Глобално затоплување - нормален период низ кој земјата поминува?

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа разорувачко дејство од каде иде???

П.С провери што се случува кога тенк е погоден од Противоклопна ракета...колку атмосфери се постигнува,а и не ослободуваат експлозивите ружи..ма дајј барутните гасови се штетни-експлозивите не биле...немој така.

Да, да штетни се, ама како што пишав многу повеќе се употребуваат на почетокот, а и не се некое големо количество.

Велиш нема врска со атмосферата,ај размисли напалм,термите колку кислород ќе изедат па и целиот пожар со нив??

Не мислев на нив. Инаку тие се полоши и од цела фабрика.:vozbud:

нека се качат на попокатепетл.:vozbud:
Нема место за сите, ама ние како подобри ќе ги пуштиме прво Грците...:baeh:

Не ги сфаќај работите толку лично,имаме тема а тоа е глобалното затоплување каде што јас елаборирав факти,статистика,понатаму праксата што покажала,а овде имам пост со уринирање...смрдеа..твојте,,мојте..вервање..нескафе..степ сокчиња:toe:
Шо говори бе?

Ништо не говори.

Кој емитираше ЦО2 пред 1000 години шо имаше глобално затоплување?

Ти рекоф не се изтрчвај со вакви испади. Не е ФАКТ, само твоја делузиона теорија е.

Кој емитираше ЦО2 пред 1000 години шо имаше глобално затоплување?

Ти рекоф не се изтрчвај со вакви испади. Не е ФАКТ, само твоја делузиона теорија е.

Покрај лиѓето и пушачите на тутун,палењето села градови...ковачите,оружарниците...ова треба од општа култура дете...

А да и луѓето емитираат ЦО2,денес сме 6 милијарди...

Ако немате некое видео,психоанализи не се потребни.

а и речникот ааххх бугарите шо не прават...д**пат и у уста:pos2:

Кина, САД тврдат дека е од кравите, прделе и испуштале ЦО2!

Тие во кина имаат кинеско лудило...а за америчкиве не знам.

Ама еден е фактот испуштале СО2 колку 1 литар гориво...многу е...кил д каус:vozbud:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Од каде знаеш дека имаше глобално затоплување пред 1000 години?

Сакаш да кажиш дека немаше?!

Планетата низ многу климатски периоди поминала, било и далеку потопло. Кој знај да одреди шо е “нормално“, можи овај период на затоплување е само враќање во нормала.

Не ми се верва значи во каква делузија живејте еј, луѓето промениле глобална клима :tapp::tapp:

Покрај лиѓето и пушачите на тутун,палењето села градови...ковачите,оружарниците...ова треба од општа култура дете...

А да и луѓето емитираат ЦО2,денес сме 6 милијарди...
Ти ова сериозно?!
Ковачите и пушачите на ГЛОБАЛНАТА клима влијаат а? :kesa:

Ако немате некое видео,психоанализи не се потребни.

а и речникот ааххх бугарите шо не прават...д**пат и у уста:pos2:
Ко шо гледам ти ептен на срце си го зеде шо те срамам овде пред сите па и цела биографија ми ја научи. Ме радва вака ко ќе ме идолизира некој редовен пациент како тебе и не ми е мака вака шо ти удирам шамар ко на мало дете. Мака ми е шо игнорантнио пристап не ти дозволва да созрејш и пак ќе тролаш и понатаму. Ти рекоф јас евидентно инфериорен си, нити семантички можиш да ми се фатиш на речениците, а камоли пак перцептивно да примиш нешто да се едуцираш. А речникот мој сине за тебе е мисловна именка, ти си фнуче од калап експерт ванаби, јас сум уникат. И за да не ја засмрдвам понатаму твојата кревка осетлива суета, па да ми се користиш со ефтини некреативни провокаци (леле бугар ми рече аууу сеа ме реше ... NOT!), подсобери го опашот во веќе пенетрираниот чмар и отстапи.

Планетата низ многу климатски периоди поминала, било и далеку потопло. Кој знај да одреди шо е “нормално“, можи овај период на затоплување е само враќање во нормала.

Не ми се верва значи во каква делузија живејте еј, луѓето промениле глобална клима :tapp::tapp:
.

Денес во светот имаме потенцијал да ја уништиме биосферата 6000 пати,и тоа само со атомско оружје...за ВХ,G-type-да не зборам...

И не станува збор за враќање во нелкаква нормала,имено имало варијации во температиурата но не со ваков интензитет,кој и делува мутагено дури

еве ти инфо од повеќе истражувачки институти-ова е едноставно..и ХОРДАТ ќе го свати
Global_Warming_Predictions.png

Очигледно нормалата варира негде -1 до-о.5 но мпосле втора светтска војна настана втората индустриска евлуција...жедта за нафта се зголеми а тогаш регулативите беа слаби...ова што е оџзначено како аномалија самото зборува за себе...дека не е НОРМАЛНО-туку под дејство на човекот,човек убаво ви објасни на кој начин ќе помогнат пигуевите даноци кон редукција на загадувањето а воедно и санација наштетите од истото-Бидејќи парите од истиот данок ќе одат за санирање на евентуалните штети,како и за подобрување на животната средина...ете во бостон се планира подземја да се направи автопатна мрежа,а "горе" наместо аасфалт ќе има паркови,училишта...тоа ќе биде од данокот на загадувачите.

И на крај краеви иако индиректен трошок врз индустријата повеќето претпријатија се адаптираа инвестирајќи во нова технологија која редуцира СО2,значи башка инвестивции+поефикасен и порентабилен производствен процес.

Ете Процени сам колку штета има направено РЕК битола или други ТЕЦ кои користат јаглен(дали е кокс или антрацит..не е важно)...земи работен век 30 години и ќе добиеш 50 тона СО2 и фазла.

Зошто автомобилските компании почитуваат стандарди,зошто се ориентираат кон Хибридни возила...СВЕСТА...НЕ ИНАТОТ вториот е магарешка особина но го има и кај луѓе за жал.

Кина, САД тврдат дека е од кравите, прделе и испуштале ЦО2!

Не ЦО2 туку метан кој е поштетен од ЦО2!
Инаку бројот на кравите е зголемен повеќе отколку што се зголемува популацијата на луѓето.

Абе што ни е гајле....и така не се наши..

Подобро за нас... можеби и ќе имаме излез на море...којзнае?

Сигурно дека ималоа ама не се случувало толку брзо како денес.

Денес во светот имаме потенцијал да ја уништиме биосферата 6000 пати,и тоа само со атомско оружје...за ВХ,G-type-да не зборам...
И шојма врска биосферата со атмосферата и со глобалните климатски промени?

И не станува збор за враќање во нелкаква нормала,имено имало варијации во температиурата но не со ваков интензитет,кој и делува мутагено дури
Кој вели дека е мутагено? ТИ?!

Ти реков ова се твој субјективни испрдоци и ти ако верваш во нив то не значи дека се факти. Плус кажи ми како и кој докажа од шо е предизвикано глобалното затоплување?
еве ти инфо од повеќе истражувачки институти-ова е едноставно..и ХОРДАТ ќе го свати
Global_Warming_Predictions.png

Очигледно нормалата варира негде -1 до-о.5 но мпосле втора светтска војна настана втората индустриска евлуција...жедта за нафта се зголеми а тогаш регулативите беа слаби...ова што е оџзначено како аномалија самото зборува за себе...дека не е НОРМАЛНО-туку под дејство на човекот,човек убаво ви објасни на кој начин ќе помогнат пигуевите даноци кон редукција на загадувањето а воедно и санација наштетите од истото-Бидејќи парите од истиот данок ќе одат за санирање на евентуалните штети,како и за подобрување на животната средина...ете во бостон се планира подземја да се направи автопатна мрежа,а "горе" наместо аасфалт ќе има паркови,училишта...тоа ќе биде од данокот на загадувачите.

Ти дали прво знајш точно каква е формулата за пресметка на овај графикот? Кој и да било вредности да се внесат пак така ќе излези како “хокејарски стап“ кривата. Плус пак ќе прашам зошто по дифолт се заклучва дека луѓето го предизвикуват?

лелееее да сме плаќале данок за во Бостон да се градат паркој :pos2::pos2::pos2:

И на крај краеви иако индиректен трошок врз индустријата повеќето претпријатија се адаптираа инвестирајќи во нова технологија која редуцира СО2,значи башка инвестивции+поефикасен и порентабилен производствен процес.
Шојма врска бе испуштањето ЦО2 со ефикасноста?!?! Леле греој еј, па уште убедва тука со овие инфантилни заклучоци. ти бе чоек полош од Амди Бајрам си, тој да сереше досега ќе се подзамислев можи малце.
Ете Процени сам колку штета има направено РЕК битола или други ТЕЦ кои користат јаглен(дали е кокс или антрацит..не е важно)...земи работен век 30 години и ќе добиеш 50 тона СО2 и фазла.
Можи на тие шо живеат во Новаци му напрајл некоја штета, ама на глобалната клима никаква штета нема РЕК напраено. Е сеа ти се согласваш значи да плаќаш многу ПОСКАПА струја само заради приказните на Ал Гор шо не се подржани со никаква наука.
Зошто автомобилските компании почитуваат стандарди,зошто се ориентираат кон Хибридни возила...СВЕСТА...НЕ ИНАТОТ вториот е магарешка особина но го има и кај луѓе за жал.
Како прво незнајш шо збораш, ова така си го траскаш. Ако некој од ретките производители на автомобили произведуват хибридни коли е поради то шо имат пазар за тие коли. Зошто постојат луѓе шо сакат да заштедат пари за гориво, а не да ја спаст планетата земја.

Опсесивно компулзивност.
Алтер его....импотенција.
Мултипл персона-ама не си центар пажња....смири еготрипот.

Абе види како се бламираш бе дете, како прво незнајш шо значат термините. Шојма врска опсесивна компулсивност, од шо сакаш да се напрајш паметен сам сопки си клаваш, не се залетвај толку ептен си провиден вака. Значи ко ќе почни некој да користи зборој шо незнај шо значат и надвор од контекст за да изгледа пообразован е класичен аларм дека сте во близина на пациент. Пациент си така да не ми си интересен за надвиквање пак ќе ти кажам, пошто јас те прам помал од лајно, а ти се давиш тука во терминологија семантички неиздржана.

И шојма врска биосферата со атмосферата и со глобалните климатски промени?

Овде нема што да ти објаснам...како нема врска биосферата,па имаме неконтролирана сеча на дрва,пожари од огромен размер,понатаму уништување на жив свет....а нели бели дробови на планетата се...дрвјата.

Кој вели дека е мутагено? ТИ?!

:pos2::pos2::pos2:ЧЕДОО кочи.

УВ зрачењето е мутагено,понатаму промените на температурата
Одредени хербициди,пестициди-дсе се тоа т.н мутагени фактори-резултатот од истите е цитираниот.

Ти реков ова се твој субјективни испрдоци и ти ако верваш во нив то не значи дека се факти. Плус кажи ми како и кој докажа од шо е предизвикано глобалното затоплување?

илјадници мерења,испитувања,детални анлизи.....

Ти бе мило си за гревови
Шојма врска бе испуштањето ЦО2 со ефикасноста?!?!

Има врска,имено кога имаш данок на загадување истиот ти претставува ТРОШОК,и настојуваш да ја намалиш емисијата на СО2..
КАКО???

Па со инвестиција во нова технологија??? Значи помалце СО2 помалце данок-поефикасно производство.

Треба прирачник за есперанто,не читаш убаво
Можи на тие шо живеат во Новаци му напрајл некоја штета, ама на глобалната клима никаква штета нема РЕК напраено.

Јас пишав-

Зошто постојат луѓе шо сакат да заштедат пари за гориво, а не да ја спаст планетата земја.

Во САД горивото е дупло поевтино од кај нас.
пошто јас те прам помал од лајно, а ти се давиш тука во терминологија семантички неиздржана.

Не бе мило-јас убаво објаснувам,немам намера никој да правам помал или поголем,а камо ли л**но

Сега се надевам ќе ти биде појасно.

Апокалипто дојди да зачистиш малце (е добро де малце повеќе).Што се однесува до глобалното затоплување според мене е само обична америчка пропаганда за да се лажат луѓетоПовеќе влијаат природните фактори.Но со самото испуштање на ЦО2 ние си ја загадуваме животната средина и на некој начин вршиме „самоубиство“.:smir:

И сега??
.
Човечкото загадување влијае на озонот но тоа е многу малце.

Причинителот се вика фреон...така нешто,сега е исфрлен од употреба.

inaku Al Gore "ubavo" precekan vo Portland :)

Ова е ОФ ТОПИК.

како е пречекан Обама,во мериленд??

Причинителот се вика фреон...така нешто,сега е исфрлен од употреба.
Фреон не постои.......
Тоа е само незванично име за разладните медуими (гасни смеси).....причинителот за разградувањето на озонот е присуството на флуор во „фреоните’’

Значи фреоните не се забранети туку се забранети само оние кој содржат флуор.

Во групата на фреони колку за информација спаѓаат и јаглерод диоксидот, амонијакот па и гасот (плинот) што го употребуваме дома:toe:

Фреон не постои.......
Тоа е само незванично име за разладните медуими (гасни смеси).....причинителот за разградувањето на озонот е присуството на флуор во „фреоните’’

Значи фреоните не се забранети туку се забранети само оние кој содржат флуор.

Во групата на фреони колку за информација спаѓаат и јаглерод диоксидот, амонијакот па и гасот (плинот) што го употребуваме дома:toe:

Нели ги тргнаа од употреба фреоните кај фрижидерите,имаш некое инфо за ова??

Нели ги тргнаа од употреба фреоните кај фрижидерите,имаш некое инфо за ова??

Не се тргнати...сите... само оние кој содржат флуор.....
флуорот е тој што ја разградува троатомската молекула на кислородот, наречена ..озон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom