Ѓоковиќ против Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Он е заразата
Автоматски споено мислење:

Види кој најде да збори.

aj ne zamaraj poveke, idi si na atp temata i placi za nole teniserot. na ovaa tema diskutirame za nole zarazuvacot na deca protiv drzavata avstralija. :pos:

jas sfakam deka ti ustvari nisto ne razbiras od pravna drzava. zatoa i balkanot e tamu kade sto e...

ne, nemozam da zamislam da im se sluci nesto vakvo na feder ili nadal posto i 2cata ne se gomnari sto sirat zaraza.

kakov e toj simbol protiv kogo e 90% od naselinieto? slobodno neka si odi, i neka ne se vraka.

А буквално пред некој ден си призна дека не си ги почитувал мерките и сте се собирале дома, вчера во друга тема што ми испадна објаснуваш како да пробаш да заобиколиш црн печат во пасош а денеска тој истиот кано зборува за правна држава, почитување мерки и затоа Балканот бил таму каде што е :lolzz:

Тоа е таа хипокризија што ги краси ваквите опшества

Чек, па нели Германија беше прекрасната земја, оаза на национализмот, а не како клетите кенгури?

Пак идиме на муабетот дека бериме туѓо гајле, во мкд никој не ми побарал 3та доза, а за во Германија може да му ја мислат тие што живеат таму.
Пусто македонче не гледа дека за 15 дена ќе има 30% поскапа сметка за струја, дека секој момент може да остане дома без греење, ама ќе му ја мислиме на швабите или на Џокович :tapp:
Повеќето земји ја ограничија важноста на втора доза. Ти до јуни има да ја примиш третата бустер доза доколку веќе и не си ја примил затоа што Австралија ќе ја очекува уште еден бран доколку овој не биде преголем. Тоа и ќе го направат задолжително трета доза. Сега темата е таа, Ѓоковиќ, Австралија, корона мерки таму и закони. Никој не троши повеќе време на замарање отколку да ја отвори темата и види последна страна.

А за струјата, таа е цената. Си има регулаторна комисија и правила таму и они ја одредуваат. Ако не ти се допаѓа тоа е. Закон е закон и мора да се почитува. :icon_lol:

Тоа нит го докажаа нит го оспорија. Да те потсетам, јавно зрдавје. Бегај от тука, мозокот ти е десетпати по испран него источњаците...

sega ke bide toa de... na sud ne dojde toa da se zbori, aus toa go sporese.

sudnot odluci da mu se uvazi zalbata na nole deka granicarite ne gi zapazile procedurite.

Od kaj iskoci ovoj kano coece, 24/7 e na temava, sve edno isto drnda..

pa koga ste glupi i ne razbirate mora nekoj da vi objasnuva po 100 pati.

Еве се што треба да знаете зошто австралјанците сакаа да го избркаат Новак од турнирот. Чиста немоќ и завист. По логиката мене ме дупат како сакаат, тогаш сите нека ги дупат. Страшна работа е ова.

Jason Martin, 25-godišnjak iz predgrađa Melbournea, smatra da je odluka trebala biti donesena ranije, podsjećajući da je vlada dala rok stanovnicima do sredine listopada da se cijepe jer inače neće moći raditi.

"Vidjevši ga (Đokovića) da dolazi necijepljen i da može raditi u našoj državi Victoriji je za nas radnike bilo kao da nam je netko pljunuo u lice. Konačno smo dočekali odluku da ga se riješimo. Sretan sam", rekao je Martin.

aj ne zamaraj poveke, idi si na atp temata i placi za nole teniserot. na ovaa tema diskutirame za nole zarazuvacot na deca protiv drzavata avstralija. :pos:
Моја тема баце. Зошто ти не идеш на некој австралијански форум да јадеш гомна?

А буквално пред некој ден си призна дека не си ги почитувал мерките и сте се собирале дома, вчера во друга тема што ми испадна објаснуваш како да пробаш да заобиколиш црн печат во пасош а денеска тој истиот кано зборува за правна држава, почитување мерки и затоа Балканот бил таму каде што е :lolzz:

Тоа е таа хипокризија што ги краси ваквите опшества

da i vo istiot toj post napisav deka svesno ne go pravam toa i deka ako treba ke si platam kazna. isto ocekuvam od sekoj. cenata sto nole treba da ja plati e da se kaci na avion i da si odi.

pravna drzava ne znaci deka za se ke se soglasam i ke postuvam. ali ako ne mi se sviga i ne postuvam ke ja platam i cenata ili ke si odam...svakas?

da i vo istiot toj post napisav deka svesno ne go pravam toa i deka ako treba ke si platam kazna. isto ocekuvam od sekoj. cenata sto nole treba da ja plati e da se kaci na avion i da si odi.

pravna drzava ne znaci deka za se ke se soglasam i ke postuvam. ali ako ne mi se sviga i ne postuvam ke ja platam i cenata ili ke si odam...svakas?
kade prvicno go pustile? nole ne vleze vo AUS oficijalno dur sudijata ne go pusti.

Не друже. Влез значи влез. Не го заджале на аеродром или граница или пристаниште или што и дае(процедура за илегалци/неисправни документи) , туку го пуштиле внатре. за подоцна од имиграционо го оспорат ова и да паднат на суд, за да накрај оболениот министер за нр да проба да го депортира како пичка.
Он не се шверцувал во ладњак или во камион или во душек.

Како те молам пресмета колкав процент на населението е против Новак?

imase miljon anketi po vesnicite ovde... na tv se gleda sto luge izjavuvaa. vide i samite prezentatori sto kazaa. sfati u melburn osven srbive i cat pat nekoj balkanec nikoj ne saka da ostane.

Не друже. Влез значи влез. Не го заджале на аеродром или граница или пристаниште или што и дае(процедура за илегалци/неисправни документи) , туку го пуштиле внатре. за подоцна од имиграционо го оспорат ова и да паднат на суд, за да накрај оболениот министер за нр да проба да го депортира како пичка.
Он не се шверцувал во ладњак или во камион или во душек.

nisto ne razbiras. NE BESE PUSTEN, bese u hotel za ilegalnci otkako resi da tuzi.

nisto ne razbiras. NE BESE PUSTEN, bese u hotel za ilegalnci otkako resi da tuzi.
A пред тоа? Или директно го одвлечкале од аеродром во хотел против негова воља. оти ова ти е контрадикторно?

Колку луѓе во твојот круг кано? Лице в лице?

pa sto znam, the age i hearld sun imaat po 500K + citateli. I vo dvata vesnika pomalku od 10% od tie sto pisuvaa i anketite bea za nole. jas duri bi rekol da treba da se glasa referendumski i 98% bi bile da se izbrka i nikad da ne mu se dozvoli da se vrati. tie 10% izgledaat i preterano golemi nekoj 50K podrzuvaci a preku sila ima 30K srbi ovde...

A пред тоа? Или директно го одвлечкале од аеродром во хотел против негова воља. оти ова ти е контрадикторно?

da. ako go citase transkriptot na aerodrom go apsi dzandarka na kraj na intervjuto i go nosi u hotel. ova e nekade 6.45 am.

i ne e protiv negova volja, on mozese u sekoe vreme da si odi. on odbra da ide u hotel za ilegalni imigranti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom