Гитара (почетник)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
hehehe sto zema prvo na rok fest i sega prodavas a?:D:D

Inaku ima li tuka nekoj ljubitel na harmonijata...ili se nekoi solisti ste mi vie?

pa da gi prodavam bolje edna arna odkolku dve onaka...:D i brw ako znaete nekoj so mu treba gitaraobratete se:D

А некој појачало да не продава ? :helou:

Или па препорака за појачало на ново ако не. :) Нешто евтино бидејќи сум почетник а и гитарата јапонска ќе да бидне:).

Имаш добри почетнички гитари и појачалца во смешко.....
Инаку ја барам евтина бас гитара...

Скапи им се појачалата , 100 евра за Кинеско појачало ? :)
За тие пари ќе си земам некое Маршал на старо мислам...

Хе ...од каде сум па ја ставил во глава дека се по 50-60...а гитарите сигурно се по едно 100 евра.....провери во цики ,артист...сигурно има некои евтини пакети...

30 W, Алесис, за по дома идеално, старо година и пол, свирено еднаш месечно...
5000 со можност за ценкање :)

Или па препорака за појачало на ново ако не. :) Нешто евтино бидејќи сум почетник а и гитарата јапонска ќе да бидне:).

Beringer 30w појачало година ипол свирено..ако си заинтересирана ПП или мсн....погоре пишав 5000 али ќе напраиме и за 4500 пошо итна е работава:smir:

Ајде сега да ми кажите,пример 10 сола,да почнам да ги учам,за да ми се опушта рачинава:)Значи за почетник.:smir:

Twisted Truth - Pestilence, ima 2 sola, onaka ne mn teski, Nothing Else Matters? isto mozes, i neso AC/DC fakjaj, na Guitar Pro ako imas, ako imas problemi namali tempo, SOVET: od poleka ako ucis, sve ke naucis, so brzo ne ide :smir::pipi:

Абре заеби соло...соло е за слабите...
Али ако е толку нафуран на соло нека фане поубаво скалите нека вежба....мислам за почетен прстомет добро би му било хроматика,пентантоника..

Али ако е толку нафуран на соло нека фане поубаво скалите нека вежба....мислам за почетен прстомет добро би му било хроматика,пентантоника..

Да де, али вака дека бара... има пентатоника една гадна несфатлива у Twisted Truth... Ја се намачив, на слух едвај ја научив...

Ахам...инаку во главно лени се пентантониките...но кога се најде некое долго пентантонско соло..брат да се збркаш...фрази и фрази у по 5/6 тона ццц...се звучи исто..

Мхм...ај сеа,пошто не знам јас теорија, и појма неам ова шо значи. да ми објасниш малце. Како да ги вежбам скалите, и што е тоа хроматика,пентантоника..

Пентатонска скала е скала од 5 (пента) ноти (тон), а хроматска скала е уствари една цела октава (на клавир тоа би му дошло секоја дирка и црна и бела од "До"до "До" да речеме.

А скалите неможам да ти кажам како да ги вежбаш...јас учев теорија некое време без инструмент...(само со слика од дирки на клавир :P) па после коа земав гитара бидејќи ги знаев нотите сам си ги формирав шемите. Језда можеш да си пробаш

http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php

многу луѓе ги учат или вака или од книга.

За вежбање на формите се знае...повторувањето е мајка на знаењето. Од горе до доле и назад со саати.

Пентатонска скала е скала од 5 (пента) ноти (тон), а хроматска скала е уствари една цела октава (на клавир тоа би му дошло секоја дирка и црна и бела од "До"до "До" да речеме.

А скалите неможам да ти кажам како да ги вежбаш...јас учев теорија некое време без инструмент...(само со слика од дирки на клавир :P) па после коа земав гитара бидејќи ги знаев нотите сам си ги формирав шемите. Језда можеш да си пробаш

http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php

многу луѓе ги учат или вака или од книга.

За вежбање на формите се знае...повторувањето е мајка на знаењето. Од горе до доле и назад со саати.

Друже фала за линкот... Ова све има бе хехе, ја од таму ги знам Major, Pentatonic Major и Pentatonic Blues. Тоа се основните, од тие да се почне е најбоље јас мислам :) Само незнам овие што помалце знаат дали ке се снајдат, мора некој да им покаже :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom