Гитара (почетник)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Фала за помошта. :helou:
Имате некој предлог за акустична гитара?

Нема некој посебни почетнички акустични гитари. Имаш од 1500 ден. па нагоре. Битно е вратот на гитарата да биде широк за да се навикнеш на жиците за да можеш после да свириш на било која гитара (=

Нема некој посебни почетнички акустични гитари. Имаш од 1500 ден. па нагоре. Битно е вратот на гитарата да биде широк за да се навикнеш на жиците за да можеш после да свириш на било која гитара (=
Фала, ќе проверам деновиве. :helou:

Фала, ќе проверам деновиве. :helou:

Исто така би ти препорачал да ги видиш штимерите , често се случува на кинеските гитари да не работат па да неможеш да си ја наштимаш гитарата.

Фала на сите, сега ми фали само уште професор. Имате некој да ми препорачате?

Каков професор мислиш? Некој да те учи? Боље учи се сам дома некое време. Колку за почеток научи ги основните акорди. Am, A, Dm D, Em, E, G, C и F. Вежбај ги прелазите од еден акорд на друг. Не мора одма со учители да почнеш (=

Каков професор мислиш? Некој да те учи? Боље учи се сам дома некое време. Колку за почеток научи ги основните акорди. Am, A, Dm D, Em, E, G, C и F. Вежбај ги прелазите од еден акорд на друг. Не мора одма со учители да почнеш (=
Да, на таков професор мислев. Епа ок, ќе ги најдам на интернет акордиве и ќе почнам нешто сам, фала.

Дарко Тасев. Типот стварно знае да те научи да свириш гитара. Ми предаваше на мене пред 2-3 години во Ентерпрајз. Сега има свое приватно школо за гитара коешто се наоѓа негде позади Рамстор, незнам каде точно.

Дарко Тасев. Типот стварно знае да те научи да свириш гитара. Ми предаваше на мене пред 2-3 години во Ентерпрајз. Сега има свое приватно школо за гитара коешто се наоѓа негде позади Рамстор, незнам каде точно.
Прочитав за него, имаше оставено ливче во мојата зграда дека има приватно школо за гитара, ај ќе се распрашам, прво да научам неколку акорди сам па ќе најдам професор.

Ах, го погоди...:tapp::pop:

има некој купено гитара од Смешко?Дали се Шит или пак ги бива донекаде...И шо цена се???Ми треба за домашна употреба,прекинав со класиката и сеа со класична гитара не бива да се свири РОК и друго т.е. бива ама без дисторзија и сл не е тоа тоа :))

морам се фрлам на вежбање...некои предлози за професор,или школо некое по могучност у центар??:wink:[/quote]

НИКАКО

Научи си ги основните акорди бидејќи милиони песни ги имаат истите.
Ако ти се појави некој непознат акорд во некоја песна гуглај и ќе го најдеш.
Исто така се битни и прелазите.

Јас сам си научив од нет се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom