ko nole sto tuze za vizata.
Автоматски споено мислење:

Не ја разбирам ни твојата опсесија со кенгури и коали и динговци и што не ама еве тука си.

nemam takvi opsesii, osven sto sakam da lovam kenguri i da jadam kengursko meso posto e najzdravo, nema mrsno (bez zaebancija ova)

pa ne gledam prasanja u tvojte postovi...

RIO TINTO i BHP se globalni kompanii i kopaat sekade vklucuvajki ja i AUS. srbija ako im dala dozvola ke kopaat, ako ne nema. eve gi izbrkaa taka? zakoni se zakoni, ocekuvam ako se izbrkani da si odat i da tuzat za miljardi osteta ko nole sto tuze za vizata.
Не гледам логика ни во твојте.Ама ок кога фирма тужи нели?
За милјардите данок на нејзиното величанство?
Мене не ме брига дали србија како институција им дала да копаат, туку дали ЛУЃЕТО им дале да копаат. А овие им кажале да се носат.
Има разлика. И затоа ти кажувам, монопол од 13 милијарди си е монопол и во секоја околност нека се ебе.

@kano најискрено ич уво не ме боли нити за Ноле, нити за Австралија. Смешна ми е целава ситуација. Тоа што луѓето мислат дека правилата и прописите важат за сите подеднакво, тоа не е точно.
Ти можеш до утре да ми кажуваш приказни дека Петре од Српци доселен 1964 и Кајли Миног на пример имаат исти права, процедури и третман, ама реалноста е дека обичниот смртник НИКОГАШ немал исти права, нити некогаш ќе има.
Целава ситуација е само да се замолчи народот во Австралија, ништо повеќе. Разбери веќе еднаш.
Ама те разбирам и тебе. Тешко е да се живее затворен со месеци, со максимални ограничувања во движењето, без право на избор дали сакаш вакцинација, туку строго наложено мораш, бетар од Северна Кореја станавте. Па сега си се тешите, ете Ноле ќе го вратиме дома и ќе завршиме работа.
Тресла се гора, родио се миш.

nole e obicen smrtnik. go svedoa na toa. tuka e pobedata.

deka ima polesni pravila i VIP tretman za nekoj luge ima. Nole vo AUS bese eden od niv. samo za nego aplikacijata ne vazese do 10ti nego 30ti. sega e cancelled, ednostavno ne e veke VIP.

kakvo zamolcuvanje kakvi gluposti? zar narodot vo aus se dere i baral nesto? demonstraciite ovde imaa maks 10-20K u grad od 5 mil. Narodot vo golema mera gi podrzuvase odlukite neznam zosto vi e tesko toa da prifatite. za vreme na pandemijata ovde imavme izbori i lokalni i drzavni (zboram za drzavite vo aus), sega ke imame federalni. nisto ova nema vrska so politika, nema politicka dobivka sfatete deka ova nisto ne ni znaci koga glasame.

Не гледам логика ни во твојте.Ама ок кога фирма тужи нели?
За милјардите данок на нејзиното величанство?
Мене не ме брига дали србија како институција им дала да копаат, туку дали ЛУЃЕТО им дале да копаат. А овие им кажале да се носат.
Има разлика. И затоа ти кажувам, монопол од 13 милијарди си е монопол и во секоја околност нека се ебе.

se gubis malku....

poima nema sto ima rio tinto potpisano so srbija. ako imaat dogovor togas rio ke tuzi. dali lugeto dale, valjda dale, lugeto gi izbrale ti politicari pa tie dale, valjda ne dale roboti? ako ima slucaj ke tuzat.

ako srbija gi protera togas toa treba da se pocituva.

toa so miljardite ne razbiras sto ustvari ti e poentava, mojava bese deka stanuva zbor za globalen gigant i deka normalno e da imaat interesi sekade pa i na balkanot.

znaes li ti sto znaci monopol? RIO ne e monopol, nego gigant, konkurencija ima kolku sakas, miljon rudarski firmi ima niz svetot, ebate sasa mu e konkurencija posto i dvete operiraat vo isti/slicni segmenti na rudarskata industrija.

toa so miljardite ne razbiras sto ustvari ti e poentava, mojava bese deka stanuva zbor za globalen gigant i deka normalno e da imaat interesi sekade pa i na balkanot.
Не , нормално е да имат интереси каде е ефтино и каде нема да ги гризне во гз.

Во сексуална мисла...

cekaj sega ti probuvas da me vregas so zivotni u aus, a ovoj drugiot so azijatki? daj dogovorete se...

ti na sto drkas posto poslednive postovi aludiraat deka matematika slabo ti ide, ne znaes sto e monopol, ne razbiras pravo taka da ili si dete ili apla tesko ti odi u zivot pa ne veruvam picka deka si videl....
Автоматски споено мислење:

Не , нормално е да имат интереси каде е ефтино и каде нема да ги гризне во гз.

pa koj nema? kapitalizam e tokmu toa. ti mislis stranskive kompanii u mkd se tamu da ti pomognat i da te zaposlat?

zaebi aj u pvt ako ti e do gluposti.... apla ja usravme veke i temata, mislev da vi pisam update za sto i kako moze ama otidovme daleku so gluposti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom