Гоце Седлоски ја напуштa репрезентацијата ?!

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Aј да се кладиме дека ќе сака да се врати назад ако ги тепаме Шкотска и Норвешка :)

ако оди и се врати тогаш и пред куќа ке му свиркаат не само на утакмица.

Ова на Седло му беше едно треснување од земја. Кога можеше еден капитен така да се исфиркува на Филип II, ке се исфиркува и секој оној кој ке направи грешка со одредена изјава или постапка.

Ова беше памет за сите репрезентативци...не само фудбаски!

Сега треба сите колеги на Седловски да излезат јавно и да му изразат подршка, да застанат позади него ако е вистински капитен. Во споротивно тоа знаете веке што ке значи...

Седло the great!
Не требаше вака да си ја оцрни кариерата...штета.

Стара гарда Комити го ставија транспарентот, а воедно тие беа единствените на стадионот кој го скандираа неговото име за време на натпреварот.

Ovaj transparent stoi tuka uste od natprevarot vo Hrvatska ako ne se lazam,a od koj e staven ne sum bas najsiguren...A inace ne e vistina dek samo tie ne go isfrkuvale,zosto i dobar del od istocnata tribina kade sto bev jas,ne go isfirkuvashe!!

Гоце Седлоски стварно треба да добие казна но не од навивачите со невидено свиркање...сеа гледам коку си ја сакаме нацијата коа на наши репрезентативци им свиркаме а на оние педе*ите од Шпанија им ракоплескаме коа излегуваат...инаку да не излезеше Гоце сега резултатот ќе беше друг...уште повеќе ќе се гордеевме на нашата фудбалска репрезентација...сеа дојдов до заклучок дека до некаде и македонската јавност и публиката на националната арена се криви што изгубивме...Гоце треба да добие парична казна или некоја друга а не да биде плукан од цела Македонија ко да го убил Попов...

Гоце Седлоски стварно треба да добие казна но не од навивачите со невидено свиркање...сеа гледам коку си ја сакаме нацијата коа на наши репрезентативци им свиркаме а на оние педе*ите од Шпанија им ракоплескаме коа излегуваат...инаку да не излезеше Гоце сега резултатот ќе беше друг...уште повеќе ќе се гордеевме на нашата фудбалска репрезентација...сеа дојдов до заклучок дека до некаде и македонската јавност и публиката на националната арена се криви што изгубивме...Гоце треба да добие парична казна или некоја друга а не да биде плукан од цела Македонија ко да го убил Попов...

Уште кога се случи лошиот момент со Седлоски и Попов јас реков Македонија ќе изгуби поради лошата атмосфера која што ќе се создаде од навивачите и сите кои исфиркуваа и се виде зошто Седлоски отпадна во второ полувреме и зошто без него Македонија е повеќе од ништо во одбраната. Не велам дека не треба да се казни, треба и тоа високо, но тоа сканидарње беше срамота за целата спортска јавност во државава. Тоа е нашиот добро познат менталитет.

Како и да се казнеше, немаше да биде казнет доволно. Навивачите покажаа дека не простуваат лесно, ќе треба човекот да се помачи доколку сака да не биде исвиркуван. Како почеток можеше да се извини за тоа што го направи, но тој изгледа е премногу горд за да го признае она што беше очигледно. Не изгубивме поради навивачите, изгубивме од моќен тим, кажав во друга тема, никогаш не сум видел на наш стадион тим кој делува толку моќно и уиграно, но мора да кажам дека беа и најнефер тим што досега настапил во Македонија, нешто што не доликува на Европски првак. Вториот гол беше постигнат од офсајд, додека третиот гол го постигнаа додека Наумовски повеќе од пола минута лежеше повреден на тревата... да не ги споменувам подлите удари на некои нивни играчи, ние да го правевме тоа одма ќе бевме казнувани. Тоа што Седловски беше заменет на полувреме е најмала причина за поразот, доколку одлучил да се повлече од репрезентација... слободно нека се повлече, јас со нетрпение го чекам моментот кога Васоски ќе се врати во стартната постава и да си го врати заслуженото место кое го загуби со доаѓањето на Катанец, а подоцна и со многуте повреди :raz: Ајде, само здравјето нека го служи :)

Абе од една обична шпекулација, ги испревртивте зборовите и сеа сите мислат дека ке си иде, си даде он интервју и кажа дека на ја напушта репрезентацијата освен ако не биде веќе потребен на селекторот, аман не се палете толку :tapp:

И да си оди и да не си оди, не е играч што прави разлика. А тие што мислат дека тој ја сопре Шпанија...ноу комент. 3 пати беше исвиркан што значи исто толку пати ја допре топката. Капитен не значи препотенција и функција или слично. Капитен значи главен мотиватор во екипата, со сите да има најдобри односи. А Седло за 200 евра ај што беше крив па и ќотек ќе мава. Попов беше според мене најдобар против Шпанија, што е тој помалку од Седло па да биде обвинуван од некои.

Седлоски го споредувате со Зидан?

Вие сте стабилни личности бе :smir::tapp:

Kade igra sega i kade e igral do sega Sedlovski srvarno ne znam osve u Hajduk ja ne sum slusnal za nego. Da ne e reprezentacijata verojatno ne bi ni znaele dali uste igra fudbal.

Kade igra sega i kade e igral do sega Sedlovski srvarno ne znam osve u Hajduk ja ne sum slusnal za nego. Da ne e reprezentacijata verojatno ne bi ni znaele dali uste igra fudbal.
qyvl2f.jpg

Интересно е тоа што додека играше за Динамо, една сезона беше најдобар стрелец на екипата :pos:

Овој транспарент мислам дека е од прилепските навивачи...
Новески и Васоски одсекогаш биле подобри дефанзивци од Гоце... а за второво, Попов си му простил за него, Попов не чекаше ред пред билетарница пет саати... Еј се препотивме, не можевме да се исушиме уште по два-три саати, а тој ни враќа на ваков начин на поддршката што сакавме да му ја дадеме... Идиот!!!

1. А бе какви ПРИЛЕПСКИ навивачи...на ФИЛИП „ имаше само МАКЕДОНСКИ НАВИВАЧИ!!! Не играше ПОБЕДА туку МАКЕДОНИЈА!!!

2. Новески и сега игра, така да не го наведувај како замена, а за Васоски имам одлично мислење, ама тоа не значи дека Гоце е за фрлање...во неговите нозе има уште квалитет!!!

3. Си се препоти за тебе...за Гоце да не се потеше ЕБАГО!!! Тој да не е крив за ненумерираните карти или по дефолт дека со Хари се ПРИЛЕПЧАНИ двајцата, па така и тој е крив?!?!?!?

ТРЕБА СИТЕ ДА ГИ МРАЗИМЕ....АМА НЕ И САМИТЕ СЕБЕ!!!!

2. Новески и сега игра, така да не го наведувај како замена, а за Васоски имам одлично мислење, ама тоа не значи дека Гоце е за фрлање...во неговите нозе има уште квалитет!!!

3. Си се препоти за тебе...за Гоце да не се потеше ЕБАГО!!! Тој да не е крив за ненумерираните карти или по дефолт дека со Хари се ПРИЛЕПЧАНИ двајцата, па така и тој е крив?!?!?!?

ТРЕБА СИТЕ ДА ГИ МРАЗИМЕ....АМА НЕ И САМИТЕ СЕБЕ!!!!
Новески не го наведувам како замена... туку како подобар од Седлоски. Исто и Васоски е далеку подобар од Седлоски... А се препотив за да ја гледам Македонија, вклучувајќи го и Гоце, и Илчо, и Попов и Пандев... така да можеше Гоце да не почитува малце повеќе доколку сакаше да не биде исвиркан.

Седло е потребен во одбраната, еден од столбовите е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom