Глобално затоплување - нормален период низ кој земјата поминува?

• Креатор на темата Креатор на темата P.Griffin
  • Време на започнување Време на започнување
Абе Јофка ти си барем интелегентно дете, ај овде шо има пациентарија не му објаснувам знам оти тежок е живото за нив. Немој да цицаш од оваја цицка бе Јове, не голтај вакви манипулаци жити детство.

Сети го жити све, а ако имаш време и други ствари изгледај со овај брато, ем ќе сумриш во смеја ем ќе поднаучиш нешто.

Еве ви малку сколија деца. http://video.google.com/videoplay?d...ullshit+global+warming&hl=en&client=firefox-a

Го изгледав првиот клип и се разочарав. :)
Не стварно, како можеш да му веруваш на некој шоумен од типот на Велија Рамковски кој го кажува она што другите сакаат да го слушнат? :D

Нема никаков научен доказ, ама баш никаков. Другите барем нешто ми презентираа, а овој баш ништо не кажа.

Не стварно, како можеш да му веруваш на некој шоумен од типот на Велија Рамковски кој го кажува она што другите сакаат да го слушнат? :D

Нема никаков научен доказ, ама баш никаков. Другите барем нешто ми презентираа, а овој баш ништо не кажа.

Доста море Ал Гор!!!

Како не ти презентира научен доказ, гледај го второто целосната верзија е. Не биди инаетчија разгледај ја можноста дека ова е срање измислено од чоек шо изгубе на избори и мора од друго да си прај кариера.

За шоумен, шоумен е, не прајме муабет за то, ама кусур не можам да му фатам на батето. Иначе апсурд е сега да водиме аргументирана дискусија на ваква тема кај шо и научниците не се имат договорено. Јас ќе ти давам линкој од едни ти од други и ќе се ебаваме така цело време.

Јас пошто знам дека си убо дете зато не ми се верва дека верваш во апокалиптичните предвидувања на Ал Гор. Цело човештво со цела индустрија учествува со само 3% во испуштањето на ЦО2 во атмосферата, другите 97% се од распаѓање на растенија, вулкани и пожари. Чоекот не можи ништо да стори за да ја промени глобалната клима, та имал зли, та имал добри намери.

Абе гледај го клипчето, 30 минути е. , плус кара врни на секој збор батето.

Синдикат е во право, другите сте шупци, како и сите гушкачи на дрва и слични буљаши. Не си давајте толкаво значење и разберете дека прогресот на човештвото е во технолошкиот развиток.
Без индустрија нема ништо.
Ако сте до толку гринпис фраери, мафнете се од интернет, нели знаете дека со секоја буква напишана на тастатура, умираат по 100 мравки во африка.

Од каде сме сигурни дека глобалното затоплување не е само период низ кој земјата поминува? Мислам, земјата е овде подолго отколку нас, што ако глобалното затоплување се случува на секој 500-1000 години? Што мислите вие?
пих...боље за нас :)...иначе, како и да е, каква и предпоставка да се направи ке биде грешка...ке си осетиме на наша кожа дали е само период или не :)

Абе не знам сега дали е баш период ова, ама тоа што се случува со Земјата е страшно нешто. И јас колку што знам во последните години се збори за глобално затоплување, ефект на "Стаклена Градина" итн итн. Не дај Боже да е толку сериозно колку што мислат луѓето и можеби ако посовесно се однесува човекот кон природата, планетава ќе биде спасена.

Абе не знам сега дали е баш период ова, ама тоа што се случува со Земјата е страшно нешто. И јас колку што знам во последните години се збори за глобално затоплување, ефект на "Стаклена Градина" итн итн. Не дај Боже да е толку сериозно колку што мислат луѓето и можеби ако посовесно се однесува човекот кон природата, планетава ќе биде спасена.

Да да бидете совесни, не вие јадите грав секој петок и после ослободувате гасови во атмосферата. Немојте така, спасете ја планетата.

Penn & Tyller не се булшет они баш знаат што зборуваат. Само што треба да се гледа цела емисија за да им се разбере поентата а не 1 и пол минута. Они не го напаѓаат глобалното затоплување и не тврдат дека не постои само дека до ден денес никој не знае точно каков ефект има, кои се псоледиците. Пред се го исмеваат предвидувањето на крајот на светот .

Од каде сме сигурни дека глобалното затоплување не е само период низ кој земјата поминува? Мислам, земјата е овде подолго отколку нас, што ако глобалното затоплување се случува на секој 500-1000 години? Што мислите вие?

Не постои.

Глобалното Затоплување е само уште една глобална лага меѓу мноштвото други. Како е пренаселеноста. Фактите говорат за себе.

Ако сега се создава ефект на стаклена градина поради ЦО2 што се испушта од автомобилите,фабриките итн.Тогаш како му било на диносаурсите кога имало активни вулкани на секаде?Или тие не загадуваат?

Ако сега се создава ефект на стаклена градина поради ЦО2 што се испушта од автомобилите,фабриките итн.Тогаш како му било на диносаурсите кога имало активни вулкани на секаде?Или тие не загадуваат?

Добра поента. Сите палеонтолози тврдат дека нивото на CO2 било 500 пати поголемо од тоа денес. А Ал Гор и компанија ќе ми продаваат за Глобално Затоплување. Знаеш што ме загрижува? Што луѓето веруваат во се што ќе чујат. Особено ако доаѓа од луѓе како Ал Гор. "Подржувачи и промотори на зелена енергија". Каква зелена енергија, какви бакрачи!

Добра поента. Сите палеонтолози тврдат дека нивото на CO2 било 500 пати поголемо од тоа денес. А Ал Гор и компанија ќе ми продаваат за Глобално Затоплување. Знаеш што ме загрижува? Што луѓето веруваат во се што ќе чујат. Особено ако доаѓа од луѓе како Ал Гор. "Подржувачи и промотори на зелена енергија". Каква зелена енергија, какви бакрачи!
Јес да ЦО2 е фактор за затоплувањето на земјата но малку и нема врска дека поради ЦО2 се случуваат промети во климата.Но сепак факт е дека ЦО2 е штетан по здравјето на живиот свет на земјата.Сепак ги подржувам сите проекти за автомобили на струја.:smir:

Јес да ЦО2 е фактор за затоплувањето на земјата но малку и нема врска дека поради ЦО2 се случуваат промети во климата.Но сепак факт е дека ЦО2 е штетан по здравјето на живиот свет на земјата.Сепак ги подржувам сите проекти за автомобили на струја.:smir:

јор рајт. И потполно се слагам со последната реченица. Тоа што го реков за зелена технологија беше поврзано со Ал Гпр и тоа што он го смета за решение на Глобалното Затоплување.

Гледајте канал 5 во моментов :smir:

Оф не, Миленко? Го пропуштив! :icon_frow

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom