Глобално затоплување - нормален период низ кој земјата поминува?

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Како е пренаселеноста. Фактите говорат за себе.

Пренаселеноста Е лага. Планетата Земја може да издржи и 5-6 пати повеќе луѓе кога би се користеле сите ресурси разумно.

Ако сега се создава ефект на стаклена градина поради ЦО2 што се испушта од автомобилите,фабриките итн.Тогаш како му било на диносаурсите кога имало активни вулкани на секаде?Или тие не загадуваат?

Како прво активни вулкани во времето на диносаурусите имало колку што има и денес.
Како второ вулканите ако ги има повеќе нема да предизвикаат глобално затоплување, туку баш обратното глобално заладување!
И како трето количината на СО2 што ја испушта еден просечен вулкан е далеку помала отколку што ја испуштаат автомобилите во еден 10-милионски град за еден ден.

Како прво активни вулкани во времето на диносаурусите имало колку што има и денес.
Како второ вулканите ако ги има повеќе нема да предизвикаат глобално затоплување, туку баш обратното глобално заладување!
И како трето количината на СО2 што ја испушта еден просечен вулкан е далеку помала отколку што ја испуштаат автомобилите во еден 10-милионски град за еден ден.
Да бе.А овие планини денес вонземјаните ги направиле или метеорите можеби? Или така е настаната земјата (со такоф рељеф).
Оооо да.Се согласувам.Тие ќе го земат ЦО2 то и ќе го одвојат Ц од О2 и О2 ќе испуштат а Ц ќе го направат јаглен за да се грее земјата?
Ти не си чул дека кога 1 вулкан има голема ерупција се создаваат облаци од сулфур и јаглерод кој кружат околу земјата.ПР:Везув.

Затоплувањето е нормален процес низ кој земјава поминува на одреден период исто како и леденото доба кое се повторува на одредени временски интервали...
Не верувам во тоа што се вели дека ние луѓето сме потполно криви за сето тоа затоплување и ефекти на стаклени градини но точно е тоа дека сме еден од факторите кој го убрзува тој процес кој иначе би требало да се одвива поспоро...

Luge da nema zabuni, poglednete go filmot i mnogu raboti ke vi stanat jasni, mislam na nekoj da na nekoj ne.

Пренаселеноста Е лага. Планетата Земја може да издржи и 5-6 пати повеќе луѓе кога би се користеле сите ресурси разумно.

Точно. Го создаваат митот за да се контролира популацијата. Исто тврдат и дека нема дволно храна/вода/ресурси а вушност има.

Не 5/6, Земјата може да издржи популација од дури 41 билион луѓе. Ако се земат во предвид сите можности. А ги има многу на располагање. Баш имам некои концепти за подводни градови, само ова скенеров утепан не ми работи не можам да ги аплоудирам на нет.

И сите го забораваат вистинското прашање: Што по ѓаволите се случува со другите планети каде нема луѓе да ги предизвикаат промените? Има на интернет едно 50 страници кои опишуваат во детали што е забележано кај планетите во Сончевиот Систем.

globalnoto zatopluvanje e laga ...Elitata na celo so Al Gore -eden od najgolemite lazgovci na 21 vek sakaaat preku samitot vo Kopenhagen za klimatski promeni da uvedat danoci na svetsko nivo za upotreba na CO2

30000 naucnici go tuzat AL Gore za izmamata globalno zatopluvanje

Globalnoto zatopluvanje e laga

Не би се сложил,можеби и да е природно,но се разбира човечкиот фактор делува како booster на истиот процес.

2007-12-09CO21.jpg

Понатаму

mytemp1.jpg

30000 naucnici go tuzat AL Gore za izmamata globalno zatopluvanje

Какви се тие научници,кои не прифаќаат научни факти-ќе го изгубат процесот...а и 95% од нив до вчера објавуваа трудови и градеа карира баш од глобалното затоплување:toe:

da be Al Gore e popameten od 30000 naucnici :pos2:

Гледаш...малце алтруизам..да ја спасиме планетава.

И каква споредба правиш помеѓу една индивидуа и 30000 индивидуи...тоа не оди,меѓу тие 30000 имаш дијагнози на параноја,комплекси на нижа вредност,желба да се биде ценар пажња.

Јас не велам ништо за ал гор...ЕТЕ ТИ ФАКТИ...на сликите па плачи сега...инаку

da be dve sliki si postavil ..toa se sliki od potplateni naucnici i pod pritisiok

eve kako se fateni nekoi naucnici na delo kako gi menuvaat podatocite za global warming

http://www.telegraph.co.uk/earth/en...used-of-manipulating-global-warming-data.html

Не.. пази
The material was taken from servers at the University of East Anglia’s Climatic Research Unit – a world-renowned climate change research centre
Значи украден материјал,изменет за да возбуди многу народ и да креира уште толку панични напади.

Тие две слики...сакаш да кажеш дека нивото на СО2 не е уопште зголемено...1870...индустријализација чедо мило..хеха сега покрај економија треба и....

Уствари знам-општеството те сакаа:vozbud:

Trends%20in%20Atmospheric%20Carbon%20Dioxide_2.gif

CO2-Temp.jpg

И овие под притисок????

Можеби,ама крвен.

Какви се тие научници,кои не прифаќаат научни факти-ќе го изгубат процесот...а и 95% од нив до вчера објавуваа трудови и градеа карира баш од глобалното затоплување:toe:

А оти не се согласи на дебата Ал Гор или кој било поддржувач на теоријата за глобално затоплување?

И не се прај научник нити знајш кој нити како ги напрајл тие работи шо ги постираш. На научна база лаик не можи да дискутира, то научници шо се занимават со то цел живот не можат да се договорат сеа ти дојде тука да убедваш. Демек најде сега ти со гугл 2-3 слики и госпо за мадиња го фате, одмори малце жити сфе.

Добро де....ете 1000 пати статистички поддржано и мерено и докажано.

Патем тие кои го гледале зајтгејс мислат дека го фанале госпо за муда...оти после филмо ко бош оргазм,дремат 15 минути,така бесвесно и си велат ахххх...како тоа,како вака ни прават:vozbud:

А оти не се согласи на дебата Ал Гор или кој било поддржувач на теоријата за глобално затоплување?

Оти нема потреба,вистински научник си тера наука,не се замара со параноични ситуации и квазинаучници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom